کد خبر: ۲۶۳۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۹
همزمان با یازدهمین دور مذاکرات تجاری چین و آمریکا، واشنگتن دوباره به بازی «اعمال فشار در حین مذاکره» پرداخته است آن کشور ابتدا نرخ عوارض گمرکی 200 میلیارد دلار کالای چین را از 10 درصد به 25 درصد ارتقاء داده و در ادامه نسبت به اعمال همین رویه برای 325 میلیارد دلار کالای چینی دیگر هشدار داده است.
  رادیو بین المللی چین در گزارشی با اشاره به ادامه جنگ تحمیلی تجاری آمریکا علیه این کشور در نوشت پکن در آمادگی کامل بسر می برد و ترسی از این جنگ ندارد.

همزمان با یازدهمین دور مذاکرات تجاری چین و آمریکا، واشنگتن دوباره به بازی «اعمال فشار در حین مذاکره» پرداخته است آن کشور ابتدا نرخ عوارض گمرکی 200 میلیارد دلار کالای چین را از 10 درصد به 25 درصد ارتقاء داده و در ادامه نسبت به اعمال همین رویه برای 325 میلیارد دلار کالای چینی دیگر هشدار داده است.

آمریکا از یک سو چماق «عوارض گمرکی» را بالا برده و از سوی دیگر می گوید مایل به مذاکره است روشن است که آمریکا قصد دارد با اعمال فشار حداکثری بر چین، روی میز گفت و گو بیشترین سود را به دست بیاورد اما واشنگتن اگر به اظهارات اخیر چین درباره مهمترین موارد در مذاکره که لغو تصمیم افزایش نرخ عوارض گمرکی، تعیین مبلغ منطقی برای کالاهای آمریکایی وارداتی به چین و تعدیل متن توافق دقت می کرد، متوجه می شد که چین در این موارد به هیچ وجه عقب نشینی نمی کند.

چین همیشه با بیشترین صداقت به مشورت تجاری با آمریکا پرداخته است، زیرا می داند جنگ تجاری برنده ای ندارد و برای دو کشور و جهان نیز مفید نیست و همکاری تنها گزینه دو کشور خواهد بود با این حال، همین سه مورد در واقع خط قرمز چین است و پکن از آن عقب نشینی نخواهد کرد.
حتی اگر آمریکا به ارتقاء نرخ عوارض گمرکی کالاهای وارداتی از چین اصرار کند، چین قطعاً به آن پاسخ می دهد پس از یک سال اصطکاک تجاری، چین مقاوم تر و در رویارویی با اصطکاک تجاری ماهرتر شده است زیرا این کشور متوجه است که افزایش نرخ عوارض گمرکی نوعی ماجراجویی توام با «خودزنی» و مغایر با میل مردم آن کشور نیز هست و نتیجه نخواهد داد.

گزارش به استناد آمار شرکت مشاوره ای «شرکای تجاری جهان» آمریکا می نویسد اگر بر 200 میلیارد کالای چینی عوارض 25 درصدی وضع شود، آمریکا ظرف یک سال 934 هزار فرصت شغلی را از دست می دهد و هزینه سالانه یک خانواده 4 نفره آمریکایی 767 دلار بیشتر خواهد شد اگر چنین تعرفه ای برای 325 میلیارد کالای وارداتی دیگر از چین نیز اعمال شود، ظرف یک سال 2.1 میلیون فرصت شغلی در آمریکا از دست می رود و سالانه دو هزار دلار به هزینه هر خانواده چهار نفره آمریکایی افزوده خواهد شد.

البته چین اگر به این اقدامات پاسخ دهد، در عرصه اقتصاد حتما متحمل فشارهایی می شود اما این فشارها قابل کنترل خواهد بود از سوی دیگر، سهم صادرات در رشد ارزش تولید ناخالص چین (جی دی پی) به 17.9 درصد کاهش یافته است محرک اصلی رشد اقتصادی چین حالا مصرف داخلی است طوری که سهم آن در رشد جی دی پی به 76.2 درصد رسیده است.

در عرصه تجارت نیز در 4 ماه اول سال 2019 میلادی، حجم تجارت چین و آمریکا 11.2 درصد کاهش یافته و سهم تجارت دو کشور در تجارت خارجی چین نیز به 11.5 درصد کاهش یافته است همزمان، تجارت چین با اروپا و 'آ.سه.آن' رو به رشد گذاشته است مخصوصا تجارت چین با کشورهای مسیر کمربند و جاده با نرخ 9.1 درصد رو به رشد است این به معنای آن است که شرکای تجاری چین متنوعتر شده و اگر آمریکا نرخ عوارض گمرکی از کالاهای چینی را ارتقا دهد، این کالاها می توانند به مقاصد دیگر عرضه شوند.

از این رو، به اصطلاح فشار حداکثری آمریکا بر چین چیز ترسناکی نیست چین بارها تاکید کرده است مایل به جنگ نیست اما از آن ترسی هم ندارد و در صورت لزوم وارد این جنگ هم خواهد شد.

برای چین حسن انجام کار خود مهمتر است چه آمریکا مذاکره کند یا وارد جنگ تجاری شود، چین کاملاً خود را آماده کرده است همان طور که شی جین پینگ رییس جمهوری چین گفته است، اقتصاد چین اقیانوس است نه حوضچه، طوفان می تواند حوضچه ای را از بین ببرد اما برای دریا، فقط یک طوفان است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین