|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۲۶۳۵۷۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹
اولا قیمت فیزیکی آن است که در حال حاضر حداقل 8 میلیون و 200 هزار تومان و حداکثر 13 میلیون و500 تا 14 میلیون تومان عرضه می‌شود و بازار دیگر عرضه در بورس است که طبیعتا زعفران در این بازار قیمت بیشتری داشته و قیمت آن حدود 16 تا 17 میلیون تومان با سررسید آینده در نظر گرفته می‌شود.
 نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: خوشبختانه بارندگی‌های اخیر سبب شده که علف‌های زعفران تا یک الی یک متر و 20 سانتیمتر رشد و کاملا سبز است به همین دلیل با توجه به شرایط جوی خوبی که امسال وجود داشته، در سال 98 حدود 500 تن زعفران را به راحتی برداشت خواهیم کرد.

غلام‌رضا میری  در خصوص میزان تولید زعفران در سال 97 اظهار کرد: بر اساس برآورد سازمان جهاد کشاورزی حدود 400 تن تولید زعفران در استان وجود داشته که از این مقدار تولید برابر آنچه برداشت می‌شود  20 درصد مصرف داخلی و 80 درصد آن صادراتی است که از این مقدار در سال 97 از خراسان رضوی 250 تن و 405 کیلوگرم صادر شده است که ارزآوری آن 355 میلیون دلار بوده است.

وی افزود: زعفران استان به 47 کشور صادر می‌شود و بیشترین صادرات به کشورهای امارت متحده عربی، اسپانیا، چین، هنگ‌کنگ، هندوستان و افغانستان می‌شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در خصوص قیمت زعفران خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو قیمت برای زعفران وجود دارد. اولا قیمت فیزیکی آن است که در حال حاضر حداقل 8 میلیون و 200 هزار تومان و حداکثر 13 میلیون و500 تا 14 میلیون تومان عرضه می‌شود و بازار دیگر عرضه در بورس است که طبیعتا زعفران در این بازار قیمت بیشتری داشته و قیمت آن حدود 16 تا 17 میلیون تومان با سررسید آینده در نظر گرفته می‌شود.

میری بیان کرد:  سال گذشته زعفران در بورس اصطلاحا به صورت فیزیکی عرضه می‌شد و رقم‌های قابل توجهی بود اما امسال هنوز به آن شکل عرضه آن آغاز نشده است زیرا زعفران‌هایی که در سطح بازار توسط خود کشاورزان عرضه می‌شود، توسط صادرکنندگان و واحدهای بسته‌بندی از کشاورزان خریداری می‌شود.

وی اضافه کرد: البته اگر امسال نیز همچون سال گذشته عرضه توسط کشاورزان کمتر شود و صادرکنندگان مجبور شوند از بورس زعفران را خریداری کنند، قیمت‌ها متعادل‌تر می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر فروش و صادرات زعفران تصریح کرد: خوشبختانه تحریم‌ها بر صادرات زعفران تاثیری نگذاشته است. مشکلاتی برای صادرکننده وجود دارد، به عنوان مثال برخی از ایرلاین‌ها از ایران رفته‌اند و برای ارسال بار با مشکلاتی مواجه شده‌ایم همچنین برای برگشت ارز نیز مشکلاتی وجود دارد اما این مشکلات را مدیریت می‌کنیم.

رشد 14 درصدی صادرات سال 97 نسبت به سال 96

میری عنوان کرد: بعد از تحریم‌ها دیگر امکان صادرات به آمریکا وجود نداشت که در حال حاضر به طرق مختلف زعفران ایران به آمریکا صادر می‌شود. به طور کلی تحریم‌ها هیچ‌گونه کندی را در روند صادرات ایجاد نکرده بلکه میزان صادرات سال 97 نسبت به سال 96 حدود 14 درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: آنچه بیش از تحریم‌ها مشکل آفرین است تحریم‌های داخلی است که صادرکنندگان را در منگنه قرار می‌دهد و دیگر نمی‌توانند کار کنند و برخی از آنان کارشان را کنار گذاشته و یا با کارت‌های دیگران این کار را انجام می‌دهند. این مشکلاتی است که وجود دارد و امیدواریم با برنامه‌ریزی و پیگیری‌هایی که انجام می‌دهند، این مشکلات مرتفع شود و صادرکنندگان بتوانند بدون دغدغه و استرس صادرات خود را انجام دهند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در ارتباط با تاثیر بارندگی‌های اخیر بر میزان تولید زعفران اظهار کرد: این بارندگی‌ها مخصوصا در استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی که خوشبختانه خساراتی را هم وارد نکرده است، برای زعفران بسیار به موقع وارزشمند بوده است زیرا در این مقطع از سال پیاز زعفران نیاز به آبیاری دارد و با توجه به کمبود آب بعضی از کشاورزان به بارندگی‌ها اکتفا می‌کردند و پیازها درشت نمی‌شد و گاهی علف‌های زعفران سبز می‌شد و در تولید زعفران تاثیر گذار بود.

میری تصریح کرد: خوشبختانه امسال بارندگی‌های اخیر سبب شده که علف‌های زعفران تا یک متر الی یک متر و 20 سانت رشد کنند و کاملا سبز است و هیچ خسارتی به آن وارد نشده، به همین دلیل با توجه به شرایط جوی خوبی که امسال وجود داشته، در سال 98 حدود 500 تن زعفران را به راحتی برداشت خواهیم کرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین