کد خبر: ۲۶۳۱۶۲
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱
افراد نباید حجم زیاد غذا را یکباره وارد معده خود کنند، چرا که یکی از دلایل اصلی چاقی شکمی همین یکجا خوری است و بنابراین توصیه می‌شود شام سبک باشد و باید حجم غذا میان سه وعده افطار، شام و سحر تقسیم شود.
یک کارشناس تغذیه تاکید کرد: وارد کردن حجم زیاد غذا در وعده افطار و شام می‌تواند افراد را با "چاقی شکمی" بعد از روزه‌داری مواجه کند.

لیلا رضا زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان نیز مانند دیگر ایام سال باید تنوع و تعادل در تغذیه رعایت شود، گفت: در همین راستا در وعده‌های غذایی این ماه باید هر شش گروه نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات، میوه، سبزیجات و شیر و لبنیات استفاده شود.

وی بر ضرورت صرف هر سه وعده غذایی افطار، شام و سحر تاکید کرد و افزود: هیچیک از این وعده‌های غذایی نباید حذف شود و در این بین افراد باید در طول افطار تا سحر، دو میان وعده داشته باشند.

این کارشناس تغذیه در خصوص نحوه و میزان مصرف مواد غذایی در هریک از وعده‌های افطار، شام و سحر، گفت: افراد برای داشتن تغذیه مناسب باید وعده سحر را مثل وعده نهار صرف کرده، وعده افطار را مثل وعده صبحانه و وعده شام را هم مثل وعده شام.

رضا زاده مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان و برنج را برای وعده سحر مناسب دانست و افزود: غذاهای معمولی مانند انواع پلو از جمله عدس پلو و لوبیا و پلو و انواع خورش‌های کم چرب برای این وعده مناسب است.

وی افزود: افراد باید از مصرف غذاهای چرب و پرگوشت در این وعده خودداری کنند، چرا که مصرف این نوع غذاها تشنگی افراد را در طول روز تشدید می‌کند.

این کارشناس تغذیه بر مصرف کاهو و سبزیجات در این وعده غذایی تاکید کرد و افزود: این خوراکی‌ها مانع تشنگی در طول روز می‌شود.

رضا زاده مصرف شیرینی و زولبیا و بامیه را برای وعده سحر مناسب ندانست و افزود: مصرف این خوراکی‌های شیرین در سحر موجب افت قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.

این کارشناس تغذیه مصرف قندهای شیرین را برای وعده افطار ضروری دانست و افزود: در وعده افطار، بدن بعد از تحمل ساعت‌ها گرسنگی قرار است انرژی بگیرد و برای همین بهتر است از قندهای شیرین و ساده مانند خرما استفاده شود تا هرچه سریع‌تر این انرژی برای بدن تأمین شود.

رضا زاده مصرف نان و پنیر و سبزی، فرنی، انواع آش و سوپ و حلیم را نیز برای وعده افطار مناسب دانست و افزود: افراد باید بین وعده افطار تا شام حداقل یک ساعت فاصله بیندازند.

وی افزود: وعده شام هم می‌توان از انواع خورش و پلو و غذاهای ساده استفاده کرد، اما باید توجه داشت وعده شام باید سبک صرف شود.

رضا زاده تاکید کرد: افراد نباید حجم زیاد غذا را یکباره وارد معده خود کنند، چرا که یکی از دلایل اصلی چاقی شکمی همین یکجا خوری است و بنابراین توصیه می‌شود شام سبک باشد و باید حجم غذا میان سه وعده افطار، شام و سحر تقسیم شود.

این کارشناس تغذیه، میان وعده را هم مهم دانست و افزود: در میان وعده‌ها باید میوه به مقدار کافی مصرف شود، البته نباید در خوردن میوه هم افراط شود و خوردن سه واحد میوه در طول افطار تا سحر کافی است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین