|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
کد خبر: ۲۶۳۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
پس از خروج آمریکا از برجام همه دانستند که رئیس‌جمهور ایالات متحده نه تنها خاورمیانه که جهان را در موقعیت جدیدی قرار داده است و این اقدام در کنار دیگر تحرکات خارج از عرفش قطعا به صلح و امنیت جهان خدشه جدی وارد کرده و می‌کند.
 چه کسی یا کسانی کشتی‌های نفتکش در بندر الفجیره امارات را به آتش کشیده‌اند؟ چه‌کسی از این حادثه یا حوادث مشابه سود می‌برد؟ چرا آتش‌سوزی که هیچ تلفات انسانی نداشته است تا این اندازه مهم شده حتی در قیمت نفت هم تاثیر گذاشته است؟ پس از تایید حادثه مذکور در بندر الفجیره امارات به نگرانی‌ها پیرامون احتمال درگیری نظامی در خلیج فارس دامن زده شد و بیش از گذشته خطری که در کمین همه کشورهای منطقه و جهان است احساس شد. واقعیت آن است که خطر مذکور جدی است کما اینکه بسیاری از جنگ‌ها با جرقه کوچکی آغاز شده‌اند و تلفات عظیم و غیرقابل تصور ایجاد کرده‌اند.

پس از خروج آمریکا از برجام همه دانستند که رئیس‌جمهور ایالات متحده نه تنها خاورمیانه که جهان را در موقعیت جدیدی قرار داده است و این اقدام در کنار دیگر تحرکات خارج از عرفش قطعا به صلح و امنیت جهان خدشه جدی وارد کرده و می‌کند. متاسفانه کاخ سفید از برنامه‌ای خروج کرد که می‌توانست نقطه عطفی در روابط‌ بین‌الملل باشد و به پایه‌های صلحی آسیب زد که می‌توانست دوره طولانی از ثبات وتعادل را در منطقه بسیار حساس خاورمیانه ایجاد کند. وی نه تنها از برجام خارج شد که با اقدامات بعدی خود مرتبا بر درجه التهابات منطقه‌ای و جهانی افزود.

 اغراق نیست که این کشور را مسئول همه حوادث منفی برای صلح جهانی بدانیم که از یک سال پیش تا کنون اتفاق افتاده است و ممکن است اتفاق بیفتد. حادثه در همه نقاط جهان همیشه ممکن است اتفاق بیفتد، حوادثی که به سرعت می‌شود آنها را ازنظر فیزیکی و تبعات روانیش مهار و خسارت‌هایش را جبران کرد ولی وقتی رئیس دولت یک کشور قدرتمند نسبت به امنیت جهانی تا این اندازه بی‌ملاحظه و تابع منافع شخصی و کوتاه‌مدت باشد باید از سرنوشت و آینده بشریت ترسید. آمریکا پس از خروج از برجام و وضع تحریم‌های گسترده علیه یک ملت مرتبا سطح تنش با ایران را بالا می‌برد تا با سرعت به اهداف مورد نظر خود برسد. در فضای ملتهبی که کاخ سفید ایجاد کرده، امکان بروز هرگونه حادثه و هرگونه سوءاستفاده وجود دارد. رژیم صهیونیستی از درگیر کردن آمریکا با ایران سود می‌برد وسردمداران این رژیم واقعا ازهیچ کوششی برای افزایش تنش میان این دو کشور فروگذار نکرده و نمی‌کنند و از افشای تمایلشان هم کراهتی نشان نداده‌اند. آیا برای این رژیم سخت است که در خلیج فارس حادثه‌ای به‌وجود آورد و اهداف خطرناک خود را تعقیب کند؟ داعش انگیزه فراوانی برای ماجراجویی دارد، گروه تروریست رجوی برای ایجاد یک درگیری برای ایران لحظه‌شماری می‌کند و اگر انواع خطرات شناخته شده و ناشناخته را بر لیست احتمالات و خطرات موجود در منطقه اضافه کنیم خواهیم دید که آمریکا تا چه حد نامسئولانه عمل کرده و می‌کند و اگر دنیا را صاحب صاحبنظری بود باید آقای ترامپ به‌عنوان متهم درجه اول در خطر قرار دادن صلح جهانی محاکمه می‌شد.

 اکنون با اقدامات یک‌جانبه آمریکا همه در انتظار حادثه‌اند، گاهی ممکن است مدیریت رویداد‌ها از دست دولت‌ها خارج شود وهمه خواسته و ناخواسته درگیر مسائلی شوند که حداقل در ابتدا تمایلی به آن نداشته‌اند. بازی شطرنجی که فراهم شده، فوق‌العاده حساس و حیثیتی شده است و چون بازیگران دست به‌سوی مهره‌ای می‌برند تا حرکتی انجام دهند نفس‌ها در سینه‌ها حبس می‌شود ونبض‌ها به تپش واداشته می‌شود. چنین حالتی حتی اگر در نهایت به اتفاق بدی منجر نشود هرگز خوب نیست. عقلا هیچ‌گاه با دنیا و سرنوشتش چنین جسورانه و بی‌باک عمل نمی‌کنند. حادثه بندر الفجیره امارات باید درسی برای همه طرف‌های ماجرا خصوصا برای کاخ سفید باشد که با آتش بازی نکنند و از هر روش ممکن برای فرو کاستن از التهاب‌های کنونی استفاده کنند. در این میان ایران می‌تواند مدعی باشد که بیش از دیگران صبر کرده و دندان روی جگر گذاشته است. ایران یک سال تمام در برابر خصومت آمریکا صبر کرد و هنگامی هم که دستی به تقابل برد طبق مفاد برجام عمل کرد و هیچ منصفی هم در جهان نمی‌تواند کوچکترین سرزنشی نسبت به اقدام تهران داشته باشد. با این همه هنوز هم انتظار است که در برابر زنگی مستی که تیغ در کف مبارز می‌طلبد خویشتندار بود و کوچک‌ترین بهانه‌ای به او نداد.

منبع:روزنامه آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین