|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
کد خبر: ۲۶۱۸۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴
مددجویان حاضر در این مرکز از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۲۲ می‌توانند در بخش‌های مختلف این مرکز حاضر شده و نسبت به انجام ورزش، شرکت در کلاس‌های آموزشی و … اقدام کنند. این مرکز دارای بخش‌های پزشکی و مددکاری است و تمامی مددجویان تحت نظر پزشکان و مددکاران قرار دارند. همچنین برخی از مددجویان می‌توانند به شکل داوطلبانه برخی از امور مربوط به این مرکز را انجام دهند.
  با تغییر کاربری بازداشتگاه سابق کهریزک به مرکز نگهداری از معتادان متجاهر و تغییر نام به «مهر سروش»، این مرکز دیروز به روی خبرنگاران باز شد.

بازداشتگاه کهریزک که پیش از این نامش با وقایع تلخ سال ۸۸ گره خورده بود دیگر همان بازداشتگاه ناشناخته نیست. پلیس پایتخت با هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی این بازداشتگاه را به مرکز نگهداری از معتادان متجاهر تبدیل کرد. به گزارش ایسنا، در این مرکز که نامش به مرکز بازپروری و نگهداری از معتادان متجاهر «مهر سروش» تغییر کرده صدها نفر از مددجویان و معتادان متجاهری که به این مرکز منتقل شدند تحت درمان و بازپروری قرار دارند به طوری که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر در این مرکز حضور دارند.

مددجویان حاضر در این مرکز از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۲۲ می‌توانند در بخش‌های مختلف این مرکز حاضر شده و نسبت به انجام ورزش، شرکت در کلاس‌های آموزشی و … اقدام کنند. این مرکز دارای بخش‌های پزشکی و مددکاری است و تمامی مددجویان تحت نظر پزشکان و مددکاران قرار دارند. همچنین برخی از مددجویان می‌توانند به شکل داوطلبانه برخی از امور مربوط به این مرکز را انجام دهند.

سردار محمدمسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در حاشیه این بازدید اعلام کرد که ظرفیت پذیرش مرکز بازپروری و نگهداری از معتادان مهر سروش به‏زودی حدود ۲۰۰۰ نفر می‌شود. وی در جمع خبرنگاران گفت: از مدتی قبل در هماهنگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر تصمیم گرفتیم تا بازداشتگاه کهریزک به مرکز سروش و بازپروری معتادان تغییر کاربری دهد که اقدامات زیادی در این زمینه انجام گرفت و سرانجام حدود سه ماه قبل این مرکز با کاربری جدید آماده بهره‌برداری شد. وی با بیان اینکه در عملیات‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر و پاکسازی محلات تهران بسیاری از افرادی که جمع‌آوری شده بودند به این مرکز منتقل شدند گفت: در مجموع از ابتدای بهمن‏ماه تا کنون حدود ۶۵۰ نفر در این مرکز مستقر شدند که اقدامات مختلف درمانی و بازپروری و بازتوانی جسمی و روحی بر روی مددجویان انجام شده و همچنان نیز در حال انجام است. زاهدیان با بیان اینکه در این مرکز روزانه حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر از مددجویان روانکاوی شده و خدمات مشاوره و مددکاری دریافت می‌کنند گفت: به زودی کارگاه آهنگری و مرکز پرورش گیاهان زینتی در این مرکز راه‌اندازی خواهد شد و از کارگاه خیاطی مددجویان رونمایی می‌شود. وی با بیان اینکه تمامی افراد حاضر در این مرکز تحت خدمات مشاوره و روان‏درمانی قرار می‌گیرند، گفت: همچنین نظارت‌های پزشکی به طور مستمر بر روی این افراد در حال انجام است که کلاس‌های آموزشی نیز برای آنان برگزار خواهد شد. زاهدیان افزود: این مرکز برای پذیرش حدود ۲۰۰۰ معتاد متجاهر ظرفیت‌هایی را ایجاد خواهد کرد و به‏زودی این افراد وارد این مجموعه خواهند شد.

سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در حاشیه این بازدید گفت: امروز در مرکزی هستیم که بسیاری از اقدامات در آن توسط خود مددجویان انجام می‌شود و این نشان می‌دهد که این افراد اراده و توان بالایی برای حل مشکل و بازگشت به جامعه دارند. مومنی با تاکید بر اینکه نباید این طور تلقی شود که ساماندهی معتادان متجاهر برای این است که آنان جلوی چشم و در معابر و منازل نباشند، افزود: واقعیت این است که این مددجویان و افراد انسان هستند و باید شان و جایگاه انسانی را در مورد آن‌ها رعایت کرد و تمام تلاش ما باید این باشد تا آنان را نجات دهیم چرا که به تعبیر قرآن اگر یک نفر را نجات دهیم گویی که تمام انسان‌ها و جامعه را نجات داده‌ایم. مومنی با بیان اینکه کرامت بالاتر از انسانیت نیست و انسان شایسته تکریم و احترام است، گفت: مددجویان نیز انسان‌هایی شایسته‌اند و نگاه ما نیز در بحث ساماندهی معتادان متجاهر نگاهی انسان‌محور است. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه برای ساماندهی معتادان متجاهر از ظرفیت تمام دستگاه‌ها و نهادها استفاده کردیم، گفت: ناجا، سپاه، سازمان زندان‌ها و … همگی پای کار آمده‌اند و اقداماتی را انجام داده‌اند. مومنی با تاکید بر اینکه مهارت‌آموزی بعد از درمان بسیار مهم است، ادامه داد: در همین راستا نیز به مهارت‌آموزی پس از درمان در این مرکز توجه ویژه‌ای شده است. وی درباره اینکه برخی از معتادان ممکن است که تصور کنند که فردی اضافه در جامعه هستند، گفت: خدا ما را نبخشد اگر تصور ما این باشد که این افراد جزئی اضافی در جامعه هستند. همان طور که گفتم تک تک مددجویان دارای شان انسانی هستند و وظیفه نظام است که زمینه بازگشت این عزیزان را به جامعه فراهم کنند. مومنی با بیان اینکه خود مددجویان نیز باید با افزایش اراده زمینه بازگشت‌شان را فراهم کنند، افزود: خانواده‌ها نیز در این زمینه نقش مهمی دارند و باید در کنار عزیزان خود باشند. وی با بیان اینکه اعتیاد سه ضلع دارد، گفت: حمایت، پیشگیری و خود مددجو سه ضلع مهم در درمان اعتیاد هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. وی با تاکید بر نقش مددجو اظهار کرد: خود افراد باید توانایی‌شان را افزایش دهند. من قصد شماتت و سرزنش ندارم اما در یک بررسی صورت گرفته از میان ۴۰۰ نفر مددجو، ۳۰۰ نفر دوست ناباب را به عنوان عامل گرایش‌شان به مصرف مواد مخدر اعلام کردند که این نشان می‌دهد خانواده‌ها نیز باید توجه کافی به فرزندانشان داشته باشد و البته همه نهادها نیز باید عزم‌شان را جزم کنند تا اولاً کسی به اعتیاد دچار نشود و پس از آن شرایط بازگشت آن‌ها با یک نگاه انسان‌محور فراهم شود. در پایان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از حضار خواست که ایستاده و مددجویان حاضر در این مرکز را تشویق کنند. همچنین از تعدادی از مددجویان نمونه در این مرکز قدردانی شد.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت نیز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: ما به دنبال این بودیم تا مرکز نمونه‌ای را برای بازپروری معتادان ایجاد کنیم تا هم مراحل سم‌زدایی در آن انجام شود و هم اقدامات مربوط به بازگشت به جامعه و بازار کار که خوشبختانه مرکز سروش راه‌اندازی شد. رحیمی با بیان اینکه در آغاز فعالیت این مرکز عمده امور توسط عوامل نیروی انتظامی انجام می‌شد، گفت: اما در حال حاضر با گذشت حدود سه ماه از افتتاح مرکز بیش از ۸۰ درصد امور در این مرکز توسط خود مددجویان انجام می‌شود. رحیمی با بیان اینکه با پیگیری دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر دو سوله بزرگ دیگر برای بازپروری و مهارت‏آموزی به مددجویان در این مرکز افتتاح خواهد شد گفت: امیدواریم که بتوانیم هم در حوزه مقابله و هم در حوزه جمع‌آوری و بازپروری معتادان متجاهر فعالیت کنیم. وی با بیان اینکه ما تمام ظرفیت‌هایمان را در اختیار این مراکز بازپروری قرار خواهیم داد افزود: شعار امسال پلیس پایتخت «تهران پایتخت بدون معتاد متجاهر» است و ما در این راستا از ظرفیت تمام پلیس‌ها از پلیس پیشگیری تا حتی پلیس راهنمایی و رانندگی استفاده خواهیم کرد. رحیمی با بیان اینکه در حال حاضر مراکز عمده تجمع معتادان متجاهر شناسایی و پاکسازی شده است گفت: تمامی این افراد به مراکز نگهداری از معتادان متجاهر منتقل خواهند شد که مرکز سروش تنها یکی از این بخش‌هاست. وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه قضائی همکاری بسیار خوبی با پلیس داشت درباره وضعیت محلات شوش، مولوی و هرندی اظهار کرد: ما به شهروندان و ساکنان این مناطق قول داده‌ایم که اجازه بازگشت معتادان متجاهر را به این مناطق نخواهیم داد و در همین راستا نیز طرح‌های ویژه ما برای دستگیری خرده‏فروشان مواد مخدر و جمع‌آوری معتادان متجاهر ادامه خواهد داشت.

رئیس پلیس پایتخت درباره وضعیت خانه‌های پلمب شده در منطقه شوش، مولوی و هرندی گفت: ۹۲ باب منزل که بیش از ۶۸۰ اتاقک در آن قرار داشت شناسایی و پلمب شد. آب و برق این منازل نیز وصل شد و درخواست ما از دستگاه قضائی این است که اجازه تخریب این خانه‌ها را که خانه‌هایی مخروبه هستند صادر کند. رحیمی افزود: تمامی شرایط برای تخریب این خانه‌ها آماده است و قطعاً با توجه به اینکه این خانه‌ها سال‌ها است که به پاتوق مصرف مواد مخدر تبدیل شده‌اند تخریب شوند تاثیر زیادی در کاهش معتادان متجاهر و جرایم مربوط به مواد مخدر در این مناطق دارد که امیدواریم دستگاه قضائی با آن موافقت کند. وی درباره اینکه چه تعداد از معتادان متجاهر تهرانی همچنان در سطح خیابان‌ها و معابر هستند گفت: پیش‌بینی ما این است که کمتر از ۲۰ درصد از این افراد همچنان در سطح معابر هستند که با افزایش ظرفیت‌ها حتماً آنان نیز جمع‌آوری شده و شهر را از لوث وجود معتادان متجاهر پاک خواهیم کرد.
منبع: ابتکار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین