|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷
کد خبر: ۲۶۰۶۴۹
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۰
کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان انگلیس در گزارشی درباره وقوع جنگ اتمی بین کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای هشدار داد.
 کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان انگلیس در گزارشی درباره وقوع جنگ اتمی بین کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای هشدار داد.

به گزارش اسپوتنیک، نمایندگان پارلمان انگلیس درباره وقوع جنگ اتمی در عرصه جهانی هشدار دادند.

کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان انگلیس اخیراً در گزارشی هشدار داده است به علت شکست همکاری‌های دیپلماتیک بین کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای و همچنین توسعه روزافزون فناوری‌ها و توانمندی‌های جدید، خطر وقوع جنگ اتمی در جهان افزایش یافته است.

دیوید هاول، رئیس این کمیته از دولت انگلیس خواسته «نگرانی‌های جدی نمایندگان» درباره وقوع جنگ اتمی را در نظر داشته باشد. وی همچنین خواستار افزایش گفتگو و شفافیت بین دولت‌های صاحب سلاح اتمی شد.

این نماینده انگلیسی همچنین هشدار داد مردم جهان هم‌اکنون «به شکل خطرناکی به جهان بدون معاهده‌های کنترل تسلیحاتی نزدیک می‌شوند، چرا که نبود چنین توافق‌نامه‌هایی راه را برای رقابت‌های تسلیحاتی باز می‌کند و خطر استفاده از سلاح اتمی را نیز افزایش می‌دهد».

گزارش کمیته روابط بین‌الملل مجلس اعیان انگلیس درباره خطر وقوع جنگ اتمی چند ماه پس از آن منتشر می‌شود که آمریکا و روسیه یکی از مهمترین توافق تسلیحاتی بین دو کشور را لغو کردند.

آمریکا ماه فوریه به بهانه اینکه روسیه مفاد پیمان موشکی بین دو کشور را نقض کرده است، اعلام کرد واشنگتن از دوم فوریه سال جاری اجرای تعهدات خود در پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد (INF) را تعلیق و فرآیند خروج از این معاهده را که شش ماه طول می‌کشد، آغاز می‌کند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز تأکید کرد این اقدام واشنگتن را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت و مسکو نیز اجرای تعهدات این توافق‌نامه را متوقف می‌کند.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین افزود مسکو تسلیحات میان‌بُرد جدید طراحی خواهد کرد. او در واکنش به خروج آمریکا از پیمان مذکور، با طرح پیشنهادی وزارت دفاع روسیه برای آغاز ساخت موشک‌های میان‌بُرد با سرعت مافوق صوت موافقت کرد.

شایان ذکر است، ۳۲ سال پیش، رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق، پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را امضا کردند. هدف از این پیمان انهدام همه موشک‌های کروز و بالستیک آمریکا و روسیه که از زمین پرتاب می‌شوند و موشک‌هایی که بُرد آن‌ها بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر است، بود. واشنگتن ماه‌هاست که مسکو را متهم می‌کند با مستقر کردن موشک‌های نواتور M. ۷۲۹۹ در زرادخانه نظامی خود، این توافق را نقض کرده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین