کد خبر: ۲۶۰۶۰۱
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
بسیاری از گوشی‌های هوشمند رده بالا و پرچمدار امروزی همراه با استانداردهای مقاومتی و حفاظتی موسوم به IP روانه بازار می‌شوند. به طور مثال در حال حاضر IP67 و IP68 محبوب‌ترین این استانداردها هستند که در طیف وسیعی از گوشی‌های هوشمند پرچمدار می توان آن‌ها را یافت. اما این استانداردها به چه معنی هستند؟
 بسیاری از گوشی‌های هوشمند رده بالا و پرچمدار امروزی همراه با استانداردهای مقاومتی و حفاظتی موسوم به IP روانه بازار می‌شوند. به طور مثال در حال حاضر IP67 و IP68 محبوب‌ترین این استانداردها هستند که در طیف وسیعی از گوشی‌های هوشمند پرچمدار می توان آن‌ها را یافت. اما این استانداردها به چه معنی هستند؟

گوشی‌های پرچمدار عرضه شده در طی یکی دو سال اخیر به منظور اثبات میزان استحکام و مقاومت خود از استانداردهای حفاظتی با عنوان IP67 یا IP68 بهره می‌برند. به عنوان مثال هم اکنون کمپانی‌های سازنده محصولاتی نظیر سامسونگ گلکسی نوت 9، ال جی G7 ThinQ و هواوی P20 Pro، در بخش اعظمی از تبلیغات خود برای معرفی این گوشی‌ها به کسب این استانداردهای حفاظتی اشاره دارند. اما به راستی این استانداردها نشانگر چه ویژگی‌های هستند و چه میزان از استحکام این گوشی‌های هوشمند را تایید می‌کنند؟

به طور کلی می‌توان گفت که استاندارد‌های IP، میزان استحکام یک دستگاه در برابر مایعات و جامدات را نشان می‌دهند. کلمه IP کوچک شده عبارت "Ingress Protection" با معنی "محافظت در برابر ورود" است. این کلمه با یک عدد دو رقمی معرفی می‌شود، که رقم اول نشانگر میزان مقاومت در برابر ذرات جامد (مثل گرد و غبار، خاک و...) است و می‌تواند بین اعداد یک تا شش متغیر باشد. رقم دوم نیز که در بازه اعداد یک تا هشت انتخاب می‌شود نشانگر میزان استحکام دستگاه در برابر آب است و نشان می‌دهد که این محصول قادر است بدون آسیب دیدن تا چه حد در برابر این مایع مقاومت داشته باشد. طبق انتظار، هرچه عدد دو رقمی اعلام شده پس از کلمه IP، مقدار بزرگ‌تری باشد، آن دستگاه در برابر مواد مایع و جامد از مقاومت بهتری برخوردار است و می‌تواند با قدرت بیشتری از ورود آن‌ها به درون بدنه خود جلوگیری کند.

جدول می‌تواند راهنمای خوبی برای آگاهی از میزان مقاومت دستگاه‌های دارای استاندارد‌های مقاومتی IP باشد. ستون سمت راست این جدول بیانگر مفهوم هرکدام از ارقام یک تا شش در بخش محافظت در برابر ذرات جامد است. همچنین در ستون سمت چپ نیز می‌توان معنی هرکدام از ارقام یک تا هشت در بخش محافظت در برابر ذرات مایع را مشاهده کرد.

همانطور که از جدول نیز مشخص است، یک گوشی دارای استاندارد مقاومتی IP67، به صورت کامل در برابر گرد و خاک مقاوم است و همچنین می‌تواند در مدت زمان کمتر از 30 دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد و از ورود این مایع به درون بدنه خود جلوگیری کند. استاندارد IP68 که این روزها می‌توان حضور آن در بسیاری از گوشی‌های پرچمدار را شاهد بود نیز نشان می‌دهد که این دستگاه به صورت کامل در برابر گرد و خاک ایمن است و همچنین می‌تواند حداکثر به مدت 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب، بدون آسیب رسیدن به اجزای داخلی، مورد استفاده قرار بگیرد.

حضور استانداردهای IP در گوشی‌های هوشمند به کاربران این اطمینان خاطر را می‌دهد که آن‌ها می‌توانند گوشی خود را حتی با دستان خیس حمل کرده و یا در زیر باران استفاده کنند. همچنین با حضور بهترین رده از این استانداردها، حتی با سقوط اتفاقی این دستگاه‌ها در چاله آب یا استخر، می‌توان از عملکرد مناسب آن‌ها در طی روزها یا هفته‌های آینده مطمئن بود. بدون حضور این استانداردها، گوشی‌های هوشمند می‌توانند به راحتی و با کمترین لمس قطرات آب، با مشکل روبرو شوند و یا به طور کل آسیب ببینند.

جدیدترین بررسی‌ها نشان می‌دهد که چیزی در حدود 50 درصد کاربران گوشی‌های هوشمند در هنگام خرید این دستگاه‌ها توجهی به حضور این استانداردها ندارند. اما در عوض چیزی در حدود 30 درصد این کاربران هیچگاه گوشی هوشمندی که حداقل به استاندارد IP67 مجهز نباشد را خریداری نمی‌کنند. شما هم نظر خود را در مورد اهمیت این استاندارد در هنگام خریداری گوشی‌های هوشمند با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین