|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۸
کد خبر: ۲۵۸۹۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳
ورود یک سامانه جدید بارشی از جنوب کشور سبب طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیلاب در برخی مناطق جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان، غرب خراسان رضوی و غرب خراسان جنوبی شد و خساراتی را بوجود آورد.
 ورود یک سامانه جدید بارشی از جنوب کشور سبب طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیلاب در برخی مناطق جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان، غرب خراسان رضوی و غرب خراسان جنوبی شد و خساراتی را بوجود آورد.

به گزارش ایرنا ؛ بارش‎های سیل آسای باران از دیروز در برخی استان های جنوبی ، جنوب شرقی و شمال شرقی کشور آغاز و روز یکشنبه بر شدت آن افزوده شد و موجب سیلاب ، ایجاد اختلال در زندگی مردم و خسارت به زیر ساخت های راهها و منازل مسکونی شد.

سیل در بیشتر استانهای کشور باعث شد تا همه دستگاه های اجرایی و خدماتی همچون جمعیت هلال احمر، بسیج، سپاه، ارتش و گروه‌هایی همچون دانشجویان، کانون های جوانان، طلاب، حوزه های علمیه، بازاریان و گروه های جهادی به کمک و یاری سیل زدگان بشتابند و با همدلی وصف ناپذیری پای کار باشند.

اداره کل پیش‌بینی سازمان هواشناسی ایران روز گذشته با اعلام فعالیت سامانه بارشی جدید در 5 استان کشور هشدار داد که خطر بروز سیل جدی است.
معاون اول رییس جمهوری در تماس های تلفنی با استانداران هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی و جنوبی بر آمادگی همه جانبه در استان‌های درگیر با سیل و مناطق در معرض طغیان رودخانه‌ها تاکید کرد و خواستار آماده باش دستگاه های امدادی تا هر زمان لازم شد.

اسحاق جهانگیری در این تماس های تلفنی جداگانه از آخرین وضعیت بارش ها و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سیل در این استان ها مطلع شد.
معاون اول رییس جمهوری از استانداران این استان ها خواست تا با در نظر گرفتن تمامی احتمالات، امکانات و ظرفیت استان ها، خود را برای جلوگیری از بروز خسارات جانی و مالی به مردم بکار گیرند و دستگاه های امدادی و کمک رسان را تا هر زمان که لازم است در حالت آماده باش کامل نگه دارند.

** هرمزگان
راه ارتباطی 14 روستای بخش رودخانه رودان قطع شد
به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه زیارتعلی بخش 'رودخانه' شهرستان رودان از توابع استان هرمزگان راه ارتباطی 14 روستا به مرکز این بخش قطع شده است.
در حال حاضر از این تعداد روستا تنها 2 روستای چیرم آباد و ماشنگی با طی مسافت 30کیلومتری امکان دسترسی به مرکز بخش را دارند و 12روستا ارتباط آنها به طور کامل قطع شده است.
بارش شدید باران از ساعت 2 بامداد یکشنبه 25 فروردین، موجب طغیان رودخانه زیارتعلی شده و راه ارتباطی قریب به پنج هزار نفر از اهالی 'رودخانه' به مرکز این بخش را قطع کرده است.
بارندگی از شب گذشته تا ساعت 7 صبح امروز در بخش رودخانه رودان 21 میلیمتر اعلام شده است .

- مسیر دسترسی به بندر شهید رجایی بسته است
مسیر دسترسی به بندر شهید رجایی بزرگترین بندر کانتینری ایران در غرب بندرعباس به دلیل آبگرفتگی شدید بسته است.
براساس مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا، حدود 6 کیلومتر از مسیر مذکور از دو راهی تازیان تا تقاطع غیرهمسطح شهید رجایی بطور کامل در محاصره آب است و امکان ورود به بندر وجود ندارد.
هم اکنون نیروهای راهداری استان وسایر نیروهای امدادی در تلاش برای بازگشایی این محور هستند.

**کرمان
سیلاب هفت مسیر ارتباطی کرمان را بست
جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه ها از صبح امروز تاکنون موجب بسته شدن هفت مسیر ارتباطی در شهرستان های راور، ارزوئیه و رودبار جنوب از توابع استان کرمان شده است.
مسیر اصلی کرمان - راور، ارزوئیه - حاجی آباد، ارزوئیه - چیل آباد در شمال استان کرمان و سه مسیر ارتباطی فرعی از سمت رودبار جنوب به شهرستان کهنوج و یک مسیر روستایی در این شهرستان بر اثر جاری شدن سیلاب مسدود شد.
محور اصلی راور - کرمان (قبل از گردنه خراسانی) نیز به علت طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تا اطلاع ثانوی بسته است.
جاده کرمان - زرند - راور و برعکس توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان به عنوان مسیر ارتباطی جایگزین در نظر گرفته شده است.
مسیر ارتباطی اصلی ارزوئیه - حاجی آباد و ارزوئیه - چیل آباد (راه روستایی) از صبح امروز به علت طغیان رودخانه بسته شده است.
فرماندار رودبار جنوب نیز گفت: با توجه به بسته بودن مسیرهای فرعی رودبار جنوب به سمت کهنوج، محور اصلی این مسیر از سمت بهادرآباد به عنوان مسیر جایگزین پیشنهاد می شود.
وی از طغیان رودخانه دوکمپ در منطقه جازموریان خبر داد و گفت: با قطع شدن این مسیر راه ارتباطی 16 روستا بسته شده و این تعداد روستا جمعیتی افزون بر 2 هزار نفر دارند.
فرماندار رودبار جنوب گفت که با فروکش کردن سیلاب عملیات بازگشایی این مسیر آغاز می شود.
بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان کرمان این سامانه بارشی از عصر شنبه وارد استان کرمان شده و تا پایان امروز(یکشنبه) فعال است.

- ارتباط 30 روستا در فاریاب قطع شد
فرماندار فاریاب گفت: سیلاب راه ارتباطی 30 روستای شهرستان جیرفت را با جمعیت 10هزار نفر مسدود کرد.
علی نیکنفس افزود: اعضای ستاد بحران در این مناطق حضور دارند و با فروکش کردن سیلاب عملیات بازگشایی این مسیرها انجام می شود.
وی از شکستن سیل بند مجاور روستاهای جمال آباد و حورچاه بگی در فاریاب خبر داد و گفت: 60 خانوار نزدیک این سیل بند به مناطق امن منتقل و این منطقه تخلیه شد.

- سیلاب محور راور - مشهد را بست
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: محور اصلی راور - مشهد (کیلومتر 50) به علت آب بردگی شدید و حجم آب بسیار گسترده، تا اطلاع ثانوی مسدود شده است.
سیدعلی حاج سیدعلیخانی افزود: حجم آب بسیار گسترده است و بیش از سه کیومتر از محور راور - مشهد را فراگرفته و با شرایط کنونی بازگشایی این محور زمان بر خواهد بود.
وی عنوان کرد: اگر بارندگی به همین شکل ادامه داشته باشند تا فردا نیز محور راور - مشهد مسدود باقی خواهد ماند.
مدیرکل راهداری استان کرمان تصریح کرد: مردم اگر سفر ضروری دارند از مسیر جایگزین در استان های یزد و خراسان جنوبی استفاده کنند.

** سیستان و بلوچستان
سه مسیر اصلی و فرعی در جنوب سیستان و بلوچستان بسته شد.
طغیان رودخانه های محلی سبب بسته شدن سه مسیر اصلی و فرعی در جنوب استان سیستان و بلوچستان شد.
مسیرهای کوتیچ به نیکشهر، اسپکه - فنوج و بنت - نیکشهر از ساعت 10 صبح امروز تاکنون براثر طغیان رودخانه های محلی بسته شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت که هم اینک در تمامی شهرستانهای جنوبی استان شاهد آبگرفتگی معابر هستیم.
وی بیان کرد: امروز با توجه به بارندگی شدید مدارس 14 شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل اعلام شده تا از خطرات احتمالی برای دانش آموزان جلوگیری شود.
شهنوازی تاکید کرد که با توجه به هشدار سیلابی شدن رودخانه های فصلی از مردم انتظار می رود از توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیر سیلاب های فصلی اجتناب کنند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز با تاکید بر شدت فعالیت سامانه بارشی امروز و فردا در استان، نسبت به جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه های محلی هشدار داد.
وی همچنین گفت که 100 خانوار ساکن حاشیه رودخانه های چابهار در پی تشدید بارندگی و احتمال وقوع سیلاب، در سرسراهای ورزشی شهر اسکان داده شدند.
با فعالیت سامانه بارشی از دیشب، جاری شدن روان آب در برخی شهرها و سیلابی شدن بسیاری از رودخانه های فصلی سیستان و بلوچستان را شاهد هستیم.
شهنوازی افزود: با توجه به رگبار متوسط تا سنگین همراه با رعد و برق برای پیشگیری از خطر احتمالی ناشی از جاری شدن رواناب و سیلاب در سیستان و بلوچستان تدابیر لازم برای آمادگی دستگاه های امدادی و عملیاتی اتخاذ شده است.
براثر بارندگی های رگباری و شدید و طغیان رودخانه های محلی در جنوب استان هم اینک مسیرهای کوتیچ به نیکشهر، اسپکه - فنوج، بنت - نیکشهر، جلگه - چاه اسحاق، چاهان - زرآباد بسته شدند.

- 2 اردوگاه اسکان اضطراری در چابهار و کنارک راه اندازی شد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: 2 اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای کنارک و چابهار با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر بارندگی شدید با احتمال جاری شدن سیلاب راه اندازی شده است.
رسول راشکی اظهار داشت: هم اینک 27 تیم عملیاتی امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تمامی امکانات و تجهیزات برای مقابله با سیل احتمالی در سراسر سیستان و بلوچستان در آماده باش کامل بسر می برند.
وی ادامه داد: همچنین 27 پایگاه امداد و نجات و تمامی نیروهای این جمعیت در آماده باش کامل هستند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی خدمات را در کمترین زمان ممکن به مردم ارائه دهند.

**خراسان رضوی
چهار سد در خراسان رضوی سرریز شد
امروز 25 فروردین ماه چهار سد در این استان سرریز شد و چهار سد دیگر خراسان رضوی در آستانه سرریز شدن قرار دارند.
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت که سدهای سریز شده مربوط به آب غیرشرب شامل دو سد 'یام و کمایستان' در سبزوار واقع در غرب خراسان رضوی، سد 'سده' در خواف واقع در جنوب شرق استان و سد 'دولت آباد' چناران واقع در شمال خراسان رضوی است.
رضا نوروززاده افزود: سدهای 'چالی دره' در شمال غرب مشهد، 'چهچه و قره تیکان' کلات در شمال شرق و سد 'فریمان' در مرکز خراسان رضوی در آستانه سرریز شدن هستند.
در پی بارش های فروردین ماه جاری آب جمع شده پشت سدهای این استان در مجموع 37 درصد ظرفیت کلی آنها را پر کرده است. این میزان در مدت مشابه پارسال 23 درصد بود.

- هشت رودخانه در خراسان رضوی سیلابی شد
مدیر رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هشت رودخانه در استان خراسان رضوی بر اثر بارشهای شدید دیشب سیلابی شده است.
محمد صادقی فر افزود: در این مدت سیلاب در رودخانه های هریرود شهرستان سرخس در شمال خراسان رضوی، رودخانه کلات در شمال شرق استان، ورودی کشف رود در شمال مشهد، رودخانه های زنگلانلو، درونگر، قره سو و ارچنگان در شهرستان درگز واقع در شمال و رودخانه رحمت آباد به گسیور شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی گزارش شده است.
وی ادامه داد: در ورودی رودخانه کشف رود سیلاب با دبی ورودی 300 مترمکعب در ثانیه ثبت شده است. در رودخانه زنگلانلو نیز دبی سیلاب 15 مترمکعب می باشد تاکنون فشار آن یک خودرو برده است.
- سیل هزار و 533 میلیارد ریال به کشاورزی گناباد خسارت زد
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: بارندگی شدید و جریان سیل به میزان هزار و 533 میلیارد و 290 میلیون ریال خسارت در بخش کشاورزی این شهرستان به بار آورد.
علیرضا حسین زاده افزود: بیشترین میزان خسارت ناشی از سیل مربوط به باغ های پسته گناباد است زیرا دو هزار و 500 هکتار از مجموع سه هزار هکتار باغ پسته در این شهرستان متحمل خسارت شد.
وی ادامه داد: با توجه به شدت بارندگی در زمان تلقیح و گرده افشانی درختان پسته 950 تن از حجم تولیدی این محصول در گناباد کاهش یافت.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: بارش باران، تگرگ و وقوع سیل خسارت هایی نیز به زمین های زراعی زعفران، زیره، گندم، جو و عدس وارد کرده و همچنین موجب تخریب شش هزار و 350 متر کانال، 29 رشته قنات و استخر ذخیره آب کشاورزی در این شهرستان شده است.

**خراسان جنوبی
سیلاب پنج راه ارتباطی را در خراسان جنوبی بست
بر اثر بارندگی و طغیان رودخانه ها پنج راه ارتباطی استان خراسان جنوبی مسدوده شده است.
رئیس مرکز مدیریت راه های استان خراسان جنوبی گفت که محورهای اصلی دیهوک - راور، سربیشه به ماهیرود و طبس - عشق آباد - بردسکن بر اثر طغیان رودخانه مسدود شده است.
وی افزود: محورهای فرعی سربیشه به درمیان حد فاصل پاسگاه حسین آباد روستای دستگرد و دیهوک - بشرویه نیز مسدود شده که مسیرهای جایگزین برای سربیشه از گردنه درمیان و دیهوک از محدوده ارسک سه راهی شهید زارع به سمت بشرویه قابل دسترسی است.
در حال حاضر تمامی محورهای استان خراسان جنوبی بارش نسبتا شدید دارد که باعث لغزنده شدن راه ها شده است.

- 2 میلیون مترمکعب روان آب وارد سدهای خراسان جنوبی شد
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: در پی بارندگی های 72 ساعت گذشته حدود 2 میلیون متر مکعب روان آب وارد سدهای مخزنی استان شد.
ناصر نیک نیا افزود: اکنون در استان هفت سد مخزنی بزرگ با ظرفیت 58 میلیون متر مکعب و همچنین 12 تغذیه مصنوعی با ظرفیت تنظیم سالیانه 14 میلیون متر مکعب وجود دارد.
وی بیان کرد: از مجموع بارش های سال زراعی جاری تاکنون حدود 20 میلیون متر مکعب روان آب در سدهای استان ذخیره شده است و امید است که طی امروز و فردا، این مقدار افزایش یابد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین