|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
کد خبر: ۲۵۸۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸
وی انتشار اولین تصاویر ماهواره‌ای مناطق سیل‌زده را مربوط به روز ۲۶ اسفندماه سال گذشته ذکر کرد و ادامه داد: این تصویر از سیل استان گلستان بود و در روز ۲۸ اسفند اولین تصاویر سیل و آب گرفتگی "آق قلا" را منتشر کردیم.
رییس سازمان فضایی ایران از راه‌اندازی بیش از ۱۰ ایستگاه ارتباطات ماهواره‌ای در مناطق سیل‌زده با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت: به منظور پایش بهتر این مناطق با همکاری بخش خصوصی ۱۰ تیم پهپادی برای بررسی وضعیت مناطق سیل‌زده به این مناطق اعزام شدند و داده‌های آن در اختیار سازمان‌های امدادرسان قرار گرفت.

دکتر مرتضی براری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات سازمان فضایی برای مدیریت بحران سیل اخیر افزود: از روز ۲۶ اسفندماه سال گذشته با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی، پایش‌های ماهواره‌ای خود را بر روی مناطق در خطر سیل متمرکز کردیم.

وی انتشار اولین تصاویر ماهواره‌ای مناطق سیل‌زده را مربوط به روز ۲۶ اسفندماه سال گذشته ذکر کرد و ادامه داد: این تصویر از سیل استان گلستان بود و در روز ۲۸ اسفند اولین تصاویر سیل و آب گرفتگی "آق قلا" را منتشر کردیم.

براری با بیان اینکه در این تصویر میزان حجم آب سیل و میزان خسارات وارد شده بر اثر جاری شدن سیل را برآورد کردیم، اظهار کرد: علاوه بر آن میزان پیشروی سیلاب‌ها نیز از سوی سازمان فضایی اعلام شد و این داده‌ها را در اختیار وزارت کشور، ستاد مدیریت بحران و جمعیت هلال احمر و سازمان‌های ICT استان‌ها قرار دادیم.

وی با تاکید بر اینکه پایش‌های این سازمان در خصوص سیل "گمیشان" انجام شد، افزود: قبل از شروع موج دوم بارندگی‌ها، ما مناطق غرب کشور مانند استان‌های کرمانشاه و همدان را پایش کردیم و مناطقی که احتمال وقوع سیل در آنها وجود داشت، برای ستاد مدیریت بحران اعلام شد.

رییس سازمان فضایی ایران مناطق با پتانسیل سیل را عمدتاً مناطق کوهستانی دانست و گفت: علاوه بر آن تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور را رصد کردیم و میزان افزایش سطح آب این حوضه‌های آبریز را برآورد کردیم که از آن جمله می‌توان به دریاچه ارومیه اشاره کرد.

وی پایش تالاب "گاوخونی"، دریاچه هامون، دریاچه "طشک"، "جازموریان" را از دیگر اقدامات این سازمان ذکر کرد و یادآور شد: این سازمان از روزهای اول بارندگی‌ها در مناطق جنوبی کشور و به ویژه در خوزستان اقدام به پایش وضعیت سدهای "کرخه" و "دز" کرد و اطلاعاتی در زمینه میزان آب پشت سدها به دست آورد، ضمن آنکه مناطقی با پتانسیل سیل بالا را مشخص کردیم و این داده‌ها را در اختیار مسوولان قرار دادیم.

مشارکت بخش خصوصی برای ایجاد ارتباطات اینترنتی

براری با بیان اینکه در بخش غرب کشور از آنجا که شدت وقوع سیل بیشتر بود، از این رو ارتباطات فیبر نوری قطع شده بود، گفت: اقداماتی را نیز در این زمینه اجرایی کردیم. برای این منظور با همکاری بخش خصوصی ارائه دهنده خدمات ماهواره‌ای ارتباطات اولیه از طریق لینک‌های ماهواره به‌ویژه برای نهادهای امدادرسان برقرار شد.

به گفته وی اولین ارتباطات ماهواره‌ای در غرب کشور در پلدختر بوده است که در ۱۴ فروردین ماه این ارتباط برقرار شد.

براری با بیان اینکه پس از سیل روز ۱۳ فروردین ماه اولین ارتباطات ماهواره‌ای در روز ۱۴ فروردین برقرار شد، خاطر نشان کرد: از آنجایی که راه‌های زمینی به این منطقه مسدود بود، از این رو این ارتباط با یک روز با تاخیر انجام شد.

ایجاد ایستگاه‌های ثابت و سیار خدمات تلفن همراه

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، قطع ارتباطات تلفن‌های همراه را یکی دیگر از معضلات مناطق سیل‌زده نام برد و افزود: از این رو چندین ایستگاه ثابت و سیار را در این مناطق تجهیز کردیم تا سرویس‌های ایرانسل و همراه اول را ارائه دهند.

به گفته وی، دو ایستگاه ثابت و سیار را در منطقه خوزستان در روز اول قبل از وقوع سیل راه اندازی کرده و در اختیار جمعیت هلال احمر و ستاد بحران قرار دادیم تا در صورتی که ارتباطات زمینی آنها قطع شد، بتوانند از ارتباطات ماهواره‌ای بهره ببرند.

براری یادآور شد: سازمان فضایی ایران با همکاری شرکت‌های خصوصی ارائه کننده خدمات ماهواره‌ای تلاش کرد ارتباطات در استان‌های سیل زده با استفاده از لینک‌های ماهواره‌ای برقرار شود.

رییس سازمان فضایی ایران افزود: در استان لرستان ۲ ایستگاه ثابت ارتباطات ماهواره‌ای برای ستاد مدیریت بحران، ۶ سایت موبایل برای همراه اول و ایرانسل و ۲ ایستگاه ثابت و سیار برای شرکت ارتباطات زیرساخت و هلال احمر جهت تسهیل در امر خدمت رسانی به افراد سیل‌زده تجهیز و راه‌اندازی شده است.

براری، ایجاد ۵ ایستگاه ماهواره‌ای برای هلال احمر، بیش از ۱۰ ایستگاه ارتباطات ماهواره‌ای پشتیبان، یک خودروی سیار و ۲ ایستگاه برای هلال احمر و شرکت زیرساخت در استان خوزستان را از دیگر اقدامات سازمان فضایی ایران در بحران سیل اخیر دانست.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: در هرکدام از استان‌های ایلام و کرمانشاه نیز ۲ ایستگاه برای هلال احمر و شرکت زیر ساخت تجهیز شده و پهنای باند مورد نیاز برای برقراری کلیه این ارتباطات از طریق ماهواره ایرانست ۲۱ تامین شده است.

اعزام تیم‌های پهپادی به مناطق سیل‌زده

رییس سازمان فضایی همچنین از اعزام تیم‌های پهپادی به پلدختر خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ تیم پهپادی به مناطق سیل زده اعزام شده است که یکی از این تیم‌ها مربوط به سازمان فضایی است و مابقی مربوط به شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه می‌شود.

وی ماموریت این پهپادها را تصویربرداری از مناطق سیل‌زده عنوان کرد و افزود: تصاویر دریافت شده از طریق پهپادها مکمل تصاویر ماهواره‌ای هستند و از آن برای پایش‌های دقیق‌تر استفاده می‌شود.

به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصاویر پهپادی داده‌هایی در خصوص حجم و وسعت سیلاب‌ها ارائه می‌دهد. این تصاویر سازمان‌های امداد رسان را از میزان تخریب مطلع می‌کند.

به گزارش ایسنا، پس از بارندگی‌های هفته اخیر، سه دریاچه "طشک"، بختگان و مهارلو در استان فارس آبگیری شدند.

با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای دریافت شده در مرکز فضایی ماهدشت سازمان فضایی ایران، آخرین وضعیت و میزان مساحت آب این دریاچه‌ها از سال ۹۶ تا تاریخ ۷ فروردین ۹۸ به این شرح است:
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین