به نقل از سایت اینترنتی النشره، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفت: موضوعات داغی مثل سوریه، لیبی و یمن در منطقه ما وجود دارند. نمیگویم که نظامها و گروههای محلی در این کشورها مسؤول اصلی آغاز این بحرانها نیستند اما تأکیدم بر این مسأله است که مداخله بینالمللی یا منطقهای در این مرحله اهمیت پیدا کرده است. اگر کشورهای منطقه یا کشورهای ابرقدرت به مسؤولیت خود درست عمل میکردند و به دنبال تغییر مسالمتآمیز و راهکارهای سیاسی میرفتند این مشکلات پیش نمیآمد.
وی گفت: آموزش در عصر ما یکی از حقوق اصلی اجتماعی و بخشی از حقوق بشر است. نظامهایی که مانع آزادی بیان و فعالیت مسالمتآمیز میشوند مسؤولیت وخامت اوضاع و خشونتها را برعهده دارند.
امیر قطر گفت: هیچ عدالتی بدون حاکمیت قانون وجود ندارد و متأسفانه بسیاری هستند که به حاکمیت قانون بدون عدالت ایمان دارند. این یکی از مهمترین عواملی است که باعث شده قانون در خدمت نظام حاکم یا براساس منافع گروهی خاص باشد. حاکمیت قانون در مقابل وتوی برخی قدرتمندان در شورای امنیت و لاپوشانی بینالمللی بر متجاوزان و ناقضان حقوق بشر و کسانی که خاک دیگران را با زور میگیرند، هیچ فایدهای ندارد.
وی این گونه ادامه داد: نقش قانون جهانی در جهان کاهش یافته و تنها تبدیل به سلاحی برای ضعفاء شده است و این قانون کمک چندانی در برابر وتوی قدرتمندان نمیکند.
تمیم بن حمد آل ثانی خاطرنشان کرد: نقش قانون بینالمللی در روابط بینالملل در معرض خطر قرار گرفته و حاکمیت گروههای قوی بر این قانون غالب شده است.
وی به عنوان مثال به رسمیت شناخته شدن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و حاکمیت اسرائیل بر جولان از سوی ترامپ را ذکر کرد و افزود: کشورهای قوی باید بدانند قدرتشان تنها یک امتیاز برای آنها نیست بلکه باید وظایفشان را هم عمل کنند.
امیر قطر گفت: رهبران دیگر کشورها باید درک کنند که هیچ جایگزینی برای مذاکره و تفاهم براساس احترام به قوانین بینالمللی وجود ندارد. جنگ علیه تروریسم تنها به معنای مبارزه با یک مدل تندروی مسلحانه نیست در حالیکه قدرتها و جنبشهای افراطیای هستند که در دستور کار جنگی که همگی در آن مشارکت داریم، نیستند.
وی تصریح کرد: احترام به حقوق بشر نباید تنها به نظام حاکمیتی بدون دیگری محدود شود. باید برای مبارزه با دلایل افراطگرایی و حل و فصل تبعات آن نظیر همکاری در زمینه مقابله با تروریسم همکاری کنیم.