کد خبر: ۲۵۵۷۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
عرضه‌کنندگان «زِبرا» این ماهی را در ظرف‌های شیشه‌ای بسیار کوچک دربسته ارائه می‌کنند. در روزهای گذشته بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست به این نوع عرضه و فروش یک گونه جانوری انتقاد و آن را مصداقی از «حیوان‌آزاری» تلقی کردند و در همین راستا مردم را از خرید ماهی «زبرا» آن هم با این شکل عرضه (در شیشه‌های دربسته کوچک) برحذر می‌دارند.
 رئیس گروه آبزیان آب‌های داخلی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه «زبرا» یک ماهی گوشت‌خوار است نسبت به رهاسازی آن در آب‌های آزاد کشور هشدار داد و گفت: «زِبرا» یک گونه مهاجم سلطه‌طلب است که از تخم و لارو سایر آبزیان تغذیه می‌کند.

 این روزها علاوه بر ماهی قرمز شاهد فروش ماهی‌های بسیار کوچکی به نام «زبرا» هستیم که در سطح شهر در سوپرمارکتی‌ها، میوه‌فروشی‌ها و حتی توسط دستفروش‌های مترو عرضه می‌شوند. عرضه‌کنندگان «زِبرا» این ماهی را در ظرف‌های شیشه‌ای بسیار کوچک دربسته ارائه می‌کنند. در روزهای گذشته بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست به این نوع عرضه و فروش یک گونه جانوری انتقاد و آن را مصداقی از «حیوان‌آزاری» تلقی کردند و در همین راستا مردم را از خرید ماهی «زبرا» آن هم با این شکل عرضه (در شیشه‌های دربسته کوچک) برحذر می‌دارند.

علاوه بر اینکه نوع عرضه و فروش ماهی زبرا مصداق حیوان آزاری تلقی می‌شود؛ نگرانی‌هایی هم در مورد تاثیرات مخرب این گونه ماهی بر محیط زیست ایران وجود دارد. امیر محمد علمی - رئیس گروه آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه در روزهای نزدیک به سال نو آکواریوم‌دارها گونه‌های مختلف ماهی را برای فروش به بازار عرضه می‌کنند،اظهارکرد: یکی از این گونه‌ها «زبرا» است که معمولاً برای آکواریوم‌ها استفاده می‌شود اما این روزها به شکل گسترده‌تری در سطح شهر فروخته می‌شود و به دلیل زیبایی طرفدار دارد و از آن برای سفره هفت‌سین استفاده می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ماهی «زبرا» در مورد آثار زیست محیطی این گونه هشدار داد و گفت: «زبرا» ماهی گوشتخواری است که ممکن است به سایر گونه‌های ماهی موجود در پیرامون خود حمله کند. بر اساس همین ویژگی حتی مشکلاتی برای بقیه ماهی‌های آکواریوم ایجاد می‌کند بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید «زبرا» در آب‌های آزاد رها شود چون اکوسیستم آبی حوزه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و بقای سایر گونه‌های آبزی را تهدید می‌کند.

این کارشناس محیط زیست در حوزه آبزیان با بیان اینکه متاسفانه گاهی ماهی‌های «زبرا» در آب‌های آزاد رها می‌شود،اظهارکرد: این موضوع هم مثل ماهی قرمز یک معضل بزرگ برای محیط زیست کشور ما به حساب می‌آید و از آنجا که «زبرا» یک گونه سلطه‌طلب است و از تخم و لارو سایر ماهی‌ها تغذیه می‌کند، به‌راحتی می‌تواند حیات و بقای سایر گونه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

علمی تاکید کرد: قرار دادن ماهی سر سفرهفت‌سین اصلاً سنتی ایرانی نیست و یک سنت چینی وارداتی به ایران است.

به گزارس ایسنا، سرهنگ جمشید محبت‌خانی - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور- هفته گذشته در جریان آخرین نشست خبری سال ۹۷، ضمن اشاره به آماده‌باش محیط‌بانان در تعطیلات نوروز و برخورد جدی با تخلفات زیست محیطی در این ایام، نسبت به خرید و فروش ماهی «زبرا» انتقاد کرد و گفت: متأسفانه شاهدیم که در شیشه‌های بسیار کوچک دربسته ماهی «زبرا» به فروش می‌رسد. نهایتاً این ماهی‌ها تا ۵ یا ۶ روز می‌توانند زنده بمانند.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان نباید نسبت به خرید ماهی «زبرا» اقدام کنند، گفت: متأسفانه با کشتن یک حیوان به استقبال سال نو می‌رویم و انتظار داریم اتفاق‌های خوب برای خودمان و خانواده‌مان هم بیفتد. ماهی «زبرا» صد در صد محکوم به مرگ است و نهایت عمر آن شش روز است. این شکل زندگی برای این حیوان زجر بزرگی است. در این مورد حتماً باید با دستگاه قضائی مکاتبه کنیم و جرم انگاری لازم برای خرید و فروش ماهی «زبرا» انجام شود.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین