|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۷
کد خبر: ۲۵۵۳۲۲
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۳
صدا و سیما به نقل از سفیر هند در تهران نوشت: ساز و کار مالی ویژه این کشور برای تجارت با ایران از ۶ ماه قبل فعال شده و در این مدت کاملاً عملیاتی بوده است
 صدا و سیما به نقل از سفیر هند در تهران نوشت: ساز و کار مالی ویژه این کشور برای تجارت با ایران از ۶ ماه قبل فعال شده و در این مدت کاملاً عملیاتی بوده است

"گدام دارمندرا " در همایش تجاری ایران و هند که صبح امروز در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد افزود: هند می‌دانست که دولت ترامپ بالاخره از برجام خارج خواهد شد و تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دوباره برقرار خواهد کرد. به همین دلیل ایجاد یک سازوکار مالی ویژه (SPV) را در دستور کار خود قرار داد تا مطمئن شود روابط تجاری‌اش با ایران از گزند تحریم‌ها حفظ خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه طی ماه‌های اخیر سازوکار مالی ویژه هند برای تداوم تجارتش با ایران کاملاً عملیاتی بوده است، اظهار داشت: «ما در هند از قبل یک SPV را برای تجارت با ایران راه‌اندازی کردیم و طی این مدت از آن استفاده کرده‌ایم.»

این دیپلمات هندی در توضیح نحوه ایجاد کانال مالی مذکور گفت: «کاری که ما کردیم این بود که آخرین الگویی که از تجارتمان با ایران داشتیم را در نظر گرفتیم. سپس این الگو را توسعه دادیم تا ببینیم که چگونه می‌توانیم با بهره‌گیری از آن یک سازوکار مالی ویژه برای تسهیل و شتاب بخشیدن به روابط تجاری با ایران راه‌اندازی و از آن استفاده کنیم».

وی همچنین تأکید کرد: کشورش برای حفظ روابط تجاری خود با ایران، مذاکرات بسیار سختی با مقامات آمریکایی داشته است.

سفیر هند در ایران سپس با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی در هر دو کشور این فرصت را خواهند داشت تا از طریق دو بانک هندی UCO و IDBI با یکدیگر ارتباط مالی برقرار کنند، افزود: «این سازوکارهای مالی ویژه [بانک‌های UCO و IDBI]هر دو در مورد اقلامی که می‌توانند بین دو کشور مبادله شوند، آگاهی کامل دارند.»

بانک UCO هند در ایران شعبه دایر کند

محمدحسین بنی اسدی مسئول میز هند در وزارت امور خارجه یکی دیگر از سخنرانان همایش تجاری ایران و هند بود.

وی در سخنرانی خود تأکید کرد: بانک UCO هند باید اقدامات ملموس‌تری انجام دهد تا بتواند تجارت بین صادرکنندگان و واردکنندگان ایرانی و هندی را تسهیل کند.

بنی اسدی سپس خطاب به «صابر ناظم» نماینده ارشد بانک UCO در ایران گفت: «اینکه بانک UCO یک نماینده در ایران داشته باشد، کافی نیست و این بانک باید یک شعبه در کشور ما دایر کنند.»

وی در ادامه از این بانک هندی بابت تأخیر در تسویه پرداخت‌ها که موجب بروز مشکلاتی برای تجار ایرانی و هندی شده است، انتقاد کرد و با اشاره به اینکه دو بانک هندی کار تسویه پرداخت‌ها بین تجار ایرانی و هندی را انجام می‌دهند، خاطرنشان ساخت: «به دلیل همین تأخیرهای بانک UCO بود که بانک IDBI نیز وارد صحنه شد.»

بنی اسدی گفت: دو بانک هندی دیگر نیز در حال مذاکره برای ورود به بازار ایران هستند.

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های تجاری استانی

محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی نیز به مقامات ایران و هند پیشنهاد کرد که در راستای افزایش حجم تجارت دوجانبه بین ایران و هند و رسیدن ارزش مبادلات تجاری فی‌مابین به هدف ۳۰ میلیارد دلار، از ظرفیت‌های تجاری استان‌های دو کشور بیشتر استفاده کنند.

کرباسی گفت: در حال حاضر ارزش مبادلات تجاری بین ایران و هند سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار است که ۱.۴ میلیارد دلار از آن را صادرات غیرنفتی ایران تشکیل می‌دهند. این نشان می‌دهد که برای رساندن حجم تجاری دوجانبه به سقف ۳۰ میلیارد دلار ظرف یک تا دو سال آینده باید حجم تجارت غیرنفتی خود را افزایش دهیم.

او افزود: همکاری‌های ایران و هند در بندر چابهار از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است به گونه‌ای که از آن طریق می‌شود صادرات غیر نفتیمان را به هند افزایش داده و نیازمندی‌های خود را از هند از این بندر وارد کنیم.

کرباسی گفت: چابهار همچنین در زمینه ترانشیپ کالاهای هندی به آسیای میانه که اهم آن از راه ایران می‌گذرد، قابلیت زیادی دارد.

معاون بین‌الملل اتاق ایران گفت: در زمینه تجارت ترجیحی مذاکرات بسیار خوبی بین دو کشور انجام شده که امیدواریم در چارچوب افزایش مبادلات تجاری دوجانبه میان ایران و هند به نتیجه لازم برسد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین