کد خبر: ۲۵۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
رییس اداره بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اختلاف نظرهایی درباره آسیب زا بودن پارازیت های ماهواره ای در کشور وجود دارد، گفت: تا زمان رفع این اختلاف نظرها پیشنهاد می کنیم، استفاده از پارازیت های ماهواره ای محدود شود.
«بهزاد دماری» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: گزارشی درباره پارازیت های ماهواره ای آماده و به هیات دولت اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: جنبه های مختلف مساله پارازیت های ماهواره ای توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پیگیری می شود.

دماری ادامه داد: آنچه که در باره این پارازیت ها می توان گفت، این است که دفع ضرر احتمالی عقلا واجب است، زیرا با سلامت مردم سرو کار دارد و پاسخ در این زمینه گویا است.

رییس اداره بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: اگر احتمال آسیب زا بودن پارازیت های ماهواره ای وجود دارد باید به سمتی برویم که پارازیت ها را محدود کنیم.

دماری افزود: وزارت بهداشت در این باره وظایف خود را انجام داده، اما برای رفع اختلاف نظرها باید مطالعات آینده نگر که خیلی پرهزینه است، صورت گیرد.

وی گفت: البته از مطالعات کشورهای دیگر در این زمینه نیز می توانیم استفاده کنیم؛ به عنوان مثال، تحقیقات پژوهشگران انگلیسی درباره احتمال خطر استفاده از گوشی های همراه، نگرش 20 ساله به تلفن همراه را تغییر داد.



** استفاده از تلفن همراه منجر به سرطان مغزی می شود

به گفته دماری، استفاده طولانی مدت از تلفن همراه منجر به سرطان مغزی می شود، از این رو به مردم توصیه می شود از گوش چپ برای پاسخگویی تلفن استفاده کنند.

وی با انتقاد از تبلیغات مخابرات در مورد 50 دقیقه مکالمه رایگان با تلفن های همراه گفت: می خواهیم اقتصاد یک سیستم را درست کنیم، اما به جای دیگر صدمه می زنیم.



** اجرای سه برنامه غربالگری سرطان در سراسر کشور

رییس اداره بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: می خواهیم برنامه ادغام یکپارچه کنترل فرایند نظام مراقبت را اجرا کنیم و پیش بینی می شود، این برنامه با تامین منابع مالی توسط مجلس و حمایت سایر سازمان ها و هیات دولت عملیاتی شود.

دماری افزود: در این برنامه، غربالگری سرطان های سینه، دهانه رحم و کولون(روده بزرگ) با تست های ساده و ارزانی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه اگر برنامه هایی با پوشش همگانی اجرا نشود، سرطان ها در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شوند، یادآور شد: طی هشت سال گذشته در حوزه سرطان گام های خوبی مانند توسعه نظام ثبت سرطان و اجرای آزمایشی برنامه های غربالگری سرطان های سینه، کولون و دهانه رحم برداشته شده است. آزمایش پاپ اسمیر (دهانه رحم) هم اکنون در شبکه های بهداشتی روستایی انجام می شود.



** شیوع مصرف قلیان در کشور و تحویل قلیان در منزل

رییس اداره بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مردم در کوچه و خیابان راه می روند و از خطر سرطانی که آنان را تهدید می کند، خبر ندارند؛ کم تحرکی و مصرف سیگار و قلیان موجب بروز سرطان و سکته های قلبی و مغزی می شود.

دماری گفت: اکنون شیوع مصرف قلیان در زنان کشور یک تا دو درصد است که در برخی استان های کشور به 15 درصد می رسد؛ شیوع کلی مصرف قلیان در کشور 10 تا 12 درصد است.

وی افزود: مجموع مصرف کنندگان سیگار و قلیان در کشور بیش از 10 تا 12 میلیون نفر هستند؛ اگر فردی یک ساعت تا 50 دقیقه در معرص قلیان باشد مانند این است که معادل 50 تا یکصد نخ سیگار، دود وارد بدن خود کرده است.

دماری گفت: مسیر ورود به دنیای سیگار و اعتیاد از قلیان آغاز می شود؛ متاسفانه در شهر تهران، قلیان های آماده شده را به صورت تلفنی در منازل تحویل می دهند که این مساله در شان کشور نیست؛ سیاست های جدید مصرف دخانیات در اماکن عمومی بزودی اعلام خواهد شد.



** پیگیری وضعیت شاغلان صنایع کارکننده با مواد سرطان زا

رییس اداره بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت به ذکر نام موارد سرطان زا در مواجهه های شغلی پرداخت و گفت: شاغلان صنایع رنگ، چرم، چسب و صنایع استفاده کننده از مواد گاز خردل، آرسنیک، کروم، نیکل، آزبست و محصولات ناشی از سوخت های فسیلی در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

دماری افزود: این صنایع باید مواد سرطان زا را از محیط کاری حذف کرده یا اینکه مراقبت های لازم در این زمینه را به عمل آورند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در حال پیگیری شرایط شغلی این افراد هستیم تا صنایع را نسبت به خطرات مواد سرطان زا آگاه کرده و از این پس نیز آنان را برای اجرای برنامه های غربالگری راهنمایی خواهیم کرد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین