|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳
کد خبر: ۲۵۴۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۰
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه بارندگی‌های شدید در منطقه خوزستان مانع از رسیدن به موقع شکر به بازار شد، گفت: با برداشت نیشکر طی چند روز آینده و واردات گسترده‌ای که انجام شده، کاهش شدید قیمت شکر در بازار را خواهیم داشت.
 مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه بارندگی‌های شدید در منطقه خوزستان مانع از رسیدن به موقع شکر به بازار شد، گفت: با برداشت نیشکر طی چند روز آینده و واردات گسترده‌ای که انجام شده، کاهش شدید قیمت شکر در بازار را خواهیم داشت.

به گزارش فارس، یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امروز در حاشیه جشنواره عکس خوشه که در باغ موزه قصر برگزار شد، درباره دلایل افزایش قیمت شکر در بازار گفت: تأخیر در برداشت نیشکر خوزستان به علت بارندگی‌های پی‌درپی باعث شد عرضه در بازار با تأخیر بیشتری همراه باشد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: از سوی دیگر میزان تولید شکر چغندری به دلیل سهمیه‌بندی آب که در خوزستان انجام شد، حدود ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت.

سیف گفت: تابستان امسال به دلیل پیش‌بینی خشکسالی و جلوگیری از ضررهای شدید آن محصولات کشاورزی منطقه خوزستان سهمیه‌بندی شد و آب کمتری به چغندرکاران رسید.

وی تصریح کرد که سیستم نظارتی به کشاورزان منطقه خوزستان هشدار داده که سریعاً برداشت نیشکر و عرضه به بازار را آغاز کنند و طی روزهای آینده قیمت شکر کاهش خواهد یافت.

وی حتی گفت، قیمت شکر در ماههای آینده با کاهش شدیدی همراه خواهد شد.

به گفته یزدان سیف ۳۳۵ هزار تن شکر در طرح توزیع قرار دارد که ۴۸ هزار تن آن از انبارها خارج شده است. همچنین ۶۱۲ هزار تن هم برای ذخایر استراتژیک واردات شکر باید انجام شود که بخش عمده‌‌ای از آن انجام شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، میزان نیاز کشور ماهانه ۱۸۰ هزار تن شکر است.

سیف در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که با حذف یارانه خبازی‌های صنعتی احتمال افزایش قیمت گندم وجود دارد، به ویژه اینکه قیمت‌هایی بین ۲هزار تا ۲۴۰۰ تومان مطرح می‌شود، گفت: تا این لحظه برای افزیاش نرخ تضمینی گندم تصمیمی گرفته نشده، اما دولت تلاش می‌کند، تا سال آینده با ارائه مشوق‌ها و پرداخت کرایه حمل و همچنین جایزه اجاره پارکینگ، رضایت کشاورزان را جلب کند.

وی افزود: اصلاح قیمت تضمینی هم مطرح است که اگر اجرایی شود نرخ مشخصی از سوی دولت اعلام می‌شود و اگر کشاورز نتوانست به آن قیمت در بازار بفروشد، مابه‌التفاوت را دولت پرداخت خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی تصریح کرد که سال آینده روند پرداخت پول کشاورزان بسیار بهتر از امسال و با تسهیلات بیشتری همرا خواهد شد.

سیف در پاسخ دیگر سؤال فارس که اگر قیمت گندم افزایش نیابد به همان شکلی که تفاوت نرخ ارز باعث تشدید قاچاق گوشت و افزایش قیمت در بازار داخلی شده، همین بالا هم سر گندم خواهد آمد، آیا برنامه‌ای برای جلوگیری از این کار دارید، گفت: من مسئله قاچاق گندم را رد نمی‌کنم، اما قیاس گندم با گوشت درست نیست. نرخ هر کیلو گوشت در بازار جهانی ۴ تا ۵ دلار است ،اما گندم کیلویی ۳۰ سنت است و بنابراین رغبتی برای قاچاق ایجاد نخواهد کرد.

وی در ادامه در مورد مشکلات سهمیه آرد کارخانه‌ها و صنایع نان گفت: مشکلات آنها حل شده است. ماه قبل به کارخانه‌های آرد ۱۶۰ هزار تن گندم داده‌ایم، اما این ماه سهمیه آنها ۲۱۵ هزار تن شده است. همچنین مشکل عمده نانوایی‌ها این بود که ۹۵ درصد مجوزشان مشکل داشت یا جواز نداشتند یا مشکل حصر وراثت داشتند و فعالیت آنها قانونی نبود.

وی تأکید کرد: به همه آنها تا پایان فروردین مهلت داده شده تا مشکلات جوازشان را اصلاح کنند.

یزدان سیف همچنین در جشنواره عکس خوشه با انتقاد از کسانی که می‌گویند چون آب در کشور محدود است، محصولاتی مانند گندم را وارد کنیم، گفت: این بحث به خاطر این است که ما نتوانسته‌ایم فرهنگ مناسب را به آنها منتقل کنیم، چرا که گندم نجیب‌ترین محصول بوده و کم‌‌آب‌بر است و بیشترین تأثیر را برای محیط زیست دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین