|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
کد خبر: ۲۵۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ایران بارها ثابت کرده که آماده است برای اثبات جهانیان اعتماد سازی کند اما طرف های مقابل نیز باید در مسیر قانون حرف بزنند و اقدام کنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی امروز (چهارشنبه) در دیدار جمعی از فرهیختگان، فرهنگیان و دانشگاهیان استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، فارس، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد، به اهمیت مذاکرات در تصمیمات سیاسی اشاره کرد و افزود: تبدیل فضای تهدید و جنگ و تشدید روزافزون تحریم به گفت وگو و آوردن همه ی آنان به پای میز مذاکره، دستاوردهای سیاست های دولت یازدهم است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، اعتماد دو طرف را سرمایه ای برای مذاکرات سیاسی خواند و با تأکید بر پرهیز از بهانه گیری ها، گفت: ایران بارها ثابت کرده که آماده است برای اثبات جهانیان اعتماد سازی کند، اما طرف های مقابل نیز باید در مسیر قانون حرف بزنند و اقدام کنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به چند دور مذاکره ایران با کشورهای 1+5 اظهار داشت: دو طرف می دانند فضای سابق، امنیت منطقه و حتی جهان را به خطر می اندازد و تأکید آنان بر مذاکره باید برای رسیدن به راه حلی مناسب جهت پایان دادن به این مناقشات سیاسی باشد.

وی با تأکید بر نقش و جایگاه ایران در نظام بین الملل گفت: غربی ها به این نتیجه رسیده اند که باید با ایران قدرتمند و با نفوذ بر اساس منطق و استدلال صحبت کنند، چون تاریخ ثابت کرده است که ایرانیان هیچ وقت تسلیم فشار و زور نمی شوند و نمی توان این کشور را از مبادلات سیاسی جهان حذف کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با قرائت سوره نصر حرکت «فوج فوج» سال گذشته مردم در انتخابات را از مصادیق فتح در تعریف قرآن عنوان کرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان تعاریف قرآن کریم از فتح، افزود: قرآن اتفاقی را فتح می داند که با نگاه سطحی شکست مسلمانان و رکود جامعه اسلامی بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تشریح تفاسیر گوناگون از سوره نصر، گفت: خیلی از مسلمانان به امید فتح مکه از مدینه حرکت کردند، اما در محلی به نام حدیبیه، پیامبر(ص) با توجه به مجموعه عوامل و شرایط تصمیم گرفتند که با مشرکان به دلیل حفظ مصالح و منافع اسلام، صلح کنند که همان فتح مبین است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری بندهایی از توافق نامه صلح حدیبیه و اصرار سران مشرکان بر حذف نام خدا و رسول الله از صدر صلح نامه، گفت: عزم پیامبر(ص) برای صلح با مشرکان جدّی بود و تا جایی انعطاف نشان دادند که قبول کردند نام خدا و خودشان حذف شود، اما یک سال بعد مسلمانان بدون خونریزی و با سرافرازی مکه را فتح کردند.

هاشمی رفسنجانی با مقایسه اقدام پیامبر اکرم(ص) با تصمیم امام راحل در پایان جنگ عراق علیه ایران، گفت: در این مقطع نیز با قبول قطعنامه 598 یک فتح مبین نصیب ایرانیان شد که به مراتب بهتر از فتح بغداد و سرزمین های عراق از طریق اشغال نظامی بود.

وی با تأکید بر این نکته که «هیچ ملتی حضور اشغالگران را نمی پذیرد»، اظهار داشت: پس از اشغال عراق توسط آمریکا دیدیم که یکی از افتخار سیاست مداران آمریکایی از جمله اوباما، موفقیت در خروج نظامیان خود از این کشور است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تحسین از آینده نگری امام راحل در مقام رهبری جوامع اسلامی گفت: وقتی پس از فتح خرمشهر خدمت امام(ره) رسیدیم و فرماندهان نظامی اجازه ورود به خاک عراق را می خواستند، امام(ره) فرمودند اگر شهرهای عراق را بگیریم، مردم عراق آسیب می بینند و هم آنها و هم ملت های عربی متعصبانه دفاع می کنند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش مردم در همه مراحل انقلاب اسلامی، گفت: در مبارزه، پیروزی انقلاب و دفاع مقدس آنچه سرمایه دفاعی جمهوری اسلامی بود، حضور مردم بود که هنوز هم ادامه دارد.

و.ی با تأکید بر حضور مردم در همه مقاطع هشت سال دفاع مقدس، گفت: سدهای فولادین خطوط مقدم ارتش مجهز عراق را همت مردم در قالب بسیج مستضعفین می شکست و جنگ را مردم با اهدای مال و جان و سلامتی فرزندان خود اداره می کردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در دوران سازندگی نیز این مردم بودند که دروازه های کشور را به سوی توسعه و پیشرفت گشودند.

هاشمی رفسنجانی انتخابات سال 92 را نیز حاصل حضور هوشمندانه مردم دانست و گفت: همه ابزارهای تبلیغاتی در اختیار یک جناح خاص بود اما مردم نجیبانه به میدان آمدند و اعتدال را انتخاب کردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به مطالبات حاضران که خواستار توجه بیشتر دولت به وعده های انتخاباتی خویش بودند، گفت: دولت به همه شعارها پایبند است اما مجموعه شرایط را ببینید که چگونه یک اقلیت محدود در مقابل همه اقدامات مثبت حتی انتصابات بر حق دولت هیاهو می کنند.

وی افزود: کسانی که همه اقدامات دولت سابق را با همه رسوایی ها و فسادها تقدیس می کردند، امروز در مقابل هر برنامه دولت فریاد وا اسلاما سر می دهند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر عصبانیت افراطیون و تندروها از مردم ایران، گفت: از صبوری مردم سوء استفاده می کنند و انتقام مردم را از دولت منتخب آنها می گیرند.

وی با بیان شرایط کشور در دولت سابق گفت: با همان روحیه ای که قطعنامه های بین المللی را کاغذ پاره می خواندند، قوانین و مصوبات داخلی را زیر پا می گذاشتند که آمار رسمی تخلفات آنان تأسف برانگیز است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت تعامل کشورها در دنیای کنونی، گفت: دولت یازدهم به حق کلید حل مسائل را سیاست خارجی تشخیص داد و بر اساس همان در جهت احقاق حق مردم ایران برنامه ریزی و فعالیت می کند.

در آغاز این دیدار، آقایان حجت الاسلام و المسلمین اشرفی اصفهانی، دکتر مرتضوی، علی اکبر عسکری، شیبانی و صادقی نژاد به نمایندگی از طرف نخبگان و فرهیختگان استان های کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، فارس و لرستان به بیان دیدگاه های خویش و مطالبات سیاسی فعالان فرهنگی و اجتماعی پرداختند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین