کد خبر: ۲۵۴۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۰
سفیر آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت با بیان ادعاهایی علیه برنامه موشکی ایران، از شورای امنیت خواست تا تحریم‌های بین‌المللی سخت‌تری را علیه ایران بازگرداند.
 سفیر آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت با بیان ادعاهایی علیه برنامه موشکی ایران، از شورای امنیت خواست تا تحریم‌های بین‌المللی سخت‌تری را علیه ایران بازگرداند.

به گزارش ایسنا، به نقل از آسیا تایمز، واشنگتن مدعی شده است که اقدامات جمهوری اسلامی ایران موجب بی‌ثباتی منطقه و ایجاد رقابت تسلیحاتی می‌شود.

آمریکا، روز پنج‌شنبه، ایران را به انجام دادن سه پرتاب موشکی مغایر با قطع نامه‌های سازمان ملل متهم کرده و در اظهاراتی کارشکنانه این درخواست را مطرح کرد که شورای امنیت باید " تحریم‌های بین‌المللی سخت‌تری را علیه تهران بازگرداند".

جاناتان کوهن، سفیر آمریکا در نامه‌ای به شورای امنیت هشدار داد که اقدامات ایران موجب بی‌ثبات کردن تمام منطقه شده و می‌تواند موجب ایجاد رقابت تسلیحاتی شود.

کوهن به موارد پرتاب موشکی ایران از جمله پرتاب یک موشک بالستیک میان‌برد در یکم ماه دسامبر و تلاش ایران برای فرستادن ماهواره به مدار از طریق ماهواره‌برها در تاریخ ۱۵ ژانویه و ۱۵ فوریه را مورد تاکید قرار داد.

کوهن در این نامه آمریکایی به شورای امنیت، مدعی شده است که پرتاب موشکی یکم دسامبر، "با داشتن توانایی برای پرتاب تسلیحات هسته‌ای طراحی شده بود" و ماهواره‌برها نیز فناوری‌هایی را به کار می‌گیرند که "در واقع همانند و جایگزین" آن نوع فناوری هستند که در موشک‌های بالستیک استفاده می‌شود.

این سفیر آمریکایی در ادامه ادعای خود علیه برنامه موشکی ایران نوشت: "پرتاب ماهواره‌ای ایران در تاریخ ۱۵ ژانویه و ۵فوریه متشکل از به کار بستن فناوری‌های مربوط به موشک‌های بالستیک هستند که برای داشتن توانایی حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند".

وی در این باره افزود: چشم‌انداز گسترش سریع میدان جنگ در منطقه واقعیت دارد و اگر ما نتوانیم کاری در راستای بازداری انجام دهیم، احتمال آن بیشتر می‌شود.

در این نامه آمده است: ایران با نادیده گرفتن خواست شورای امنیت سازمان ملل، این سه پرتاب موشکی را انجام داده است و چنین تحریکاتی، به بی‌ثبات کردن تمام منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد.

واشنگتن در این نامه از شورای امنیت در خواست کرد: " به ما ملحق شوید تا پیامد واقعی بی‌اعتنایی آشکار ایران به درخواست‌های شورای امنیت را علیه آن ایجاد کرده و تحریم‌های بین‌المللی سخت‌تری برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران بازگردانیم".

واشنگتن، هیچ درخواست قریب‌الوقوعی برای یک نشست درباره مذاکره بر سر ایران نداشت و هیچ اقدام فراتری در این نامه مورد اشاره قرار نگرفت.

به گزارش ایسنا، مقامات کشورمان همواره در مقابل ادعای برخی کشورها مانند آمریکا مبنی بر مغایر جلوه دادن برنامه موشکی ایران با قطع نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تاکید داشته‌اند که برنامه موشکی ایران هیچ قطع‌نامه شورای امنیت را نقض نمی‌کند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مدتی قبل در نشست امنیتی مونیخ در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که برخی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه معتقدند که ایران باید در ارتباط با فعالیت‌های موشکی خود به صورت جداگانه با اروپایی‌ها مذاکره کند و این فعالیت‌ها را متوقف کند، خطاب به مجری سوال‌کننده، گفت: آیا ایران باید مثل مرده دراز بکشد و به همه خواسته‌ها تن بدهد؟

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال مجری این برنامه مبنی بر این‌که شورای امنیت از ایران خواسته است که فعالیت موشکی نداشته باشد، خاطر نشان کرد: این شورا به ایران اعلام کرده که موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند طراحی نکند که ما نیز در همین راستا حرکت کرده‌ایم و موشک‌های ما دارای چنین کاربردی نیستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین