|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵
کد خبر: ۲۵۴۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۸
شیوه نامه تصویب طرح‌های کلان ملی باید دقیق‌تر باشد از این رو در این جلسه موضوعاتی در زمینه فرآیند اجرا و تغییرات آن مطرح و قرار شد شیوه نامه تصویب این طرح‌ها برای اعضای کمیسیون دائمی شورای عتف ارسال و اعضا پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.
دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاکنون از ۲۰ طرح کلان ملی ۱۲ طرح تعیین تلکلیف شده و در حال اجرا است، گفت: شیوه نامه تصویب طرح‌های کلان ملی برای اعضای کمیسیون دائمی شورای عتف ارسال خواهد شد تا اعضا پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.

دکتر مسعود برومند در حاشیه جلسه کمیسیون دائمی شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران اخذ مصوبه کمیسیون دائمی شورای عتف برای واگذاری بخشی از اختیارات دبیرخانه این شورا را از موضوعات مطرح در این جلسه ذکر کرد و یادآور شد: بر اساس این مصوبه بخشی از اختیارات دبیرخانه این شورا در زمینه بررسی پروژه‌هایی که در قابل ماده ۵۶ قانون اساسی (اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌ها به امر پژوهش) تعریف می‌شوند، به کارگروه‌های آموزش و پژوهش استان‌ها واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه کارگروه‌های استانی باید نظرات خود را در زمینه این پروژه‌ها در مدت ۴۸ ساعت به دبیرخانه شورای عتف ارائه دهند.

برومند با بیان اینکه در زمان مشخصی بخشی از اختیارات این دبیرخانه به کارگروه‌های آموزش و پژوهش استان‌ها واگذار می‌شود، اظهار کرد: این اقدام علاوه بر آنکه تصویب طرح‌ها را کوتاه‌تر می‌کند، در زمینه واگذاری اختیارات فرهنگ سازی خواهد شد و کارها با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد ضمن آنکه دبیرخانه نظارت‌های دقیق‌تری خواهد داشت.

دبیر کل شورای عتف، بررسی آخرین وضعیت بند "ط" تبصره "۹" قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه نام برد و افزود: در حال حاضر ما در زمینه تعداد طرح‌هایی که بر اساس این قانون قرار داده شده است و میزان مبالغی که دستگاه‌ها واریز کرده‌اند مشکلاتی داریم که در این جلسه در این زمینه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

به گفته وی بر اساس بند "ط" تبصره ۹، شرکت‌های سود ده، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مکلف هستند در اجرای تکالیف قانونی مربوط، حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود را در مقاطع سه ماهه به میزان ۲۵ درصد به حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند تا در راستای حل مسائل و مشکلات خود از طریق توافقنامه با دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و جهاد دانشگاهی و در قالب طرح‌های کاربردی، عناوین پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، طرح‌های پسادکتری و طرح‌های تحقیقاتی دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی غیر شاغل به مصرف برسانند.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه در این جلسه همچنین در خصوص شیوه نامه تصویب طرح‌های کلان ملی بحث و تبادل نظر شد، توضیح داد: شیوه نامه تصویب طرح‌های کلان ملی باید دقیق‌تر باشد از این رو در این جلسه موضوعاتی در زمینه فرآیند اجرا و تغییرات آن مطرح و قرار شد شیوه نامه تصویب این طرح‌ها برای اعضای کمیسیون دائمی شورای عتف ارسال و اعضا پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.

وی اضافه کرد: در این جلسه در خصوص طرح "ذخیره سازی گاز" گزارشی ارائه شد. این پروژه کلان با شرکت ملی گاز در حال اجرا و پیشرفت خوبی داشته است.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم برنامه‌های اجرایی و بودجه آن مشخص شده است و باید گزارش عملکرد آن برای تأیید نهایی به شورای عالی عتف ارسال شود.

برومند از ادامه دو طرح کلان ملی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت‌: از آنجایی که برای دریافت حمایت‌های صندوق شکوفایی و نوآوری این دو طرح در قالب شرکت‌های دانش بنیان فعالیت کنند از این رو پیگیری‌هایی صورت گرفته و گزارش آن در این جلسه ارائه شد.

به گفته وی ۶ طرح کلان در حوزه دفاعی تعریف شده است که در این جلسه نماینده وزارت دفاع اعلام کرد که اعتبارات این طرح‌ها در بودجه سال ۹۸ این دستگاه در نظر گرفته شده است.

برومند اضافه کرد: از ۴۸ طرح کلان ملی ۲۰ طرح کلان ملی برای ادامه پیشرفت تأیید شدند که از این تعداد ۶ طرح با حمایت وزارت دفاع در حال اجرا است، ۳ طرح کلان اجرایی شده، ۲ طرح کلان مشمول حمایت VC ها خواهد شد و یک طرح از سوی شرکت ملی گاز در حال اجرا است.

وی یادآور شد: ۸ مورد دیگر از این ۲۰ طرح کلان ملی تأیید شده باید مورد بررسی قرار گیرند.

برومند بررسی آئین نامه‌ها و عملکرد مناطق ویژه علم و فناوری را آخرین دستور این جلسه ذکر کرد و ادامه داد: مشکلاتی در عملکرد این مناطق وجود دارد که در این جلسه پیشینه و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد در جلسه آتی کمیسیون دائمی شورای عتف که در سال آینده برگزار می‌شود در خصوص تغییراتی که در این مناطق باید صورت گیرد، بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین