|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۸
کد خبر: ۲۵۲۹۸۴
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در حالی خود را آماده دومین دور مذاکره مستقیم با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی می کند که مشاورانوی درباره موفقیت این نشست که قرار است در هانوی ویتنام برگزار شود، تردید دارند.
 «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در حالی خود را آماده دومین دور مذاکره مستقیم با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی می کند که مشاورانوی درباره موفقیت این نشست که قرار است در هانوی ویتنام برگزار شود، تردید دارند.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز گذشته (شنبه) در همین زمینه نوشت: در حالیکه فقط چند روز تا برگزاری نشست سران آمریکا و کره شمالی باقی مانده، ترامپ تلاش می کند تعریف جدیدی از موفقیت خود در فشار بر پیونگ یانگ برای کنار گذاشتن برنامه هسته ای اش و نیز کاهش انتظارات عمومی از نتایج این نشست ارائه دهد بویژه آنکه کره شمالی اقدام چندانی را برای مهار تولید سلاح های هسته ای خود انجام نداده است.

این رسانه آمریکایی که عمدتا با محوریت سیاست های دولت فدرال گزارش می دهد، به نقل از مقام های آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، افزود: ترامپ امیدوار است این دور از نشست های دوجانبه اش با کیم جونگ اون، همچون نشست تاریخی نخست خود در سنگاپور باعث سلب توجهات از ناآرامی های ناشی از اختلافات سیاسی در داخل شود. اما اختلافات عمیق بین مذاکره کنندگان آمریکایی و کره شمالی همچنان به قوت خود باقی است زیرا مذاکره کنندگان کره شمالی همچنان باید درباره تعاریف اولیه «خلع تسلیحاتی» از نظر دو طرف توافق کنند.

این روزنامه افزود: مشاوران ارشد ترامپ در جلسات غیرعلنی درباره چشم انداز دستیابی به توافقی در نشست پیش رو به منظور تحقق اهداف توافقِ عمدتا نمادین سنگاپور ابراز تردید کرده اند. برخی آنها نگران هستند که ترامپ تحت فشارها، امتیازات زیادی را به رهبر کره شمالی اعطا کند به این امید که به تعهدات دوجانبه ای دست یابد که بتواند آغازگر یک (به اصطلاح) پیروزی سیاسی باشد.

بر اساس این گزارش، ترامپ در روزهای گذشته، بدنبال ایجاد شرایطی بوده که اعلام کند این نشست صرف نظر از اینکه نتایج آن چه باشد، موفقیت آمیز است. ترامپ که پیشتر از کره شمالی خواسته بود بسرعت سلاح های هسته ای خود را تسلیم کند، هفته گذشته گفت برای خلع سلاح هسته ای کره شمالی «عجله نمی کنیم».

وی همچنین ابراز امیدواری کرد نشست با کیم جونگ اون آخرین نشست آنها نباشد.
واشنگتن پست نوشت: ترامپ کاهش تنش ها با کره شمالی را به عنوان ادله ای در اثبات توانایی خود برای رفع مشکلات سیاست خارجی که روسای جمهوری سلفش ایجاد کرده اند، ارائه داده است. اما راهبرد او از منظر سیاسی و هم از منظر امنیت ملی تهدیدآمیز است.
کیم جونگ اون به خوبی آگاه است که این نشست نقش مهمی در دستور کار سیاسی داخلی دولت ترامپ دارد.

دیدار آینده آنها روز پنجشنبه تنها ساعاتی بعد از حضور «مایکل کوهن» وکیل شخصی سابق او در ساختمان کنگره صورت خواهد گرفت. کوهن قرار است در این جلسه به سئوالات درباره تعاملاتش با رئیس جمهوری از جمله نقض قوانین کمپین انتخاباتی پاسخ دهد.

واشنگتن پست افزود: ترامپ علاقه مند است توجهات را از مسائل داخلی سلب کند و برخی کارشناسان سیاسی گفته اند این امر انگیزه های لازم را در رئیس جمهوری آمریکا ایجاد می کند تا چیزی مانند پایان رسمی جنگ کره را اعلام کند که فاقد اقداماتی جدی برای مهار مواد سوخت فسیلی برای تولید سلاح های هسته ای کره شمالی باشد.

مقامات اطلاعاتی آمریکا ماه گذشته در کنگره شهادت دادند که بعید است کیم جونگ اون به طور کامل زرادخانه خود را برچیند و برخی مشاوران ترامپ از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی او بر این باورند که کره شمالی قابل اعتماد نیست و مذاکرات محکوم به شکست است.

واشنگتن پست افزود: مذاکره کنندگان آمریکایی که درحال انجام آخرین مذاکرات خود با طرف کره ای تا قبل از ورود ترامپ برای شرکت در نشست هانوی هستند، گفته اند که آنها بدنبال یک نقشه راه کامل برای خلع کامل و قابل راستی آزمایی سلاح هسته ای پیونگ یانگ هستند و این در حالیست که طرف کره شمالی تلاش می کند تحریم های بین المللی علیه این کشور را کاهش دهد.

«استفان بیگان» نماینده ویژه آمریکا در کره شمالی ماه گذشته درسخنرانی در دانشگاه استنفورد گفت، آمریکا تحریم های کره شمالی را تا زمان خلع سلاح کامل این کشور لغو نخواهد کرد.

تیم آمریکایی مذاکره کننده که از فقدان پیشرفتی در مذاکرات مقامات پایین رتبه از زمان نشست سنگاپور به این سو ناامید شده اند، گفته اند بدنبال روندی «گام به گام» هستند که خواسته پیونگ یانگ را تشکیل می دهد.

نشست ترامپ - کیم جونگ اون 27 و 28 فوریه (8 و 9 اسفند) برگزار می شود. در نشست قبلی سران دو کشور در سنگاپور، ترامپ در توافقی یکجانبه برخی مانورهای نظامی مشترک با کره جنوبی را تعلیق کرد؛ تصمیمی که زنگ هشدار را برای پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) به صدا در آورد.

اما مقام های دولت آمریکا هفته گذشته گفتند هیچ مذاکره ای با کره شمالی درباره کاهش 30 هزار سرباز آمریکایی در کره جنوبی انجام نشده هر چند که ترامپ هزینه های ترتیبات امنیتی بلندمدت را زیر سئوال برده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین