کد خبر: ۲۵۲۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
وزیر آموزش‌وپرورش یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت آموزش‌وپرورش را حراست از زبان معیار و ملی فارسی در کنار حفظ زبان‌های محلی دانست و گفت: برای سال‌های آینده دستورالعمل‌هایی مناسب با گویش‌های هر منطقه از کشور در دست تدوین و بررسی است.
وزیر آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه برای سال ۹۸باید بازنگری جدی در اداره کشور داشته باشیم گفت: باید کاری کنیم که اذیت شدن مردم را کاهش دهیم. در این شرایط باید تلاش کنیم مطالبات و توقعات مردم متناسب با این شرایط تنظیم شود و تا جای ممکن با کمترین زحمت و هزینه مایحتاج مردم به دستشان برسد.

 سید محمد بطحائی در شورای اداری، شورای سیاست‌گذاری و هماهنگی آموزش و پرورش مناطق مرزی استان ایلام با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری گفت: برای من افتخاری است که در این ایام مبارک سلام مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری را خدمت شما عزیزان ابلاغ کنم.

وزیر آموزش و پرورش به دشمنی‌های دشمنان در سال‌های اخیر با یک استراتژی جدید اشاره کرد و گفت: آمریکا دشمنی خود را با چهره‌ای جدید به ما نشان می‌دهد و در استراتژی جدیدش وضعیت اقتصادی کشور را نشانه گرفته است. وزیر خارجه ملعون آمریکا دیروز گفته است که ما در مبارزه با ایران تلاش‌مان این است به مردم لطمه نزنیم و به مسوولان لطمه بزنیم. آمریکا از حیث سیاسی به این نتیحه رسیده که نمی‌تواند مردم را علیه نظام کند و در سال‌های اخیر این شکست‌ها را چندین بار تجربه کرده است.

وی ادامه داد: آن‌ها از وضعیت اقتصادی و تحریم شروع کرده و ساختارهای سازمانی را تمام عیار تشکیل داده‌اند و کارشناسان را در آن گمارده‌اند تا درهای گشایش‌های اقتصادی ایران را ببندند.

بطحایی هدف اصلی آن‌ها را مردم دانست و افزود: می‌خواهند درآمدهای ارزی ما را کاهش دهند؛ اولین اثر این کار سختی در فراهم کردن نهادهای تولید و سپس رکود و بیکاری در کنار کاهش ارزش پول است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: به رغم رهبری خوب و داهیانه رهبری معظم انقلاب و تلاش‌های دولت تدبیر و امید می‌طلبد که برای سال ۹۸بازنگری جدی در اداره کشور داشته باشیم. کاری کنیم که اذیت شدن مردم را کاهش دهیم. در این شرایط باید تلاش کنیم مطالبات و توقعات مردم متناسب با این شرایط تنظیم شود و تا جای ممکن با کمترین زحمت و هزینه مایحتاج مردم به دستشان برسد.

وی ابراز امیدواری کرد که به لطف خدا و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب و با تلاش مردم و دولت از این سختی عبور کنیم و دشمن یکبار دیگر با شکست مواجه شود.

بطحایی به استراتژی‌های آموزش و پرورش اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه برگزاری نماز در مدارس خوب است و البته راه نرفته زیاد است و ما باید در تعمیق فرهنگ نماز بیشتر تلاش کنیم. بین آنچه که بچه‌های ما در مدرسه می‌آموزند با آنچه که بیرون از مدرسه هست فاصله زیادی وجود دارد. مدارس کشور به محلی برای محفوظات تئوریک کتب درسی و یک آموزشگاه بزرگ علمی برای ورود دانش آموزان به دانشگاه‌ها تبدیل‌شده درحالی‌که مدارس وظایف مهم‌تری از ارائه محفوظات به بچه‌ها دارند و دانش آموزان باید مهارت محوری کاربردی را فرابگیرند و به همین علت استفاده از کتاب‌های کمک‌درسی و آزمون‌های مختلف غیرضروری از مقطع دبستان حذف‌شده است.

وی با بیان اینکه فضاهای آموزشی کشور باید تغییر کند، دانش‌آموزان در کنار کتب درسی باید مهارت محوری و تغیر نگرش‌ها به اهداف آینده را فرابگیرند که این امر مهم در سایه تغییر در شیوه تدریس و آموزش‌ها امکان‌پذیر است،  تصریح کرد: بر اساس سند تحول ۲۰ ساله درصدد تغییر در شیوه تدریس مدارس هستیم و مدیریت مبتنی بر مدرسه همراه با خلاقیت و نوع آوری و پرورش استعدادهای دانش آموزان در اولویت قرار می‌گیرد.

وزیر آموزش‌وپرورش  یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت آموزش‌وپرورش را حراست از زبان معیار و ملی فارسی در کنار حفظ زبان‌های محلی دانست و گفت: برای سال‌های آینده دستورالعمل‌هایی مناسب با گویش‌های هر منطقه از کشور در دست تدوین و بررسی است.

وزیر آموزش‌وپرورش افزود: یکی دیگر از مهم‌ترین وظایف و دغدغه‌های این وزارتخانه پرداختن به معضلات و ناهنجاری‌های جامعه است که گروه‌های ارزیاب در سراسر کشور در زمینهٔ بررسی معضلات و ناهنجاری‌های هر منطقه و اقدامات پیشگیرانه برای رفع یا کاهش آن مشکلات در حال فعالیت هستند.

وی درباره وضعیت استان ایلام، گفت: استان ایلام باوجود مشکلات و کمبودها در بسیاری از شاخص‌ها یا در سطح میانگین ملی یا گاه بالاتر و حتی در پاره‌ای موارد نزدیک به میانگین ملی است .به‌عنوان‌مثال ایلام استان برتر درزمینهٔ تراکم زدایی دانش آموزان در کلاس‌های درس است و در شاخص‌هایی چون نرخ باسوادی، جمعیت در حال تحصیل مقاطع پیش‌دبستانی و ابتدایی، سرانه آموزشی در سطح کشور از جایگاه بسیار مقبول و مطلوبی نسبت به دیگر استان‌ها برخوردار است.

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش، بطحائی ادامه داد: ۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در سه شهرستان مرزی ایلام، مهران و دهلران در نظر گرفته‌شده و همچنین در سال آینده ۵۰ درصد مدارس سنگی استان تخریب و بازسازی می‌شود و همچنین تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام طرح حیات طیبه استان ایلام در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

وی با اعلام اینکه در استان ایلام ۴۸ مدرسه از نوع کانکس وجود دارد، یادآور شد: با همکاری سپاه و نوسازی مدارس مقررشده که این کانکس‌ها در سال آینده جمع‌آوری‌شده و جای آن‌ها را مدارس استاندارد سازه‌ای بگیرد.

وزیر آموزش‌وپرورش در مورد سیستم‌های گرمایشی مدارس استان ایلام هم گفت: با همراهی استانداری ایلام مصوب شد که سیستم‌های گرمایشی از نوع بخاری نفتی جای خود را به سیستم‌های گرمایشی بی‌خطر بدهند که ۵۰ درصد اعتبار این طرح را وزارتخانه و ۵۰ درصد دیگر را استانداری ایلام تقبل کرده‌اند.

بطحایی در خصوص کمبود نیروی انسانی در مدارس استان ایلام گفت: ۲۰ درصد از کمبود نیروی مدارس از محل دانشگاه فرهنگیان و دانشجویان واجد شرایط این دانشگاه به‌کارگیری می‌شوند.

وی با بیان اینکه مهارت‌آموزی دانش آموزان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های وزارت آموزش‌وپرورش است، تأکید کرد: با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی طرح ایران مهارت برای مدارس کشور اجرایی می‌شود که این طرح در مدارس روستایی و شبانه‌روزی رایگان است.

وزیر آموزش‌وپرورش از تخصیص ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به مدارس غیرانتفاعی استان ایلام خبر داد که ۳۰ میلیارد ریال آن را استانداری ایلام و ۳۰ میلیارد ریال دیگر را وزارت آموزش‌وپرورش تقبل کرده‌اند تا مدارس غیرانتفاعی توان جذب دانش آموزان بیشتری را داشته باشند.

اهدای یک هزار ویزای رایگان سفر به عتبات عالیات فرهنگیان در ایام اربعین سال آینده، پرداخت ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به حوزه درمان و اماکن رفاهی فرهنگیان با مشارکت استانداری، پرداخت ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه پرورشی و فرهنگی و دارالقران‌ها، ایجاد اتاق بازی و یادگیری در ۵۰ مدرسه استان ایلام برای مقاطع اول تا سوم ابتدایی، تخصیص ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تجهیز امکانات ورزشی مدارس از دیگر مصوبه‌های این نشست بود.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین