|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۸
کد خبر: ۲۵۲۸۲
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۴
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه پرداخت وام ازدواج نسبت به قبل تسریع شده است، از پرداخت 255 هزار فقره تسهیلات در یک ماه و نیم اخیر خبر داد.
علی اصغر میرمحمد صادقی در مورد آخرین وضعیت ثبت نام کنندگان در سامانه ازدواج اظهار کرد:از ابتدای سال جاری پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در جریان بوده و حسب تأکیدات بعمل آمده، از عید سعید فطر در پرداخت آن نیز تسریع شده است. به طوری که در چهار ماه اول سال جاری 224 هزار و 438 فقره تسهیلات پرداخت شده و در یک ماه و نیم اخیر یعنی از ابتدای مرداد تا 24 شهریورماه بالغ بر255 هزار و 787 نفر ( مجموعاً تعداد 480،235 نفر در سال جاری) پرداخت شده است.

وی افزود: بانک سامان نیز در سال جاری به سامانه موصوف پیوسته و تلاش شده است طی یکی دو ماه آتی سایر بانک های خصوصی که جذب منابع قرض الحسنه دارند، هم به این سامانه بپیوندند تا روند ثبت نام و اعطای تسهیلات به متقاضیان تسریع شود. این در حالی است که به دنبال پیگیری‌های بعمل آمده، بانک انصار هم از 26 شهریورماه جهت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان در استان تهران در سامانه ازدواج آغاز به فعالیت خواهد کرد.

کسری‌های پرداخت تسهیلات ازدواج

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به منابع مورد نیاز برای ارائه تسهیلات ازدواج عنوان کرد: با توجه به تعداد متقاضیان در صف و افزایش ثبت نام روزانه برای تسهیلات ازدواج، تعداد متقاضیان تا24 شهریورماه سال جاری به 955 هزار و 548 نفر رسیده است و پیش بینی می شود در شش ماهه دوم سال جاری با احتساب متقاضیان در صف کنونی، این تعداد به حدود یک میلیون و 500 هزار نفر افزایش یابد که با فرض سقف فردی 30 میلیون ریالی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جمعاً به میزان 4500 میلیارد تومان منابع قرض الحسنه نیاز است.

برنامه بانک مرکزی برای تجهیز منابع قرض الحسنه

وی در ادامه با اشاره به رشد منفی سپرده‌های قرض الحسنه در سال گذشته با بیان مهمترین دلایل آن گفت:کاهش فرهنگ پس انداز قرض الحسنه همچنین محول کردن حجم بالای تکالیف قرض الحسنه بدون در نظر گرفتن توان و منابع قرض الحسنه در دسترس سیستم بانکی در این موضوع مورد اهمیت است.

به گفته میرمحمد صادقی جاذبه کمتر سپرده‌های پس انداز قرض الحسنه برای سپرده گذاران (سپرده‌گذاری با نرخ سود بالاتر جذابیت بیشتری برای سپرده گذاران دارد) از دیگر عوامل موثر در کاهش منابع قرض الحسنه است.

وی همچنین به برنامه های بانک مرکزی برای تجهیز و افزایش منابع قرض الحسنه اشاره کرد و افزود: پیشنهاد به دستگاههای مرتبط از جمله صدا و سیما، ائمه جمعه و جماعات و ... مبنی بر تبلیغ فرهنگ قرض الحسنه و لزوم فعالیت بیشتر بانک‌ها به منظور تبلیغ در جذب منابع قرض الحسنه از راهکارهای مهم است.

میرمحمدصادقی گفت: با توجه به محدودیت منابع قرض الحسنه سیستم بانکی و حجم بالای تکالیف قرض الحسنه محوله به بانک‌ها در سا لهای اخیر، به مجلس و دولت پیشنهاد شده است نسبت به عدم تعیین تکالیف قرض الحسنه از محل منابع موصوف اقدام کنند (در قالب قوانین بودجه سنوات بعد) تا منابع محدود قرض الحسنه با توجه به تأکیدات مقامات عالی کشور مبنی بر حمایت از جوانان، به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اختصاص یابد.

وی ادامه داد: به بانک‌های خصوصی نیز تکلیف شده است، بخشی از منابع سپرده های قرض الحسنه خود را در سامانه ازدواج اعطا کنند که پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بانک های خصوصی که نسبت به جذب منابع قرض الحسنه اقدام کرده و به سامانه ازدواج متصل شوند.

موسسات اعتباری و اتصال به سامانه ازدواج

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در مورد استفاده از ظرفیت موسسات در قرض الحسنه ازدواج بیان کرد: از سال گذشته بانک مرکزی حسب پیگیری های مکرر خواستار پیوستن بانک های خصوصی به سامانه قرض الحسنه ازدواج شد و در این راستا، بانک های پارسیان، سامان و انصار به سامانه ازدواج متصل شدند، ضمن اینکه اغلب بانک‌های خصوصی نیز آموزش های لازم جهت اتصال به سامانه قرض الحسنه ازدواج را گذرانده و در شرف اتصال به سامانه قرض الحسنه ازدواج هستند

این در حالی است که موسسات اعتباری مجوز جذب سپرده قرض الحسنه را ندارند تا نسبت به پیوستن به سامانه ازدواج اقدام کنند.

پرداخت 5.8 میلیون فقره تسهیلات ازدواج در پنج سال

وی همچنین به روند پرداخت وام ازدواج اشاره کرد و توضیح داد: به دنبال هماهنگی های بعمل آمده با دولت،در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج تسریع شده است، به طوری که در یک ماه و نیم اخیر بالغ بر255 هزار و 787 نفر از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند شده اند.

میرمحمد صادقی با بیان اینکه از ابتدای راه‌اندازی سامانه در سال 1388 تا کنون در مجموع پنج میلیون و 844 هزار و 796 فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده است، یادآور شد:براین اساس تا پایان سال 1388 تعداد 963.446 فقره، تا آخر سال 1389 تعداد 1.167.762 فقره، سال 1390 تعداد 1،316،241 فقره، سال 1391 تعداد 986،343 فقره، سال 1392 تعداد 930،769 فقره و از ابتدای سال جاری تا 24شهریور ماه 480 هزار 235 فقره تسهیلات اعطا شده است.

پیگیریها برای تامین منابع تسهیلات تکلیفی از بودجه دولت

وی در ادامه به ارائه توضیحاتی در باره تسهیلات تکلیفی قانونی بانک مرکزی پرداخت و گفت: پرداخت 2000 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جهت آزاد سازی زندانیان معسر و نیازمند، پرداخت 14400 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جهت اشتغال مددجویان سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، پرداخت 30،000 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جهت اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور، پرداخت 100 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جهت ودیعه مسکن ،پرداخت 5000 میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع عادی بانک ها جهت مشاغل خانگی و پرداخت مبلغ 4.693 میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانکها برای تأمین نقدینگی خرید تضمینی گندم داخلی به شرکتهای آرد و نان و تعاونی های خصوصی در سال 1392 از تکالیف بودجه برای منابع قرض الحسنه بانکهاست.

میرمحمد صادقی ادامه داد: پرداخت مبلغ 29.000 میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانکها برای تأمین نقدینگی خرید تضمینی گندم داخلی در سال 1393، مجوز اعطای تسهیلات از محل منابع داخلی بانکها به مبلغ 10.000 میلیارد ریال جهت خرید تضمینی محصولات کشاورزی به سازمان مرکزی تعاون روستایی در سال جاری، تمهیدات لازم جهت اعطای تسهیلات به مبلغ 4.000 میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانکها در سال 1393 برای تهیه و تدارک نهاده های کشاورزی، پرداخت سالانه تسهیلات برای بازسازی و نوسازی 200،000 واحد مسکونی روستایی با نرخ های یارانه ای

ریال،تخصیص تسهیلات برای بازسازی و نوسازی 200،000 واحد مسکونی در بافت های فرسوده شهری. همچنین تخصیص منابع بانکی جهت بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده از حوادث قهری از دیگر تکلیف قانون بودجه برای بانکهاست که بسیاری از آنها می تواند در صورت بهبود وضعیت بودجه، از محل منابع دولت تأمین شود که در حال پیگیری و لحاظ آن در قوانین بودجه سنوات آتی هستیم.

انتشار اوراق مشارکت به صورت الکترونیکی

وی در مورد انتشار اوراق مشارکت نیز عنوان کرد: انتشار اوراق مشارکت برای اجرای سیاست های پولی تابع نظرات بخش اقتصادی بانک و تصویب کمیسیون اعتباری بانک مرکزی است، این درحالی است که با توجه به نصب و راه اندازی سامانه اوراق بهادار الکترونیکی، درصورت موافقت مقامات بانک، انتشار به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.

میرمحمد صادقی یادآور شد: نظر به اینکه موضوع اتصال شبکه بانکی کشور به سامانه یادشده در دستور کار بانک قرار دارد مقرر شده است طی برنامه زمان بندی ،اتصال شبکه بانکی از سوی شرکت پیمانکار انجام پذیرد. به این ترتیب هرگونه انتشار اوراق بهادار با مجوز بانک مرکزی در بازار پول از محل قانون بودجه نیز به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین