|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۴
کد خبر: ۲۵۲۲۹۲
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۷
معلوم است کشاورز، نگران زندگی و معیشت است و درآمدش به کشاورزی وابسته است از این رو دوست دارند آب برای کشاورزی اختصاص داده شود اما باید متوجه بود که اگر دریاچه ارومیه نباشد مرتع و کشاورزی هم نخواهد بود.
دبیر سیاست محیط‌ زیست در مرکز بررسی‌ های راهبردی نهاد ریاست جمهوری با انتقاد از رویکرد محیط زیست هراسی برخی مدیران گفت: این نوع نگاه در اذهان این تصور را ایجاد می کند که محیط زیست مانعی برای توسعه است.

 محمد درویش روز سه شنبه در همایش زیست محیطی که با محوریت بحران آب و توانمندسازی جوامع محلی در بجنورد برگزار شد، اظهار داشت: سازمان هایی چون محیط زیست، منابع طبیعی و یا جهاد کشاورزی و سایر تشکل های مردم نهاد در مسیری فعالیت دارند که نه تنها در مسیر توسعه سرمایه گذاری می کنند و نه تنها محور توسعه اند بلکه بستر توسعه هستند.

وی افزود: برخی مدیران در کشور تصور می کنند که پرداختن به محیط زیست، به معنی جلوگیری از توسعه و پیشرفت است.

درویش خاطرنشان کرد: برخی عبارت ها و یا سوال ها از کشاورزان با این مضمون که آب پشت سد برای کشاورزی اختصاص داده شود و یا به احیای دریاچه ارومیه اختصاص یابد، سوال خطرناک و آدرس غلط دادن به مردم است.

وی تصریح کرد: معلوم است کشاورز، نگران زندگی و معیشت است و درآمدش به کشاورزی وابسته است از این رو دوست دارند آب برای کشاورزی اختصاص داده شود اما باید متوجه بود که اگر دریاچه ارومیه نباشد مرتع و کشاورزی هم نخواهد بود.

درویش با بیان اینکه تلاش محیط زیست نه تنها برای حفظ و صیانت از محیط زیست بلکه برای ارتقای کیفیت زندگی مردم است خاطرنشان کرد: گفته شده که اگر قرار است مقررات محیط زیست عملی و رعایت شود، 80 درصد از صنعت و کشاورزی تعطیل می شود، این حرف خطرناک است که اگر به محیط زیست بپردازیم، اشتغال و صنعت تعطیل می شود.

وی با اشاره به اینکه محیط زیست با توسعه مخالف نیست افزود: در برخی از واحدهای تولید سیمان، می شود در دودکش آن نفس کشید می توان ضوابط را رعایت کرد و صنعت فعال داشت.
دبیر سیاست محیط‌ زیست در مرکز بررسی‌ های راهبردی نهاد ریاست جمهوری در بخش دیگر سخنان خود، فرسایش خاک را از مشکلات حوزه محیط زیست عنوان کرد و گفت: میزان فرسایش خاک در خراسان شمالی از میانگین کشوری بالاتر است.

وی گفت: ارزش ریالی کانی های هر تن خاک، 28 دلار است و در کشور سالانه میلیون ها تن خاک دستخوش فرسایش می شود و سالانه 56 میلیارد دلار سرمایه کشور از دست می رود.

درویش اظهار داشت: این درحالی است که درآمد نفت کشور، 49 میلیارد دلار و درآمدهای بخش کشاورزی از 46میلیارد دلار بیشتر نیست اما فرسایش خاک خسارت هنگفت به سرمایه کشور وارد می کند که این خسارت بی ارتباط با بحران آب نیست.

دبیر سیاست محیط‌ زیست در مرکز بررسی‌ های راهبردی نهاد ریاست جمهوری، فرسایش خاک را از نشانه های مشکلات مدیریتی از منابع آب و خاک عنوان کرد و افزود: کشوری که از امنیت آب و خاک حفاظت نکند در امنیت غذایی دچار مشکل می شود.

وی وضعیت تالاب ها در کشور را نگران کننده عنوان کرد و گفت: یکی از شاخص های بحران آب، وضعیت نامناسب تالاب ها نمود پیدا کرده است، در استان گلستان، سه تالاب ارزشمند بین المللی یعنی آلما گل، آنا گل و آجی گل وضعیت مناسبی ندارند و دیگرتالاب ها همچون هامون، بختگان، هور العظیم و هور الهویزه هم با مشکل روبه رو هستند.

درویش خاطرنشان کرد: دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ ترین پهنه آبی داخل کشور که زمانی دریاچه بیستم جهان بود و در سال 75، 33 میلیارد مترمکعب آب داشت اکنون 1.5 میلیارد مترمکعب بیشتر ندارد.

دبیر سیاست محیط‌ زیست در مرکز بررسی‌ های راهبردی نهاد ریاست جمهوری گفت: بر اساس مطالعات، در 60دشت کشور، که پهنه آن 100 میلیون هکتار است، سطح آب های زیرزمینی سالانه 2 متر پایین می آید.

خراسان شمالی بیست‌ و‌ هفتمین استان پرجمعیت کشور است اما هجدهمین استان از نظر سطح زیرکشت است و از نظر تولید زراعی رتبه ۲۴ را دارد.

اکنون هشت دشت از ۱۱دشت استان در شرایط ممنوعه است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین