|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
رئیس موسسه هنری رسانه‌ای اوج:
کد خبر: ۲۵۲۰۰۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
پیغامی با بیان اینکه "یک محور از اقتصاد مطلوب انقلاب اسلامی در این استان‌ها، حوزه اقتصاد دریا است"، ادامه داد: اقتصاد دریا سال‌ها است از سوی دو تیغه یک قیچی مورد هجمه واقع شده و آن دشمنان داخلی و خارجی هستند.
 رئیس موسسه هنری رسانه‌ای اوج در آستانه پخش مستند «دریابست» از تلویزیون گفت: «دریابست» توانست قدرت حقیقی رسانه را تجلی بخشد و به تمام مستندسازان کشور و هنرمندان متعهد کشور اعلام می‌کنم که در هر نقطه از کشور، هر گرفتاری مردم را از جنس دریابست تولید کنند سازمان اوج تمام قد از آنان حمایت می‌کند.

 مراسم رونمایی از مستند سینمایی «دریابست» شامگاه شنبه (۲۷ بهمن ماه) با حضور عادل پیغامی استاد دانشگاه، احسان محمد حسنی مسؤول سازمان هنری رسانه‌ای اوج، سردار تنگسری فرمانده نیرو دریایی سپاه پاسداران و محمود شهبازی کارگردان مستند «دریابست» در شهر بندرعباس برگزار شد.

عادل پیغامی استاد دانشگاه امام صادق (ع) در این مراسم گفت: پیام حضرت امام خمینی (ره) به هنرمندان مغفول مانده است. تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی (ص) و اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگانِ تاریخِ تلخ و شرم‌آور محرومیت‌ها است.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از این پیام می‌خوانیم که «هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه‌داری مدرن و کمونیسم خون‌آشام و نابودکننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بی‌درد، و در یک کلمه «اسلام آمریکایی» باشد.» بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در ادامه پیام خود هنر را در مدرسه عشق نشان‌دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی می‌داند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: امام راحل در این پیام، هنر را ترسیم‌کننده روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسیم تلخ‌کامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول در عرفان اسلامی معرفی می‌کند.

این استاد اقتصاد با تاکید بر لزوم بازخوانی کامل پیام امام خمینی هنرمندان توسط جبهه فرهنگ و هنر، اضافه کرد: اگر بیانات رهبر کبیر انقلاب را معیار هنر انقلابی قرار دهیم، سازندگان مستند «دریابست» که یکی از معضلات کور اجتماعی کشور را نشان دادند حقیقتاً شایسته عنوان هنرمند انقلابی هستند.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اقتصاد انقلاب اسلامی دستاوردی در رسانه و هنر نداشته و راه نرفته در این عرصه برای حوزه اقتصاد زیاد است. در سنوات اخیر با شعارهای اقتصادی رهبر معظم انقلاب و تکرار جنبه اقتصادی پیام‌ها، رویش‌هایی را در عرصه رسانه و هنر شاهد هستیم برای اینکه اقتصاد مقاومتی را با مختصاتش در مجرای کار هنری رسانه‌ای قرار دهیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، اقتصاد مردمی را یکی از مختصات اقتصاد مقاومتی برشمرد و اظهار کرد: مردمی بودن اقتصاد آن جایی جلوه می‌کند که مؤلفه‌های اقتصاد و معیشت مردم از سوی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد.

این استاد اقتصاد با بیان اینکه اگر اقتصاد مردمی نباشد، اسلامی، انقلابی و مقاومتی نیز نخواهد بود، افزود: در قضیه اقتصاد دریا و استان‌های حاشیه خلیج فارس مباحث زیادی وجود دارد که در فرصت‌هایی مفصل از منظر اقتصاد انقلاب اسلامی به آن خواهیم پرداخت.

پیغامی با بیان اینکه "یک محور از اقتصاد مطلوب انقلاب اسلامی در این استان‌ها، حوزه اقتصاد دریا است"، ادامه داد: اقتصاد دریا سال‌ها است از سوی دو تیغه یک قیچی مورد هجمه واقع شده و آن دشمنان داخلی و خارجی هستند.

وی مقابله نکردن با این دو جریان را منتج به مسائلی بزرگ‌تر از وضعیت صید و صیادی در هرمزگان دانست و اضافه کرد: رانت، بخش داخلی و سند ۲۰۳۰ بخش خارجی این جریان را تشکیل می‌دهند.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: سند ۲۰۳۰ دارای ۱۷ محور است که مبحث آموزش و پرورش که با نهیب رهبری از اجرای آن جلوگیری شد تنها یک بخش از این سند را تشکیل می‌دهد. بند چهاردهم سند ۱۷ گانه ۲۰۳۰ مربوط به حوزه اقتصاد دریا است که با هفت هدف تعریف شده است، اساساً اقتصاد دریا را از حیث مردمی و مبتنی بودن بر شرافت و عدالت مد نظر قرار نمی‌دهد.

وی اظهار کرد: در مهر ماه سال گذشته از سوی مسؤولان با اعلام رسمی اجرایی شدن بند ۱۴ سند توسعه پایدار سازمان ملل (سند ۲۰۳۰) مواجه شدیم در حالی که تا آنگاه که این سند در خارج از مرزها باشد و به مقتضیات بومی، انقلابی و معیشت مردم توجه نداشته باشد و بخواهد با یک نوع هضم‌شدگی در برنامه‌های توسعه جهانی در کشور اجرایی شود ثمره‌ای جز وضع موجود در معیشت و صیادی هرمزگان نخواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به اینکه سال‌های سال در برنامه‌های توسعه پنج ساله کسی دقت به اقتصاد دریا نداشت، ادامه داد: نگارندگان برنامه توسعه ششم با ذوق ابراز داشتند که حوزه توسعه اقتصاد دریا را نیز می‌خواهیم وارد برنامه کنیم.

پیغامی اضافه کرد: اما در عمل سند ۲۰۳۰ وارد شد و به‌صورت غیر مستقیم و غیرعلنی بدون به کار بردن واژه «۲۰۳۰» در حال اجرای سایر بندهای آن هستند.

وی گفت: کلیدواژه‌هایی که در این برنامه و حکمرانی جهانی برای ما نوشته شده و نسخه‌هایی که پیچیده شده دقیقاً مخالف اقتصاد مردم‌بنیان دریا است.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه طبق سند ۲۰۳۰ دقیقاً باید صید صنعتی و صید خارجی جایگزین صیادی و شیلات بومی شود، ابراز داشت: البته این سند ظاهر خوبی دارد؛ اما وقتی با جریان رانت داخلی پیوند می‌خورد، تبدیل به آن چیزی می‌شود که امروزه شاهد آن هستیم.

پیغامی اظهار کرد: مستند دریابست مسئله‌ای را مطرح کرد که بتوان در ادامه آن، نگارش سند بومی توسعه اقتصاد دریا در قالب اقتصاد مقاومتی رقم بخورد.

وی تصریح کرد: از همه اهل فکر، دانشجویان، اساتید و هنرمندان استان هرمزگان خواهانیم یاری‌رسانی کنند تا همانگونه که در آموزش و پرورش به سندی ایرانی اسلامی دست یافته‌ایم بتوانیم در حوزه اقتصاد دریا نیز به چنین سندی دست یابیم و بتوانیم مدافع اقتصاد مردم خلیج فارس باشیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) مردم را پایه‌های انقلاب و نظم اسلامی دانست و بیان کرد: بررسی‌های میدانی نشان داده مردم هرمزگان قدردان اقدام سپاه در ورود به حوزه صید کشتی‌های ترال هستند و این ارگان موجب سرمایه اجتماعی شده است.

برخورد قاطع سپاه با کشتی‌های غیرمجاز

سردار علیرضا تنگسیری نیز اظهار کرد: در انقلاب اسلامی خود را سربازی بیش نمی دانم و از خدمت‌گذاری به مردم افتخار می‌کنم.

وی امنیت و عزت نظام جمهوری اسلامی ایران را ثمره خون شهدا دانست و افزود: من نه سیاسی هستم و نه سیاسی صحبت می‌کنم! من نظامی‌ام و انقلابی عمل می‌کنم چرا که رهبرم انقلابی است و اینگونه عمل می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: سپاه پاسداران نمی‌تواند واقعیت‌های صید و صیادی در هرمزگان را نادیده بگیرد و ورود خود به این حوزه را لازم می‌داند.

تنگسیری با اشاره به نقش صیادان در دوران دفاع مقدس و شکست حصر آبادان، ادامه داد: اگر نقش آفرینی صیادان خطه جنوب نبود، موفقیت‌های دفاع مقدس حاصل نمی‌شد.

وی اضافه کرد: صیادان و ساحل‌نشینان همواره در تمامی صحنه‌های انقلاب حضوری مؤثر داشته‌اند و در این برهه از زمان که نان را از سفره آنان بر می‌دارند نمی‌توان سکوت اختیار کرد. همزمان با برگزاری این آئین، بخشی از صید غیرمجاز سه فروند کشتی چینی در بندر شهید باهنر بندرعباس در حال تخلیه است.

تنگسیری افزود: اظهارات مسئولان با واقعیت‌ها همخوانی ندارد و ما با هر کشتی که نان ساحل‌نشینان را آجر کند قاطعانه مقابله می‌کنیم؛ خواه کشتی چینی باشد یا کشتی ایرانی.

وی با اشاره وجود مافیا در پشت پرده صید ترال در خلیج فارس و دریای عمان، تصریح کرد: صیدها از طریق کانتینرهای در بسته به خارج از کشور منتقل می‌شود و مستنداتی در اختیار داریم که در صورت احساس نیاز افشا می‌کنیم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: از کشتی‌های متخلف تناژ بالایی ماهی غیرمجاز کشف شده و نباید این مسئله را سیاسی کرد؛ این درد مردم است و با فشارهای نیروی دریایی، کشتی‌ها به محدوده بالای ۱۲ مایل دریایی رفته‌اند.

تنگسیری خاطرنشان کرد: نیروی دریایی سپاه این مسئله را تا آخر پیگیری می‌کند و با اقدامات انقلابی نخواهد گذاشت حقوق حافظان خلیج فارس پایمال شود.

مستند دریابست قدرت رسانه را تجلی بخشید

احسان محمدحسنی نیز اظهار کرد: این همایش جرقه‌ای برای رخداد اتفاقات بزرگ‌تر در آینده خواهد بود.

وی قدرت رسانه را به شمشیری دو لبه تعبیر کرد و افزود: «دریابست» محصولی کاملاً خودجوش است که به همت هنرمندان غیرتمند خطه خلیج فارس تولید و با ایجاد موجی در سطح کشور توانست از مشکلات مردم گره‌گشایی کند.

رئیس مؤسسه هنری رسانه‌ای اوج تصریح کرد: مستند «دریابست» توانست حقایقی را که جمعی از مسئولین تکذیب می‌کردند به اثبات رساند.

محمدحسنی از مستند مربوط به وضعیت کارگران آلومینیوم الهمدی به عنوان یکی دیگر از مستندهای جریان ساز و گره‌گشای جنوب کشور یاد کرد و ادامه داد: مستندی در خصوص گرفتاری‌های کارگران نی‌شکر هفت تپه نیز در حال ساخت است که رونمایی از آن گره‌گشا خواهد بود.

وی بی‌تدبیری و کام‌کاری برخی مدیران را عامل رسیدن وضعیت صید و صیادی به نقاط بحرانی دانست و اضافه کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره در کنار مردم بوده، برای حل مشکلات آنان تلاش کرده و ورود آن به مسئله صید ترال نیز رضایت مردمی را به همراه داشته است.

رئیس مؤسسه هنری رسانه‌ای اوج خاطرنشان کرد: برخی از مستندسازان کشور در حال به تصویر کشیدن جانفشانی‌های شهدای مدافع حرم در سوریه و عراق هستند.

محمدحسنی گفت: عملیاتی‌سازی پروژه نفت ستاره خلیج فارس، عملکرد جهادی در حوزه محرومیت زدایی در مناطقی نظیر بشاگرد در حوزه‌های جاده‌سازی، مدرسه، بهداشت و درمان از دیگر اقدامات مؤثر سپاه پاسداران به شمار می‌رود.

وی وجود سپاه را از برکات انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: هدف از این آئین تجلیل از زحمات هنرمندان هرمزگانی است و در همین راستا مستند «دریابست» از فردا شب در شبکه‌های سراسری سیما به روی آنتن می‌رود.

رئیس مؤسسه هنری رسانه‌ای اوج اظهار داشت: «دریابست» توانست قدرت حقیقی رسانه را تجلی بخشد و به تمام مستندسازان کشور و هنرمندان متعهد کشور اعلام می‌کنم که در هر نقطه از کشور، هر گرفتاری مردم را از جنس دریابست تولید کنند سازمان اوج تمام قد از آنان حمایت می‌کند.

محمدحسنی با اشاره به ظرفیت تولید سالانه سه هزار مستند در کشور، افزود: در حال حاضر سالانه ۷۰۰ مستند در کشور تولید می‌شود که از این تعداد ۵۰ مورد مربوط به حوزه اجتماعی است.

وی تصریح کرد: در هر استان باید در راستای حل مشکلات مردم، آثار هنری مؤثر و فاخری تولید شود و سازمان اوج از تمامی هنرمندان خوش فکر و تیزبین در این عرصه حمایت می‌کند.

رئیس مؤسسه هنری رسانه‌ای اوج ادامه داد: لزوماً با امکانات پیشرفته نمی‌توان فانوس جشنواره عمار را کسب کرد بلکه با تولیدات کوتاه از طریق تلفن همراه نیز قابل دست‌یابی است.

محمدحسنی گفت: سپاه پاسداران با ورود خود توانست بار دیگر گره کور مشکلات مردم را حل و اثبات کند که نظام اسلامی بن بست نداشته و مستضعفین از حامی و پشتیبان برخوردار هستند.

وی بیان کرد: مستند دریابست را می‌توان سرآغاز حرکت تولیدات انقلابی و گره‌گشا دانست.

دریابست حاصل تلاش جبهه انقلاب است

محمود شهبازی نیز اظهار داشت: مردم جاسک بواسطه برخی کارشکنی‌ها نتوانستند در این آئین حضور یابند و ما مستند «دریابست» را برای آنان در جاسک اکران خواهیم کرد.

وی این مستند را حاصل تلاش و تفکر جبهه انقلابی استان هرمزگان دانست و افزود: در روزی که کسی جرأت نزدیک شدن به کشتی‌های چینی را نداشت خبرنگار انقلابی دریابست به آنها ورود کرد تا بتوانیم ندای مظلومیت مردم هرمزگان باشیم.

سازنده مستند «دریابست» تصریح کرد: فانوس جشنواره عمار را به خانواده شهید تختی نژاد تقدیم می‌کنم تا یادآور این موضوع باشد که رهروان آن شهید، پایدار و استوار با اراده‌های پولادین مسیر او را ادامه می‌دهند.

شهبازی در پایان: در هنگام اخذ مجوز برای اکران مستند در بندرعباس به بازداشت تهدید شدیم اما الگوی ماغیور مردانی چون شهید تختی نژاد هستند که در مسیر حراست از انقلاب بی هراس در برابر دشمن سینه سپر کردند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین