|
|
امروز: چهارشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
کد خبر: ۲۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
۲۸۵ نماينده مجلس عوام انگليس با طرح دولت مخالفت كردند، در حالي كه ۲۷۲ نماينده موافق طرح ارائه شده از سوي دولت در اقدام نظامي عليه سوريه بودند.

 پارلمان انگليس پنجشنبه شب پس از بيش از هفت ساعت بحث و بررسي درباره طرح دولت ائتلافي اين كشور براي اقدام نظامي عليه سوريه، با اين طرح مخالفت كرد.


 دقايقي قبل نتايج راي گيري از نمايندگان پارلمان اعلام شد كه بر اساس آن ۲۸۵ نماينده مجلس نمایندگان انگليس با طرح دولت مخالفت كردند، در حالي كه ۲۷۲ نماينده موافق طرح ارائه شده از سوي دولت در اقدام نظامي عليه سوريه بودند.

به عقيده كارشناسان شكست دولت در اين راي گيري يك ضربه مهم به ديويد كامرون نخست وزير انگليس و سياست هاي جنگ طلبانه وي محسوب مي شود.

اين شكست براي دولت انگليس در حالي رقم خورد كه كامرون به دليل ملاحظات و مخالفت هاي مطرح شده از سوي حزب كارگر طي ۴۸ ساعته گذشته اصلاحات مهمي را در برنامه هاي خود براي حمله به سوريه به عمل آورده بود، از جمله اينكه در يك عقب نشيني آشكار تاكيد كرده بود كه راي گيري امروز مجوزي براي حمله نيست و تنها به كليات ضرورت اقدام نظامي بر اساس اصول انسان دوستانه مربوط مي شود.

قرار بود در صورت تصويب طرح دولت در جلسه امشب، راي گيري ديگري پس از گزارش كارشناسان سازمان ملل انجام شود و پس از راي گيري دوم، تصميم دولت براي مشاركت در اقدام نظامي عليه سوريه عملي شود.

با راي منفي امشب اكثريت پارلمان انگليس به پيشنهاد دولت، جلسه دوم پارلمان و راي گيري مجدد در اين باره در پرده اي از ابهام قرار گرفته است.

اد ميليبند رهبر حزب كارگر پس از مشخص شدن نتيجه راي گيري طي سخنان كوتاهي از كامرون خواست كه اطمينان دهد با توجه به رد طرح دولت توسط اكثريت نمايندگان، تصميمي به مشاركت در اقدام نظامي عليه سوريه بدون موافقت پارلمان توسط دولت اتخاذ نخواهد شد.

كامرون در پاسخ گفت: نمايندگان پارلمان و مردم انگليس نمي خواهند شاهد اقدام نظامي ديگري باشند و من (پيام) آن را دريافت كرده و مطابق آن اقدام خواهم كرد.

در بحث هاي پارلماني امروز كه بيش از هفت ساعت طول كشيد مخالفت هاي جدي با اقدام نظامي عليه سوريه در شرايط فعلي صورت گرفت و اشتباهات دولت توني بلر در حمله عراق بارها ياد آوري شد.

حزب كارگر انگليس به رهبري اد ميليبند طرح جايگزيني را ارائه كرده بود كه در آن شرايط سخت تري براي اقدام نظامي احتمالي عليه سوريه پيش بيني شده بود كه اين طرح نيز با ۳۳۲ راي مخالف در مقابل ۲۲۰ راي موافق قاطعانه از سوي نمايندگان پارلمان رد شد.

به نظر مي رسد مخالفت شديد افكار عمومي انگليس با جنگ باعث شده است نمايندگان اين كشور در پارلمان نيز با احتياط بيشتري در مقايسه با گذشته در اين زمينه تصميم بگيرند.
بر اساس نظرسنجي هاي متعدد انجام شده در انگليس فقط حدود ۱۱ تا ۲۵ درصد مردم اين كشور موافق حمله نظامي به سوريه هستند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین