|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۰
کد خبر: ۲۵۱۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۰
افزایش توان نظامی ایران موجب شد که آمریکا سال گذشته رسما اعلام کرد که با عقب نشینی از توافق جامع قدرت های هسته ای جهان با ایران (برجام)، تحریم های جدیدی را علیه ایران، به ویژه علیه بخش های انرژی، حمل و نقل دریایی، افراد و نهادهای خاص، کشتی رانی و هوانوردی ایران وضع می کند.
روزنامه 'پیونگ یانگ تایمز' کره شمالی روز یکشنبه در تحلیلی از دستاوردهای 40 سالگی انقلاب اسلامی ایران نوشت که ایرانیان ضمن اینکه از تلاش ها برای افزایش توان نظامی خود دست برنداشته اند، همچنان در برابر تحریم های اقتصادی غرب با شدت تمام ایستادگی می کنند.

در این تحلیل به قلم 'اوم ریونگ' آمده است: 'ایران درحالی به تلاش های خود برای ایجاد و تقویت توانمندی دفاعی می افزاید که همچنان خود را برای مقابله با تحریم ها و فشارهای نیروهای متخاصم آماده می کند. آنها امروزه بیشتر همت خود را بر ارتقای استعداد و توانایی های رزم دریایی در خلیج فارس در نزدیکی تنگه هرمزی معطوف کردند که 20 تا 30درصد از نقل و انقالات انرژی جهان را به خود اختصاص داده است.

به طور مثال ژاپن 80 درصد از نیاز گاز طبیعی خود را با عبور نفتکش های خود از این تنگه تامین می کند، آبراهی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اخیرا رزمایش گسترده ای را با حضور 100 جنگنده نیروی دریایی، نیروهای زمینی و هوایی و شرکت های صنایع موشکی و توپخانه ای برگزار کرده است. رزمایشی که به تحلیل کارشناسان بیشتر برای نمایش توان رزمی ارتش ایران برای مسدود کردن این آبراه حیاتی برای انرژی کشورهای جهان برگزار شده بود.

افزایش توان نظامی ایران موجب شد که آمریکا سال گذشته رسما اعلام کرد که با عقب نشینی از توافق جامع قدرت های هسته ای جهان با ایران (برجام)، تحریم های جدیدی را علیه ایران، به ویژه علیه بخش های انرژی، حمل و نقل دریایی، افراد و نهادهای خاص، کشتی رانی و هوانوردی ایران وضع می کند.

این درحالی است که آیت الله سید علی خامنه ای، رهبر عالی ایران اخیرا ضمن انتقاد از نیروهای متخاصم (مشخصا کشورهای غربی) و اعلام اینکه این دسته از دشمنان فقط بلوف سیاسی می زنند و در اظهارات خود صادق نیستند، از مردم کشورش خواست با ورود به عرصه مبارزه علیه تحریم های اقتصادی در برابر دشمنان شیطانی مقاومت کنند.

در مقابل این فراخوان مردمی رهبری ایران بود که دولت آمریکا نیز برنامه ریزی کرد تا با هدف دامن زدن به جو ضد ایرانی در سطح جهان یک کنفرانس بین المللی ضد ایرانی را برای روزهای 14-13 فوریه در ورشو، پایتخت لهستان سازمان دهی کند.

اگرچه از یک طرف می بینیم که ایران برای مقابله با این برنامه ریزی آمریکا تلاش های خود را برای تقویت همکاری های با چین، هند و روسیه بیشتر کرده است، اما در یک سوی دیگر این دعوا به خوبی شاهدیم که چگونه جامعه بین المللی نیز به نوعی مخالفت خود با این تحریم ها بیشتر کرده است.

به گونه ای که بسیاری از کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس و نیز ترکیه و روسیه نیز با مخالفت از این سیاست های آمریکا، آنرا اقدامی ناعادلانه توصیف کرده و به وضوع اعلام کردند که حاضرند برای باطل کردن این تلاش های واشنگتن از هر اقدام لازم برای حفظ و ادامه تلاش های برای برقراری همکاری های تجای، اقتصادی و مالی با ایران ادامه می دهند.

به همین دلیل باید اذعان داشت که به رغم همه این تحریم ها و فشارهای فزاینده آمریکا علیه ایران، حکومت این کشور همچنان استوار برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی و نیز حفظ کرامت خود می کوشد تا خدشه ای بر آن وارد نشود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین