کد خبر: ۲۵۰۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۰
معاون اول رئیس‌جمهور، روابط ایران و عراق را مستحکم، عمیق و ریشه‌دار توصیف کرد و گفت: نماد روابط مستحکم دولت‌ها و ملت‌های ایران و عراق جابجایی هفت میلیون زائر میان دو کشور ظرف مدت یک سال است و جابجایی این تعداد زائر در میان هیچ‌یک از کشورهای منطقه وجود ندارد.
 معاون اول رئیس‌جمهور، روابط ایران و عراق را مستحکم، عمیق و ریشه‌دار توصیف کرد و گفت: نماد روابط مستحکم دولت‌ها و ملت‌های ایران و عراق جابجایی هفت میلیون زائر میان دو کشور ظرف مدت یک سال است و جابجایی این تعداد زائر در میان هیچ‌یک از کشورهای منطقه وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری عصر (پنجشنبه) در دیدار «لوی خطیب» وزیر برق عراق با ابراز خرسندی از اینکه روند سیاسی عراق به ثبات قابل قبولی رسیده است، اظهار کرد: دولت جدید عراق با اراده ملت این کشور شکل گرفته و به فضل الهی گروه تروریستی داعش در عراق در حال فروپاشی کامل است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تبادل هیأت‌های مختلف میان تهران و بغداد و عزم جدی دو کشور برای توسعه مناسبات و رفع موانع پیش رو، افزود: دولت و ملت ایران در دوران بازسازی نیز در کنار دولت و ملت عراق خواهند بود.

معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری سفر رئیس‌جمهور به عراق که در آینده نزدیک انجام خواهد شد، گفت: این سفر برای کسانی که به دنبال تخریب رابطه تهران و بغداد هستند پیام روشنی دارد تا بدانند که رابطه ایران و عراق رابطه‌ای مستحکم است و خدشه‌ای به آن وارد نخواهد شد.

وی همچنین با اشاره به توانمندی‌های گسترده ایران در بخش‌های مختلف نظیر صنعت برق، آب و گاز خاطرنشان کرد: تهران آمادگی دارد همکاری‌های خود را در تمامی زمینه‌های مورد علاقه طرفین با کشور عراق گسترش دهد و در این زمینه آماده ارتقا سطح همکاری‌ها به صورت دوجانبه و چندجانبه هستیم.

جهانگیری به سفر رئیس کل بانک مرکزی کشورمان به عراق اشاره کرد و گفت: توافقات خوبی میان رؤسای بانک مرکزی دو کشور صورت گرفته و امیدوارم با توسعه همکاری‌های بانکی شاهد گسترش هرچه بیشتر مناسبات اقتصادی تهران - بغداد باشیم.

وزیر برق عراق نیز در این دیدار ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با اشاره به بازدیدهای خود از برخی توانمندی‌ها و دستاوردهای صنعتی ایران، گفت: پس از مشاهده پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران که قابل رقابت در سطح جهانی است، درک درستی از معنای تحریم‌های اقتصادی علیه ملت ایران پیدا کردم و متوجه شدم که تحریم‌های ایران در حقیقت تحریم کشورهای دیگر است تا نتوانند از دستاوردها و توانمندی‌های ایران بهره‌مند شوند.

لوی خطیب افزود: رسانه‌ها تلاش می‌کنند روابط و مناسبات تهران و بغداد را صرفاً روابطی سیاسی و امنیتی جلوه دهند و ما علاقه‌مند هستیم که با مشارکت گسترده ایران در بازسازی عراق، رسانه‌ها به حقیقت روابط دو کشور پی ببرند.

وی در پایان اظهار کرد: عراق نمی‌خواهد که فقط کشوری مصرف‌کننده باشد و تمایل دارد از طریق مشارکت و استفاده از توانمندی‌ها و تجربیات جمهوری اسلامی ایران بتواند به کشوری تولیدکننده تبدیل شود و با ارتقا سطح همکاری‌های خود با ایران به همکاری‌های چندجانبه در سطح منطقه نائل شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین