کد خبر: ۲۵۰۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۹
پیش از این سفر، نماینده آمریکا سه روز در کره جنوبی بود و با مقامات این کشور از جمله 'چانگ ایو یونگ' مشاور امنیت ملی کره جنوبی دیدار و گفت و گو کرد، او روز گذشته از طریق هواپیما از پایگاه هوایی آمریکا در شهر 'اوسان' در استان 'گوانگگی' کره جنوبی راهی پیونگ یانگ شد.
دومین روز گفت و گوهای فرستاده آمریکا در امور کره شمالی با مقامات پیونگ یانگ با هدف تعیین جزییات دومین نشست 'کیم جونگ اون' و 'دونالد ترامپ' سران دو کشور، امروز پنجشنبه در کره شمالی برگزار شد.

 تارنمای کوریا هرالد روز پنجشنبه گزارش کرد: 'استفان بیگن' نماینده آمریکا در امور کره شمالی روز گذشته بعد از ورود به پیونگ یانگ با 'کیم هیوک چول' همتای کره شمالی خود دیدار کرد، امروز پنجشنبه نیز دومین دور این گفت و گوها برگزار شد.

پیش از این سفر، نماینده آمریکا سه روز در کره جنوبی بود و با مقامات این کشور از جمله 'چانگ ایو یونگ' مشاور امنیت ملی کره جنوبی دیدار و گفت و گو کرد، او روز گذشته از طریق هواپیما از پایگاه هوایی آمریکا در شهر 'اوسان' در استان 'گوانگگی' کره جنوبی راهی پیونگ یانگ شد.

به گفته منابع، حدود 20 تن از مقامات دولتی ایالات متحده از جمله مقاماتی از کاخ سفید، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و سرویس مخفی آمریکا در این سفر 'بیگن' را همراهی کرده اند.

پیش بینی می شود طرفین دستور کار اجلاس سران در ویتنام در تاریخ 27 و 28 فوریه را با یکدیگر بررسی کرده و پیش نویس یک اعلامیه مشترک را هم نهایی کرده باشند.

در همین حال زمزمه هایی از پیوستن 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین و 'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی به نشست سران آمریکا و کره شمالی در ویتنام وجود دارد.

گفته می شود 'کیم' رهبر کره شمالی خواستار برگزاری این نشست به صورت جندجانبه و با حضور کشورهای دیگر به ویژه چین شده است برخی کارشناسان معتقدند او حتی در سفر سال نو میلادی خود به پکن در این مورد با رییس جمهوری چین بحث کرده است.

اگرچه چین تا کنون به این خبر واکنش نشان نداده است اما رئیس جمهوری کره جنوبی به طور فعال از برگزاری نشست چهار جانبه برای پایان دادن به جنگ شبه جزیره پشتیبانی می کند و انتظار می رود که دولت وی تلاش هایش را در هفته های آینده مضاعف کند تا چنین اجلاسی برگزار گردد.

کیم در اولین اجلاس سران با ترامپ در ماه ژوئن سال 2018 در سنگاپور موافقت کرد که خلع سلاح هسته ای را با هدف تضمین امنیت شبه جزیره کره در برابر تضمین های امنیتی از واشنگتن بپذیرد.
با این حال در چند ماه گذشته و بعد از نشست نخست، پیشرفت چندانی در مذاکرات دو کشور و فرایند خلع سلاح هسته ای ایجاد نشده است پیونگ یانگ خواستار کاهش و یا برداشتن تحریم های آمریکا و سازمان ملل علیه خود در برابر اقدامات انجام شده مانند انهدام یک سایت آزمایش موشک های هسته ای است اما واشنگتن این نوع اقدامات را بی فایده می داند.

دولت کره شمالی شرط کرده است تا زمانی که آمریکا حاضر به امضای توافق صلح و اعلام پایان رسمی جنگ کره (1953 – 1950) نشود، پیشرفتی در مذاکرات حاصل نخواهد شد.

با وجود گذشت بیش از 6 دهه، این جنگ هنوز به طور رسمی پایان نیافته و معاهده صلحی میان دو طرف امضا نشده است با این وجود، دولت آمریکا حاضر به پذیرش خواست پیونگ یانگ نیست و با دیده تردید به پیشنهاد صلح کره شمالی نگاه می‌کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین