|
|
امروز: پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۸
کد خبر: ۲۵۰۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶
پامپئو در بیانیه خود همچنین از نیروهای نظامی و امنیتی ونزوئلا خواست که با چرخش به سوی اردوی مخالفان "از قانون اساسی و همه شهروندان ونزوئلا از جمله رئیس جمهوری موقت خوان گوایدو و خانواده او، و نیز شهروندان آمریکا و سایر شهروندان خارجی در ونزوئلا محافظت بکنند."
 خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، هشدار نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، مبنی بر احتمال بروز جنگ داخلی را بی اساس دانسته است.

همزمان گروهی از کشورهای آمریکایی به نام "لیما" خواستار انتقال مسالمت آمیز قدرت در ونزوئلا شده است.

مادورو روز یکشنبه (۳ فوریه) در یک مصاحبه تلویزیونی در پاسخ به این سوال که آیا بحران سیاسی جاری می‌تواند به جنگ داخلی منجر شود گفت: "هیچ کس نمی‌تواند با اطمینان به این سوال پاسخ بدهد."

او افزود: "همه چیز بستگی به میزان حماقت و ستیزه جویی امپراتوری شمالی (ایالات متحده آمریکا) و متحدان غربی‌اش دارد."

نیکولاس مادورو گفت: "ما خواهان آن هستیم که کسی در امور داخلی ما مداخله نکند... و ما برای دفاع از کشور خود آماده می‌شویم."

خوان گوایدو روز دوشنبه طی نطقی در واکنش به اظهارات مادورو گفت: "احتمال جنگ داخلی در ونزوئلا وجود ندارد. این (حرف) ساخته و پرداخته مادورو است."

او همچنین، بدون ارائه مدرک مشخصی، دولت مادورو را متهم کرد که قصد دارد بیش از یک میلیارد دلار از دارایی‌های عمومی را به اوروگوئه منتقل کند.

به نظر می‌رسد فشارهای بین‌المللی بر نیکولاس مادورو برای کنار رفتن از قدرت در حال افزایش باشد.

به گزارش بی.بی.سی فرانسه، انگلیس، آلمان، اسپانیا و ۱۳ کشور اروپایی دیگر دوشنبه اعلام کردند که با گذشت مهلت برگزاری انتخابات زودهنگام، خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت، به رسمیت می‌شناسند.

در این روز از جمله امانوئل ماکرون، رئیس دولت فرانسه و پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا خواستار انتخابات دموکراتیک در ونزوئلا شدند.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، با استقبال از این تصمیم کشورهای اروپایی، خواهان حمایت همه کشورها از خوان گوایدو شد.

پامپئو در بیانیه خود همچنین از نیروهای نظامی و امنیتی ونزوئلا خواست که با چرخش به سوی اردوی مخالفان "از قانون اساسی و همه شهروندان ونزوئلا از جمله رئیس جمهوری موقت خوان گوایدو و خانواده او، و نیز شهروندان آمریکا و سایر شهروندان خارجی در ونزوئلا محافظت بکنند."

در میان اروپایی‌ها به خصوص دولت اسپانیا به شدت از نیکولاس مادورو انتقاد کرده. اسپانیا یکی از مقاصد بزرگ مهاجران از ونزوئلاست و براساس آماری که سازمان ملل تهیه کرده بیش از ۲۰۰ هزار ونزوئلایی که از شرایط وخیم این کشور فرار می کنند به اسپانیا رفته‌اند. کل آمار کسانی که این کشور رو از زمان شروع بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۴ کشور رو ترک کرده‌اند سه میلیون تخمین زده می‌شود.

یک سخنگوی دولت ونزوئلا در واکنش اروپایی‌ها را متهم کرد که با پیوستن به آمریکا "قصد ساقط کردن دولت مشروع این کشور را دارند."

از طرف دیگر، کانادا از اختصاص ۴۰ میلیون دلار (آمریکا) برای کمک‌های بشردوستانه به مردم ونزوئلا، از جمله بیش از سه میلیون ونزوئلایی که به کشورهای دیگر پناهنده شده‌اند، خبر داده است.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، گفت: "مردم ونزوئلا به پس گرفتن آزادی خود خیلی نزدیک شده‌اند."

ترودو روز دوشنبه میزبان مقامات ارشد گروه لیما - متشکل از کشورهای آمریکا لاتین و کانادا - بود. اعضای این گروه به استثنای مکزیک از خوان گوایدو حمایت می‌کنند.

روز دوشنبه ۱۱ کشور از میان ۱۴ کشور عضو گروه لیما که در سال ۲۰۱۷ برای یافتن راه حلی برای پایان بحران ونزوئلا تشکیل شده بود و عمدتا متشکل از کشورهای آمریکای لاتین به علاوه کاناداست، بر انتقال صلح آمیز قدرت با شیوه‌های سیاسی و دیپلماتیک بدون توسل به زور تاکید کردند.

به علاوه این گروه در نشست خود در اتاوا، "دولت مشروع ونزئلا" تحت رهبری خوان گوایدو را به عضویت پذیرفت.

کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا گفت تاکنون ۳۴ کشور جهان گوایدو را تا زمان برگزاری انتخابات به رسمیت شناخته‌اند. او از کل جامعه بین‌المللی خواست دارایی‌های "رژیم دیکتاتوری" مادورو را مسدود کنند تا در اختیار دولت موقت قرار گیرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین