|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۴
کد خبر: ۲۵۰۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰
سفیر کشورمان در سارایوو گفت: اگر تلاش های ایران و مقاومت ملت های منطقه در برخورد با افراط گرایی نبود، غرب آسیا به جولانگاه تروریست ها تبدیل می شد.
 سفیر کشورمان در سارایوو گفت: اگر تلاش های ایران و مقاومت ملت های منطقه در برخورد با افراط گرایی نبود، غرب آسیا به جولانگاه تروریست ها تبدیل می شد.

به گزارش فارس، «محمود حیدری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سارایوو همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مصاحبه با روزنامه اسلوبوجنیه بوسنی و هرزگوین به تشریح دستاوردهای چهار دهه گذشته ایران پرداخت.

محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین با تاکید بر کسب استقلال به عنوان یکی از موفقیت های انقلاب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته مسیر تکاملی خود را طی کرده و برای حقوق و منافع ملی خود در برابر قدرت ها استکباری تا آنجا مقاومت کرده که امروز هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند در سرنوشت ایران تأثیرگذار باشد.

حیدری یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را تاسیس نظام سیاسی مبتنی بر مردم سالاری دینی برشمرد و افزود: مردم ایران در طول 40 سال گذشته ۱۲ بار در انتخابات ریاست جمهوری، ۱۰ بار در انتخابات مجلس، ۵ بار انتخابات مجلس خبرگان، ۵ بار در انتخابات شوراهای شهر و روستا و همچنین برای چندین نوبت برای شرکت در همه‌پرسی‌ها از جمله تصویب قانون اساسی و تغییر آن پای صندوق رأی آمدند؛ یعنی مردم با انتخابات و صندوق رأی و حاکمیت ملی مسیر خود را پیموده‌اند و خواهند پیمود.

سفیر کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص دستاوردهای علمی ایران گفت: هم اکنون در ایران ۲۵۶۹ دانشگاه در کشور وجود دارد و تعداد ۳ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۴۲۰ دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل هستند که از این تعداد یک میلیون و ۷۲۳ هزار و ۲۶۹ نفر زن و ۲ میلیون و ۷۱ هزار و ۱۵۱ دانشجو مرد هستند.

سفیر جمهوری اسلامی با تاکید بر توان بازدارنده دفاعی و قدرت نیروهای مسلح کشور افزود: امروز در صنعت نظامی رشد بسیار زیادی را شاهد هستیم و در حالی که اکثر کشورهای منطقه در حال واردات و خرید فراوان سلاح از کشورهای خارجی هستند، ما ناوچه، هلیکوپتر، هواپیما، تانک، موشک، رادار، و موشک ضدهوایی را خودمان می سازیم و در سطح  جهان اعلام کردیم که از قدرت بازدارندگی کاملی برخورداریم و در این راه روی پای خود ایستاده‌ایم.

 حیدری با اشاره به توانایی های دانشمندان ایرانی در عرصه دانش های نوین همچون نانو گفت: ایران بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی وب‌او ساینس (Web Of Science) تا آوریل سال 2018 رتبه چهارم جهانی تولید دانش در حوزه نانو را از آن خود کرده است و  از طرف دیگر ایران با تولید 40 درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در بین کشورهای اسلامی دارد.

حیدری افزود: در حوزه پزشکی نیز دستاوردهای بسیاری به دست آمده است که تنها در بخش خدمات بهداشتی ارائه شده بعد از انقلاب اسلامی، ایران هم اکنون از نظر افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ مادر و کودک، گسترش دانش آموختگان علوم پزشکی، پیشرو بودن در درمان های جدید، تولید داروهای مبتنی بر فناوری های جدید از جمله کشورهای تراز اول دنیاست.

حیدری با تاکید بر نقش منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران گفت: نگاهی به گذشته تحولات منطقه نشان می دهد که اگر تلاش های ایران و مقاومت ملت های منطقه در برخورد با پدیده افراط گرایی نبود، فعالیت های تروریستی در سال های اخیر منطقه و به ویژه در غرب آسیا را با ناامنی بسیار گسترده تری مواجه می کرد و این بخش از جغرافیای جهان به جولانگاه تروریست ها تبدیل می شد.

وی افزود: ما با تروریست‌ها مخالفت و مبارزه کردیم، اما عده‌ای به این تروریست‌ها کمک می‌کردند و از آنها نفت می‌خریدند؛ اشیاء عتیقه را از تروریست‌ها می‌خریدند و به تروریست‌ها سلاح می‌رساندند. ما به سوریه کمک کردیم برای اینکه با تروریست‌ها مقابله کند و اقدام ایران در عراق و سوریه در مبارزه با تروریست‌ها به نفع صلح و امنیت منطقه و جهان و به نفع ملت‌های عراق و سوریه بوده است.

سفیر کشورمان با اشاره به موضوع فلسطین به عنوان مسئله نخست جهان اسلام گفت: از منظر انقلاب اسلامی  اصلی‌ترین و در واقع ریشه بحران های خاورمیانه، بی‌تردید مسئله فلسطین است و گذشت زمان نباید و نمی‌تواند موجب توجیه اشغالگری باشد.

حیدری افزود: جنایات بیشمار رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها غیرقابل قبول است و هیچ انسانی نمی تواند در برابر این جنایات بی تفاوت باشد و در عین حال اسرائیل با داشتن زرادخانه هسته‌ای و تهدید صریح دیگران به نابودی با سلاح هسته‌ای، بزرگترین خطر برای صلح و ثبات منطقه و جهان است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین