|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۸
کد خبر: ۲۴۹۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۸
سیزدهمین دوره از جشنواره «شعر فجر» با چهار برگزیده و سه شایسته تقدیر به ایستگاه آخر رسید.
 سیزدهمین دوره از جشنواره «شعر فجر» با چهار برگزیده و سه شایسته تقدیر به ایستگاه آخر رسید.

به گزارش ایسنا، در بخش «شعر بزرگسال»، دو مجموعه شعر «دومینو» سروده «ابوذر پاکروان» از انتشارات فصل پنجم و «روح اندوهگین یک شاعر» سروده «سیدرضا محمدی» از انتشارات شهرستان ادب به صورت مشترک برگزیده شدند. «مخالف‌خوانی» سروده «جواد زهتاب» از نشر چشمه نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.

همچنین در بخش «شعر کودک و نوجوان» نیز مجموعه شعرهای «خداحافظی در خیابان پاییز» سروده مریم اسلامی ز انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «احتیاط کنید! پرنده‌ها پای سفره‌ی صبحانه‌اند» سروده حسین تولایی از انتشارات علمی و فرهنگی به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش «درباره شعر» هم کتاب‌های «بوطیقا و سیاست در شاهنامه» به قلم «محمود امیدسالار» از انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری نشر سخن و «تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی» نوشته «حسن جوادی» از انتشارات سمت برگزیده شدند.

در بخش «یک عمر دستاورد شعری» نیز از سیدعلی موسوی گرمارودی تجلیل شد.

همچنین از قاسم آهنین‌جان برای داوری بخش شعر بزرگسال تقدیر ویژه شد.

در مراسم پایانی سیزدهمین جشنواره «شعر فجر» که امروز (شنبه، ۱۳ بهمن‌ماه) در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیر اجرایی جشنواره، بهمن ساکی دبیر علمی جشنواره، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و همچنین محسن گودرزی رئیس بنیاد نخبگان نیروهای مسلح سخنرانی کردند.

بهمن ساکی دبیر علمی جشنواره در این برنامه یادداشتی را خواند و در بخشی از آن گفت: شعر می‌کوشد و وظیفه اوست که رسانه و رسانای فریادهای حنجره زخمی انسان در روزگار شقاوت جهانخواران و خودکامگان باشد. به یاد بیاوریم که شعر در روزگار ما خانه به خانه و خیابان به خیابان انقلاب را سروده و انقلاب را نوید داده است. به یاد بیاوریم مبارزان و شهیدانی را که هستی خود را سرمایه سربلندی و سرافرازی میهن خویش خواسته‌اند.

دبیر علمی سیزدهمین جشنواره شعر فجر همچنین اظهار کرد: اکنون در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی خشنود و سپاسگزارم که داوران ارجمند سیزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در فرایند داوری و انتخاب آثار با اتکا به دانش و درک درست و عمیق‌شان از ادبیات بدون سوگیری خاص تنها سنجیدگی و فخامت آثار را مایه قضاوت دانسته و ۴۱۹۷ عنوان کتاب را در سه بخش شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر طی چند ماه در جلسات متعدد و طولانی با دقت خوانده و سبب‌ساز قضاوتی خردورزانه و منصفانه بوده‌اند.

همچنین اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سخنانی گفت: همان‌گونه که در مباحث مختلف ما مطرح است که انقلاب ما ایدئولوژیک یا فرهنگی بوده است، به هر حال فرهنگ در شکل‌گیری انقلاب حرف اول را می‌زند. این چیزی است که همه ما آن را تجربه کرده‌ایم. جوانی که امروز دارد یاد می‌گیرد و بازخوانی می‌کند از روی رفتار کسانی است که این انقلاب را به ثمر نشانده‌اند. با همه اندوخته‌هایی که این انقلاب برای جامعه ما داشته است باید قدردان او بود. چنین انقلابی، انقلابی فرهنگی است و ما می‌خواهیم فرهنگ‌مان را بازخوانی و به نسل امروز یادآوری کنیم.

او در ادامه افزود: انقلاب آن واژه‌هایی بود که در زبان مردم جاری می‌شد و توانست این انقلاب را به دست ما برساند. برخی معتقدند در شعر این اعراب هستند که مقدم‌اند. اما چون ایرانی‌ها کتاب‌های‌شان را به شعر نوشته‌اند عده‌ای دیگر معتقدند که ایرانی‌ها در شعر پیش‌رو بوده‌اند و هستند و همین می‌تواند ماندگاری این فرهنگ را به همراه خود داشته باشد.

بروجردی سپس با بیان این‌که آن‌چه می‌تواند بخشی از ادبیات ما را در جامعه ماندگار کند، شعر است، به شعر محتشم کاشانی؛ «باز این چه شورش است…» اشاره کرد.

در ادامه برنامه از طرح «سرباز فرهنگ» با حضور سیدعباس صالحی، محسن گودرزی و مهدی قزلی رونمایی شد.

محسن گودرزی رئیس بنیاد نخبگان نیروهای مسلح در توضیح این طرح گفت: حدود ۱۰ سال است که نخبگان در رشته‌های مختلف می‌توانستند با خدمت و پژوهش در رشته‌ای که در آن تحصیل می‌کنند به جای خدمت سربازی در قالب سر و کار داشتن با تفنگ، به فعالیت علمی در رشته خودشان مشغول شوند، اما فعالیت فرهنگی جایش در این عرصه خالی بود و نخبگان فرهنگی ما چنین امکانی را نداشتند. از این رو طرح «سرباز فرهنگ» با هدف خدمت به فرهنگ به جای حضور در پادگان آغاز به کار کرد.

مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان هم درباره فعالیت‌های بنیاد از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی برای نخبگان ادبی سراسر کشور سخنرانی کرد.

او نیز درباره طرح «سرباز فرهنگ» توضیحاتی را داد و در ادامه از تمامی عوامل اجرایی سیزدهمین جشنواره شعر فجر قدردانی کرد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: شعر با ایران همزاد است. تاریخ ایران با شعر حرکت کرده و به امروز ایران رسیده است. شعر در رودخانه تاریخ ایران جریان داشته است. ما ملتی هستیم که با شعر با هم ارتباط برقرار می‌کنیم. شعر هویت ایرانی و جوهره هر ایرانی است. ما را در هرجا که می‌شناسند با شعر می‌شناسند و شاعران ما پرچم ایران ما هستند.

او افزود: در هر دوره از تاریخ ایران هرگاه حادثه‌ای مهم بوده است در پیش از آن، همراه با آن و پس از آن شعر بوده و حرکت کرده است. جشن‌های بزرگ ما هم همراه با شعر بوده است.

صالحی سپس با بیان این‌که انقلاب هم وامدار کلمات شاعرانه است، گفت: انقلاب ایران انقلاب کلمه بود؛ کلمه‌ای که گاهی در قالب خطابه و گاهی در قالب شعر درمی‌آمد. در گونه‌های مختلف شعر و شاعری به انقلاب رسید. شاعران ایران در سال‌های ۴۲ و ۵۷ سهم قابل توجهی داشته‌اند و چه بسیار کسانی که به خاطر واژگان و کتاب شعر در فاصله این سال‌ها به زندان افتادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به رویکرد شعری سیدعلی موسوی گرمارودی که در این جشنواره از یک عمر دستاورد شعری او تقدیر شد اشاره کرد و از فعالیت‌ها و زحمات شعری او و رویکرد انقلابی در شعر این شاعر در این سال‌ها تقدیر و تشکر کرد.

در این مراسم همچنین از موسوی گرمارودی دعوت شد تا سخنرانی کند اما او به جای این کار بیت‌هایی از یکی از شعرهایش را خواند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین