|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۶
کد خبر: ۲۴۹۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷
به گفته رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی هر یک از شرکتهای دانش‌بنیان برای دریافت ضمانت‌نامه باید ۴۰ مرحله را طی می‌کرد، ولی در دور جدید فعالیت‌های این صندوق با پذیرش پوشش ریسک صندوق به میزان پنج درصد موجب شده است تا زمان صدور ضمانت‌نامه به چهار روز کاهش یابد.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از صدور یک روزه ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: تاکنون شرکتهای دانش‌بنیان برای دریافت ضمانت‌نامه باید ۴۰ مرحله را طی می کردند، ولی با تعاملی که با بانک‌ها صورت گرفته است، این زمان را به یک تا چهار روز کاهش دادیم.

 دکتر علی وحدت در نشست خبری امروز (دوشنبه) با اشاره به این‌که این صندوق بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب سال ۸۹ ایجاد شد، افزود: در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بر افزایش ظرفیت مالی برای صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید شده است تا از این طریق بتوان از فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان حمایت کرد.

وی تأمین خدمات مالی، مشارکت و سرمایه‌گذاری خطر پذیر و حمایت از تجاری‌سازی را از مأموریت‌های این صندوق نام برد و یادآور شد: بر این اساس رویکرد جدید صندوق بر خروج از حالت انفعال به حالت فعال و ایجاد اکوسیستم نوآوری و فناوری است. بر این اساس برنامه‌هایی را برای توسعه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار داریم.

وحدت در ادامه تعداد شرکتهای دانش بنیان را در سال ۹۲ حدود ۵۰ شرکت دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این تعداد به بیش از چهار هزار شرکت بالغ شده است و ما نیز در این مدت کوتاه که در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر شده‌ایم، فعالیت‌های خود را گسترش داده‌ایم.

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، یکی از نقاط ضعف این صندوق را مراجعه شرکت‌ها به این صندوق و ارائه درخواست بوده است، یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در این صندوق سعی شده است تا با سایر نهادها به سمت رفع نیازمندی‌های شرکت‌ها اقدام کنیم. بر این اساس ابزارهای جدید مالی برای توسعه حمایت از شرکت‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم که طراحی‌های اولیه در این زمینه انجام شده است و امیدواریم که با معرفی این ابزارها نیازهای مالی شرکت‌ها مرتفع شود.

وحدت، طولانی بودن اعطای تسهیلات را از دیگر انتقادات وارده به این صندوق دانست و اظهار کرد: با تلاش‌های صورت گرفته زمان ارائه تسهیلات به دو تا سه ماه کاهش یافته است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به افزایش دو برابری میزان مصوبات این صندوق، خاطر نشان کرد: علاوه بر این در حوزه صدور ضمانت‌نامه نیز برنامه‌ریزی های جدیدی صورت گرفته است، به گونه‌ای توانسته‌ایم مدت زمان اعطای ضمانت‌نامه را به چهار روز کاهش دهیم.

به گفته رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی هر یک از شرکتهای دانش‌بنیان برای دریافت ضمانت‌نامه باید ۴۰ مرحله را طی می‌کرد، ولی در دور جدید فعالیت‌های این صندوق با پذیرش پوشش ریسک صندوق به میزان پنج درصد موجب شده است تا زمان صدور ضمانت‌نامه به چهار روز کاهش یابد.

وحدت همچنین یادآور شد: در صورتی که شرکت دانش‌بنیانی حد اعتباری لازم را در صندوق شکوفایی و نوآوری مشخص کرده باشد، صدور ضمانت‌نامه یک روزه خواهد بود.

* محورهای فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه تسهیلات، سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات توانمندسازی را از حوزه‌های کلیدی کاری صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و در این باره توضیح داد: در حوزه ارائه تسهیلات و تجاری‌سازی برنامه جدی برای تعامل با بانک‌ها داریم که از آن جمله می‌توان به ارائه یارانه سود تسهیلات اشاره کرد.

وی کاهش تصدی‌گری و برون‌سپاری حداکثر خدمات با تکیه بر صندوق‌های پژوهش و فناوری را از دیگر حوزه‌های صندوق شکوفایی و فناوری نام برد و تاکید کرد: در این راستا ما تا ۹ برابر سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری به این صندوق‌ها اعتبار می‌دهیم. ضمن اینکه سه برابر آن تسهیلات و ۶ برابر خط اعتباری صندوق‌های پژوهش و فناوری به آنها تسهیلات خواهیم داد.

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در عین حال بازارسازی و کمک به شکل‌گیری بازار داخلی، توسعه صادرات دانش‌بنیان، توسعه زنجیره ارزش و شبکه تأمین دانش‌بنیان، مشارکت فعال در توسعه فناوری‌های جدید و جریان‌ساز و تمرکز بر حل مسائل و چالش‌های ملی و راهبردی را از رویکردهای جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه توسعه اکوسیستم و نوآوری نام برد.

* حمایت از لیزینگ شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه اعطای لیزینگ به محصولات دانش بنیان را از دیگر خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و در این باره اضافه کرد: با توجه به مشکلات موجود در کشور و اعمال تحریم‌ها در حال حاضر توجه به محصولات داخل شده است، از این رو ما همکاری را با وزارت بهداشت، برای خرید تجهیزات ساخت داخل آغاز کردیم که در این راستا حمایت‌های لیزینگ برای خرید تجهیزات ساخت داخل اعطا می‌شود.

وی همچنین از تهیه بسته‌های کمک به صادرات خبر داد و در این باره گفت‌: در این راستا بسته‌های مالی برای حضور شرکت‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی، کمک هزینه برای پذیرش هیأت‌های خارجی و پوشش هزینه‌های تاییدیه‌های بین‌المللی در نظر گرفته شده است.

وحدت از افزایش مصوبات این صندوق خبر داد و گفت‌: بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده از زمان شروع فعالیت در این صندوق به میزان دو هزار میلیارد ریال طرح مصوب شده است که این میزان برای حمایت از ۳۰۰ طرح بوده است.

رئیس صندوق هیأت عامل شکوفایی و نواوری در ادامه از حمایت این صندوق از شرکت‌هایی که در شرایط تلاطمات ارزی دچار خسران شده‌اند، خبر داد و گفت: بر این اساس از شرکت‌هایی که در شرایط نوسانات ارزی دچار مشکلات در تولید محصول و یا بازار شده‌اند، با اصلاح مصوبات حمایت می‌شود. این اصلاح مصوبات در قالب استمهال وام خواهد بود.

* رویکرد صندوق نسبت به شرکت‌های خصولتی

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص فشار شرکت‌های " خصولتی" برای دریافت تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که اگر نهادهای شبه خصوصی و خصولتی وارد طرح‌هایی که ما آنها را طراحی کرده‌ایم، شوند و بتوانند نیازهای جامعه فناوری کشور را مرتفع کنند، بد به نظر نمی‌رسد. مشروط بر این که این شرکتها موجب توسعه فناوری در کشور و تحرک بخشی به سایر شرکتهای دانش‌بنیان شوند.

وی با اشاره به این‌که تسهیلات این صندوق برای شرکت‌های دانش‌بنیان است، افزود: ما باید زمین رانت را در مورد تسهیلات قطع کنیم که این از رویکردهای ما است.

* معوقات شرکت‌ها به صندوق نوآوری و شکوفایی

وحدت به میزان معوقات شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت‌: میزان معوقات این شرکت‌ها ۱۵ درصد است.

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی میزان تسهیلات اعطا شده به شرکت‌ها را ۲۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد که از این میزان ۱۵ درصد اعطا شده جزو معوقات شرکت‌های دانش‌بنیان است که تاکنون این تسهیلات پرداخت نشده است.

وی اضافه کرد: این معوقات به دلیل تقاضای شرکت‌ها برای استمهال وام بوده است.

* همکاری صندوق با معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری

وحدت با تاکید بر این‌که این صندوق حتماً با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاری خواهد داشت، در این باره گفت‌: در این مدت نیز ما همکاری‌هایی با این معاونت داشتیم. چرا که معتقد هستیم در اکوسیستم نوآوری که اجزای مختلفی وجود دارد، باید این را پذیرفت که نمی‌توان هر یک از این اجزا مستقل عمل کنند.

وی در عین حال با تاکید بر این که این صندوق از حیث برنامه‌ها شأن و استقلال خود را دارد، ادامه داد: همکاری ما با این معاونت برنامه محوری است.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین