|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۷
کد خبر: ۲۴۹۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷
وزیر امور خارجه آمریکا می گوید: ائتلاف علیه گروه داعش، تنها یک ائتلاف نظامی نیست و ایران هم می‌تواند در آن نقش داشته باشد.
وزیر امور خارجه آمریکا می گوید: ائتلاف علیه گروه داعش، تنها یک ائتلاف نظامی نیست و ایران هم می‌تواند در آن نقش داشته باشد.

به گزارش فرارو، نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره چگونگی مقابله با تهدید "داعش" شب گذشته  آغاز شد.

در ابتدای این جلسه نیکلای میلادینوف نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق سخنرانی کرد و با اشاره به لزوم حمایت بیشتر از دولت بغداد و غیر نظامیان عراقی در مقابل تروریست‌ها تاکید کرد که داعش تهدیدی برای کل منطقه خاورمیانه است.

او با اشاره به لزوم یکپارچگی دولت بغداد در مقابله با داعش تصریح کرد که دولت بغداد به حل مشکلات و درگیری‌های داخلی متعهد است.

ابراهیم الجعفری وزیر امور خراجه عراق سخنران دیگر نشست بود، او با اشاره به اینکه داعش در عراق مرتکب جنایات ضد بشری شده است، گفت دولت بغداد امکانات خود را برای مقابله با داعش گرد آورده است.

او با بیان اینکه تحولات عراق بر سوریه هم اثر گذار خواهد بود، افزود: باید حملات هوایی به داعش ادامه داشته باشد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز به عنوان رییس نشست گفت: «ائتلافی که می‌خواهد داعش را نابود کند، در اصل تنها، و حتی در درجه اول، نظامی نیست.»

به گفته او چنین ائتلافی باید «جامع  و دربرگیرنده همکاری‌های نزدیک در زمینه‌های گوناگون باشد.» وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: «برای تقریبا همه کشورها نقشی وجود دارد، از جمله ایران.»

این در حالی است که ایران حضور در ائتلاف ضد داعش را رد کرده است. آمریکا نیز در مواضع رسمی با حضور ایران در این ائتلاف مخالفت کرده بود. اما فرانسه و عراق خواستار حضور ایران در این ائتلاف بودند.

ائتلاف ضد داعش از دو هفته پیش با تلاش های آمریکا و با حضور کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان، قطر، امارات، مصر و... تشکیل شده است.

این ائتلاف هفته گذشته در پاریس نشستی برگزار کرد.

بیش از 30کشور عضو این ائتلاف هستند. اما غایبان بزرگی از جمله ایران، سوریه و ترکیه دارد. ایران  می گوید برخی کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش خود این گروه را به وجود آورده اند و از آن حمایت کرده اند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، گروه داعش را به هیولایی تشبیه کرد که "برخی کشورها آن را خلق کرده‌اند و اکنون برای خودشان دردسرساز شده است."

ظریف در نیویورک و در نشست یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی گفت نمی‌توان "داعش" را تنها با حمله‌های هوایی شکست داد.

در عین حال او اضافه کرده که ایران از مداخله نظامی خارجی در عراق حمایت نمی‌کند.

ایران و آمریکا دو کشوری هستند که تاکنون در جنگ علیه داعش در عراق فعال بوده اند. آمریکا با حملات هوایی  به مواضع داعش و ایران با مشورت های  نظامی و کمک های تسلیحاتی به دولت عراق و پیشمرگه های کرد فعال بوده است.
 
در همین حال روز گذشته برای اولین بار جنگنده های فرانسوی مواضع داعش در عراق را هدف قرار دادند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین