کد خبر: ۲۴۸۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
تخم کتان، دانه‌ای است که سرشار از مواد ضدالتهاب، اسید‌های چرب امگا ۳ فراوان است که می‌تواند تاثیرات مثبتی بر مشکلات هورمونی در خانم‌ها داشته باشد.
 شاید شما هم فکر می کنید، بذر کتان باعث نازایی می شود. مطالعات در مجلات علمی نشان می دهد، زنانی که سعی دارند باردار شوند، لیگنین موجود در دانه کتان می تواند تخمک گذاری طبیعی را افزایش دهد و غلبگی پروژسترون در نیمه دوم پریود را طولانی تر می کند. لازم به ذکر است که تخمک گذاری مداوم شانس بارداری را افزایش می دهد و این یکی از فواید تخم کتان است.

همانطور که در مطالعات انجام شده، مصرف دانه های کتان می تواند تخمک گذاری را درست کند. زنانی که به طور مرتب دانه های کتان را استفاده می کنند در طول هر دوره قاعدگی تخمک گذاری می گذارند. همچنین اضافه کردن دانه های کتان به رژیم غذایی نیز می تواند باعث کاهش گرفتگی های عضلانی در زمان قاعدگی شود.

فواید تخم کتان بر سندرم تخمدان پلی کیستیک

مطالعات اخیر درباره تاثیر بذرکتان بر سندرم تخمدان پلی کیستیک، مانند یک مطالعه بالینی که در دانشگاه دوک انجام شده است، دریافتند که مکمل های روزانه بذر کتان می توانند باعث کاهش میزان تستوسترون در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تا حد 89 درصد شود. این کاهش دو تا چهار برابر بیشتر از مکمل های غذایی دیگر است.

در این مطالعه خاص، پزشک به یک بیمار مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک روزانه 30 گرم از دانه کتان را برای مدت چهارماه تجویز کرد. با مقایسه قبل و بعد از آزمایش، مطالعه کاهش معنی داری در آندروژن، تستوسترون و پرمویی مو در زنان یا هیرسوتیسم را گزارش کرد. در طول مطالعه بیمار 1کیلو از دست داد و میزان سطح انسولین بدنش نیز افزایش یافت.

بهترین راه برای شروع مبارزه با تخمدان پلی کیستیک رژیم غذایی است. در این بین بهترین، ساده ترین، ارزان ترین و مفید ترین مکمل برای این مقصود، دانه های کتان است. فیبرها، امگا 3، اسیدهای آمینه و لیگنان های آن می توانند به خوبی برای متعادل شدن دوباره بدن کار کنند.

برای این کار می توانید پودر آن را به سالاد اضافه کنید یا این که آن را با سوپ مخلوط کنید. همچنین می توانید با پاشیدن، آن را به دستورهای غذایی اضافه کنید. یا این که آن را به آبمیوه ها و یا اسموتی های خود اضافه کنید.

فواید تخم کتان بر تعادل هورمونی

برای زنانی که علائم قبل از یائسگی مانند سردرد، مشکلات خواب، کیست سینه، احتباس مایع، اضطراب، کاهش میل جنسی و خونریزی سنگین را تجربه می کنند، فواید تخم کتان نشان می دهد که استفاده از این بذر می تواند به ترمیم تعادل هورمونی کمک نماید.

مطالعات نشان داده اند که زنانی که بعد از یائسگی که هر روز تقریبا به میزان 28 گرم از دانه کتان مصرف می کنند، بر روی نحوه استفاده از استروژن بدن آن ها تاثیر می گذارد. همچنین به محافظت در برابر سرطان سینه هم کمک می کند ولی در عین حال در نقش استروژن در حفظ و نگهداری طبیعی استخوان ها تداخل نمی کند.

تحقیقات در نتایج اولیه نشان داده است که دانه های کتان می تواند برای زنانی که تحت هورمون درمانی نیستند، کلسترول کل را به میزان متوسط 6 درصد کاهش دهد.

چه کسانی نباید بذر کتان بخورند؟

مطالعات مختلف انجام شده در شرایط آزمایشگاهی نشان می دهد که افراد ممکن است واکنش های آلرژیک نسبت به دانه های کتان داشته باشند. در حالی که این واکنش ها نادر است، مطالعات نمونه هایی از واکنش های آلرژیک تهدید کننده زندگی مانند گرفتگی شدید تنفسی، کاهش شدید فشار خون و آنافیلاکسی را گزارش می دهند.

سایر واکنش های آلرژیک مرتبط با عدم تحمل دانه های کتان عبارتند از حالت تهوع، استفراغ و درد شکمی. همچنین واکنش آلرژیک به بذر کتان می تواند کوتاه شدن نفس، نفس کشیدن سریع، ضعف، سختی در راه رفتن، تشنج و یا از کارافتادگی اعضا را به دنبال داشته باشد.

مضرات بذر کتان

لازم به ذکر است که یکی از معضلات در مواجهه با بذر کتان، عدم مطالعه کافی بر روی این ماده غذایی است. در حال حاضر مطالعات بسیاری اشاره به مزایای مثبت بذر کتان انجام شده است، اما استفاده استانداردی از مکمل های آن صورت نگرفته است.

علاوه بر مطالعاتی که نتایج مثبت آن را گزارش داده اند، برخی مطالعات از تاثیرات منفی آن بر عملکرد هورمونی خانم ها گزارش داده اند. بذر کتان عملکرد استروژن را کپی می کند.

خانم هایی که به طور مرتب از مکمل های این ماده استفاده می کنند بیشتر در معرض تغییرات در دوره های قاعدگی خود هستند. این خانم ها ممکن است بعدا با مشکلات هورمونی از قبیل فیبروئید رحمی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، اندومتریوز، سرطان رحم و سرطان تخمدان نیز مواجه شوند.

همچنین به دلیل تاثیراتی که در تغییرات هورمونی از خود به جای می گذارد، استفاده از آن در دوران بارداری توصیه نمی شود.

لذا مطمئن ترین کار پیش از استفاده از مکمل های این ماده غذایی، مشورت با پزشک متخصصی است که به شرایطی فیزیکی و سلامت شما آگاهی داشته باشد. با او در رابطه با مدت زمانی که استفاده از آن برای شما ایمن است و همین طور میزان دوز مصرفی مناسب مشورت کنید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین