|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۳
کد خبر: ۲۴۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲
اگرعتبات مقدس یعنی شهرهای مذهبی همه شیعیان و مسلمان جهان و بغداد در خطر باشد این خط قرمز ماست، برای اینکه این شهرها به اشغال تروریست ها در نیایند از هر توانی استفاده می کنیم
رییس جمهوری اسلامی با بیان اینکه برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه های مساله پرداخت،گفت:مردم و دولت های منطقه خیلی بیشتر از دیگران مشکل را حس می کنند و دیگران نباید فکر کنند که می توانند حل مشکلات منطقه را رهبری کنند.

«حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی»در آستانه سفر به مقر سازمان ملل درمصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی (NBC) آمریکا مهمترین مواضع دولت و ملت ایران را درخصوص مسایل منطقه ای و بین المللی از جمله تروریسم و چگونگی مواجهه موثر با آن و رابطه ایران و آمریکا همچنین مهمترین مسایل داخلی را بویژه در زمینه موضوع هسته ای تشریح کرد.

گزیده سخنان رییس جمهور به این شرح است:

    یک سال از زمانی که در سازمان ملل با جهانیان حرف زدم و گوشزد کردم که معضل بزرگ، خشونت و افراطی گری است و باید جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم ،گذشته است و فکر می کنم آنچه سال گذشته گفته شد ،امروز با وضوح بیشتری هم در منطقه ما و هم در سراسر جهان دیده می شود.

    هر کس که در جهان دیگران را می ترساند، و به جان و مال مردم آسیب می رساند، نه تنها از اسلام فاصله زیادی دارد بلکه از همه ادیان آسمانی فاصله بسیار زیادی دارد. آنهایی که امروز در این منطقه جنایت می کنند و نامی از اسلام می برند حتما به دروغ چنین ادعایی را مطرح می کنند. بین عمل آنها و احکام اسلامی، هیچ گونه سازگاری وجود ندارد.

    منطقه ما و جامعه بشری سالیان دراز است که با معضلی به نام افراطی گری و خشونت و تروریسم مواجه است و آمریکایی ها و دیگران سالیان درازی است که ادعا می کنند می خواهند با تروریسم مبارزه می کنند اما سوال این است که چرا تاکنون ناموفق بوده اند؟ چرا در افغانستان و عراق از سال 2001 تا امروز ناموفق بوده و چرا مشکلات و ناامنی ها بیشتر شده است؟

    برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه های مسئله پرداخت اگر در منطقه ما مشکلی وجود دارد مردم و دولت های منطقه خیلی بیشتر از دیگران مشکل را حس می کنند و ریشه های آن را می شناسند تا دیگرانی که هزاران کیلومتر با این منطقه فاصله دارند و تجربه سالیان دراز هم نشان داده که در مبارزه با تروریسم موفقیتی نداشته اند.

    اگر بناست در این منطقه تروریسم از بین برود لازمه آن اینست که ملت های منطقه در کنار دولت های خود باید تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند و دیگران هم اگر علاقه مند بودند،می توانند در این راه کمک کنند.

    دیگران نباید فکر کنند که می توانند حل مشکلات منطقه را رهبری کنند اگر می خواهند مسئله تروریسم حل شود باید به فکر کمک باشند نه رهبری.

    همه می دانند که در عراق چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به بغداد و سامرا برسد و چه قدرتی بود که فرسنگ ها مانده به بغداد جلوی آنها را سد کرد. زمانی مردم عراق داعش را از بغداد دور کردند که آمریکا می گفت من در مسئله عراق مداخله ای نخواهم کرد، حتی تصمیمی هم به بمباران هوایی نداشت.

    راه حل اساسی برای مباررزه با گروه های تروریستی اینست که مردم را تقویت کنیم، جامعه قوی و با فرهنگ و با روحیه که البته دیگران هم به او کمک کنند،می تواند مشکلات خودش را حل کنند.

    غربی ها تاکنون ائتلاف های متعدد را تشکیل دادند بعدازمدتی هم ناچار شدند بدون اینکه به نتیجه برسند از منطقه خارج شوند. ما نیازی نداریم کسی ما را دعوت کند. در برابر تروریسم به وظیفه انسانی خود عمل می کنیم و نسبت به همسایگان خود احساس مسئولیت می کنیم.

    دولت ایران یک دولت مسئول است و نسبت به مردم منطقه احساس مسئولیت و احترام می کند، این ائتلاف کمی مضحک است چون در داخل این ائتلاف کسانی هستند که این گروه های تروریستی را بوجود آوردند و در داخل این ائتلاف کشورهایی هستند که پول این گروه ها را تامین می کردند و هنوز هم می کنند و در داخل این ائتلاف کسانی هستند که حمایت های سیاسی و حتی تسلیحاتی به این گروه های تروریستی کردند.

    با این شرایط چه کسی باور می کند آنهایی که اینها را بوجود آوردند و کمک و هدایت کردند و اطلاعات و تجهیزات به آنها دادند امروز بخواهند مبارز واقعی علیه آنها باشند؟ ما تردید و شک فراوانی نسبت به نیت آنها داریم اما در کنار ملت عراق و سوریه، فلسطین ، لبنان و افغانستان برای مبارزه با تروریسم هستیم.

    ما هیچ وقت حمایت های خود را از مردم عراق یا دیگر ملت ها دریغ نکرده ایم ، منتها همه می دانند آن کسی که در عراق توانست در برابر داعش بایستد هواپیما و بمب نبود فتوای مرجعیت بزرگ اسلام در عراق بود که با یک فتوا توانست جلوی داعش را بگیرد.

    بنابراین ما نیاز به فتوا داریم ما نیاز به نیرویی داریم که ملت ها را بسیج بکند ما نیاز به کلامی داریم که آن کلام بتواند میلیون ها انسان را به حرکت در بیاورد ما نیاز به سخنی داریم که آن سخن مورد اعتماد مردم باشد. در عراق دیدیم یک مرجع تقلید بنام آیت الله سیستانی چگونه با فتوا شرایط عراق را کاملا دگرگون کرد.

    اگرعتبات مقدس یعنی شهرهای مذهبی همه شیعیان و مسلمان جهان و بغداد در خطر باشد این خط قرمز ماست، برای اینکه این شهرها به اشغال تروریست ها در نیایند از هر توانی استفاده می کنیم و نخواهیم گذاشت بغداد به دست تروریسم ها بیفتد یا شهرهای مقدسی مثل کربلا و نجف در اشغال تروریست ها قرار بگیرند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین