|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
کد خبر: ۲۴۷۰۰۹
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
جهانگیری برگزاری هر ساله جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی را یکی از دستاوردهای بخش علوم پزشکی کشور عنوان کرد که طی آن هر ساله دستاوردهای قابل ارائه در سطوح ملی و بین المللی معرفی می‌شود.
 معاون اول رییس جمهور با اشاره به نقش جامعه پزشکی در برون رفت از مشکلات و تنگناهای پیش‌روی کشور، گفت: امروز جامعه پزشکی علاوه بر توانمندی علمی از سرمایه اجتماعی خوبی نیز برخوردار هستند که با اتکا به این دو می‌توانند کمک بسیاری برای عبور از کشور از تنگناهای پیش‌رو کنند.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح یکشنبه در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی که در وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز مجموعه پزشکان و محققان حوزه علوم پزشکی کشور باید به مناسبت قرار گرفتن در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی بگویند با وجود همه محدودیت های و مشکلاتی که تاکنون وجود داشته چه توفقیاتی در کشور به ویژه در پزشکی و سلامت تحقق یافته است.

وی با تاکید بر اینکه در همه بخش‌های کشور به ویژه پزشکی با دستاوردهای کم نظیری رو به رو هستیم، اظهار کرد: آنچه مهم است این است که در هر شرایطی بخش بهداشت و آموزش پزشکی در صدر اولویت های کشور قرار دارد؛ بنابراین در این بخش باید به گونه‌ای عمل شود تا هر ساله شاهد دستاوردهای بیشتری در کشور باشیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که جامعه ایران همواره دستخوش تغییرات جدی بوده است خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که با تهدیدات و تنگناهای جدی روبه رو است و این تهدیدات به صورت طبیعی در مرحله اول روی اصلی ترین موضوعات کشور دست می گذارد. به همین دلیل نیز ما باید حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت جسمی و روانی جامعه را به عنوان اصلی ترین وظایف دستگاه های حکومتی به ویژه بخش پزشکی مورد توجه قرار بدهیم.

وی با اشاره به جایگاه کشور در حوزه علوم پزشکی گفت: خوشبختانه دستاوردهایی که طی سال های قبل در حوزه پزشکی محقق شده باعث شده که این حوزه با پیشرفت های خوبی مواجه شود به گونه ای که امروز هم در سطح منطقه و هم در سطح بین المللی از خود یک شکوفایی علمی به جای گذاشته است.

جهانگیری برگزاری هر ساله جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی را یکی از دستاوردهای بخش علوم پزشکی کشور عنوان کرد که طی آن هر ساله دستاوردهای قابل ارائه در سطوح ملی و بین المللی معرفی می‌شود.  

جهانگیری با تاکید بر لزوم دستیابی به دستاوردهای پزشکی و علمی در کشور خاطرنشان کرد: علت این تاکید، آن است که دستاوردهای علمی مایه استحکام نظام و سنگ بنای توسعه کشور هستند.

وی با بیان اینکه در سیاست های اقتصاد مقاومتی محور اصلی توجه به مغز دانشمندان داخلی است اظهار کرد: در مقطع فعلی اقتصادی، محور اصلی اقتصاد مقاومتی به عنوان راه حل عبور از مشکلات بر مغز دانشمندان کشور متکی است؛ در همین راستا اگر این اتفاق بیفتد می‌توان گفت که آینده مطمئنی در انتظار کشور است.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه صبحت‌های خود به شرایط امروز کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط خطیر و دشواری که پیش رو داریم، شرایط کشور باید برای نخبگان تشریح شود. معتقدم که در ابتدا باید به خوبی نسبت به مشکلات و مسائل مردم آگاه باشیم، سپس برای برون رفت از این مشکلات برنامه مدون را اجرا کنیم. در این زمینه مکررا دست همکاری به سمت دانشگاه های کشور دراز کردم و از آنها خواستم که راه حل ها و برنامه های خود را برای برون رفت از مشکلات ارائه دهند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه امروز کشور و مردم ایران نیازمند عبور از شرایطی هستند که به صورت ناخواسته به آنها تحمیل شده است، خاطرنشان کرد: زمانی آمریکایی‌ها موضوع پرونده هسته ای کشور را بهانه کرده بودند و ما نیز با آنها یا مذاکره نمی کردیم یا این که خوب مذاکره نمی کردیم. در آن زمان ممکن بود عده ای بگویند شما خوب مذاکره نمی‌کنید، تیم قوی بگذارید و با آنها حرف بزنید. ما نیز همین کار را کردیم وبا شش قدرت دنیا توافقی کردیم که شورای امنیت نیز بر آن مهر تایید زد اما آمریکایی ها با قلدری به صورت یک طرفه از این توافق خارج شدند و تحریم و تهدید و اعمال تحریم مجدد را بر ما آغاز کردند.

وی ادامه داد: در این شرایط طبیعی است که عزت کشوری اجازه نمی‌دهد هر کسی خواست این عزت را هدف قرار دهد؛ باید در مقابل آنها ایستادگی کرد و آنها را پای گفت و گو و عقل و منطق رساند.

معاون اول ریس جمهور با اشاره به نقش نخبگان در شرایط امروزی کشور گفت: کسانی که در مقطع فعلی می‌توانند در اداره کشور نقش مهمی ایفا کنند، نخبگان هستند و دولت به تنهایی نمی تواند از پس این مشکلات بربیاید.

جهانگیری در بخش دیگری از صبحت های خود با اشاره به توانمندی های بخش پزشکی و سلامت کشور، خاطرنشان کرد: امروز کشور از نظام پزشکی بسیار قوی، علمی و توانمندی برخودار است که می‌توانند در عبور از شرایط فعلی کمک کننده باشد. به همین دلیل مهمترین بحثی که در موقع تحریم ها باید از آن مراقبت کنیم تا آسیبی به آن وارد نشود بخش سلامت مردم و جامعه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 95 تا 97 درصد از داروهای موردنیاز در داخل تولید می‌شود؛ با این حال با توجه به ارزبری بالای که برای واردات سه درصد باقی ماننده داروهای مورد نیاز وجود دارد باید برای تولید این میزان در داخل نیز تلاش کنیم.

معاون اول ریس جمهور در پایان اظهار کرد: پزشکان یکی از معتبرترین گروه های مورد حمایت مردم هستند. از سوی نیز در نظرسنجی های مختلف بالاترین میزان اعتماد را از سوی مردم کسب کرده‌اند. بنابراین در کنار برخودرای از توانمندی علمی از سرمایه اجتماعی خوبی نیز برخوردار هستند که با اتکا به این دو می‌توانند به کشور برای عبور از تنگناهای پیش‌رو کمک بسیاری کنند.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین