|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۲۴۶۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۵
 محمود بهمني نماينده مجلس مي گويد: بانك هاي توسعه اي، بانك هايي هستند كه صرفاً به دنبال سودآوري نيستند و فلسفه وجودي آنها تأمين مالي طرح هاي عام المنفعه است. با توجه به نقش مهم بانك صنعت و معدن به عنوان يك بانك توسعه اي در تأمين مالي بخش صنعت و معدن كشور در مجلس به دنبال راهكارهايي براي افزايش سرمايه اين بانك هستيم كه در كوتاه مدت قابل اجرا و دستيابي باشند.

محمود بهمنی معتقد است كه در واقع اين بانك ها زمينه ساز و مشوق بخش خصوصي براي سرمايه گذاري هستند به نحوي كه با ارايه مشاوره و خدمات كارشناسي فني، اقتصادي و مالي بستر سرمايه گذاري براي پروژه هاي عام المنفعه با ريسك بالاتر كه بخش خصوصي رغبتي به سرمايه گذاري در آنها ندارد را فراهم مي كنند.

وي اذعان دارد كه بانك هاي توسعه اي در تمام كشورها به مثابه تسهيل كننده صنعتي سازي عمل مي كنند.

بهمني با اشاره به اينكه واضح است كه بانك هاي توسعه اي كه در ابرپروژه هاي صنعتي سرمايه گذاري مي كنند براي ادامه فعاليت خود به سرمايه بيشتري نياز دارند افزود: نسبت كفايت سرمايه در بانك هاي تجاري بر اساس قوانين بازل سه، 12 درصد است كه اين نرخ براي بانكهاي توسعه اي به مراتب بالاتر است . به گفته وي به عنوان مثال نسبت كفايت سرمايه بانك توسعه اي KFW آلمان در حدود 18 درصد و بانك SBI ژاپن كه يك بانك توسعه اي است بيش از 16 درصد است.

در ادامه مشروح گفت و گوي روابط عمومي بانك صنعت و معدن در مورد اهميت افزايش سرمايه بانك هاي توسعه اي به عنوان منشأ آثار مثبت در رونق اقتصادي را با دكتر محمود بهمني رييس پيشين بانك مركزي و عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي مي خوانيد:

نقش بانكهاي توسعه اي خصوصاً بانك صنعت و معدن را در تأمين مالي طرح هاي صنعتي چگونه ارزيابي مي كنيد؟

بانك صنعت و معدن به عنوان بزرگترين بانك توسعه اي فعال در بخش صنعت و معدن كشور بيشترين نقش را در حوزه توسعه همه جانبه اقتصادي كشور داراست به خصوص در شرايط كنوني كه اكثر واحدها به دليل نوسانات بازارهاي مالي و سرمايه اي دچار مشكلات عديده هستند نقش اين بانك پر رنگ تر خواهد بود در اين شرايط بانك بايد به سراغ واحدهايي برود كه نيمه تمام هستند و البته اولويت در اين ميان با طرح هايي خواهد بود كه پيشرفت فيزيكي بالاتري دارند همچنين واحدهايي كه به لحاظ سرمايه در گردش دچار مخاطره شده اند و قادر به تامين هزينه هاي جاري خود براي تامين مواد اوليه و ادامه توليد نيستند به عبارتي از ظرفيت هاي موجود نهايت استفاده را ببرد .

نظر شما در مورد افزايش سرمايه بانك در شرايط كنوني اقتصادي جهت پشتيباني از بخش صنعت و معدن كشور چيست؟

در حال حاضر نسبت كفايت سرمايه در بانكها خصوصاً بانكهاي تخصصي و توسعه اي كه براي تأمين منابع خود به بخش دولتي وابسته هستند بسيار كاهش يافته و باعث شده بانك ها بسيار شكننده شده و با ريسكهاي متعددي مواجه باشند و بيم آن مي رود كه در آينده قادر نباشند وظايف و مسؤليتهايي كه به عهده دارند را به نحو احسن به انجام برسانند چرا كه اين ريسكها مستقيماً اعتبار و توان مالي بانك براي اعطاي تسهيلات را هدف قرار مي دهد.

در وضعيت حاضر افزايش سرمايه بانك صنعت و معدن لازم و اجتناب ناپذير است و به دليل اينكه اين بانك يك بانك توسعه اي است و براي افزايش سرمايه به منابع دولتي وابسته است دولت بايد بلافاصله وارد عمل شده و براي افزايش سرمايه اين نوع بانك ها اقدام كند.

بانكي مثل بانك صنعت و معدن كه در تأمين مالي پروژه هاي صنعتي بسيار خوب عمل كرده سرمايه نامحدود ندارد و ما در مجلس به دنبال پيدا كردن راههاي عملياتي و اثربخش براي افزايش سرمايه اينگونه بانكها هستيم.

چه روش هايي را براي افزايش سرمايه بانكهاي تخصصي و توسعه اي پيشنهاد مي كنيد؟

اين افزايش سرمايه بانك مي تواند از محل سودي باشد كه به خزانه واريز مي كند و يا از محل مطالباتي كه از دولت و يا بانك مركزي دارد تامين شود. همچنين منابع حاصل از فروش و واگذاري دارايي ها و شركت هاي تابعه صرف افزايش سرمايه شده و به خزانه واريز نشود و يا از محل تجديد ارزيابي ها باشد كه اگرچه منابع مالي ايجاد نمي كند اما توان مالي بانك را بالا مي برد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین