کد خبر: ۲۴۶۴۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۵
بروز یک اشتباه در سندی به شدت سانسور شده مرتبط با دادگاه پایگاه دریایی خلیج گوآنتانامو فاش کرده است که جینا هاسپل،‌ مدیر سیا در اوایل دهه ۲۰۰۰ رئیس پایگاه آنجا بوده است؛ زمانیکه برنامه شکنجه سیا پیاده می‌شده است.
 بروز یک اشتباه در سندی به شدت سانسور شده مرتبط با دادگاه پایگاه دریایی خلیج گوآنتانامو فاش کرده است که جینا هاسپل،‌ مدیر سیا در اوایل دهه ۲۰۰۰ رئیس پایگاه آنجا بوده است؛ زمانیکه برنامه شکنجه سیا پیاده می‌شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این افشاگری پاسخی به سکوت جینا هاسپل،‌ مدیر سیا درباره عملکردش پیش از رسیدن به این پست است که در جریان گرفتن تاییدیه سنا هم به آنها پاسخی نداد.

سند مورد بحث که قسمت‌های زیادی از آن سانسور شده است، درباره یک جلسه محرمانه مورخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۸ در گوآنتانامو است که از طرف "دفتر کمیسیون‌های نظامی" که محل دادگاه‌های جنگی است، برگزار شد. در یکی از صفحات آن،‌ یکی از وکلا با تاکید روی نام "جینا هاسپل" استدلال کرده است که او باید در پرونده مرتبط با موکلش، آقای خالد شیخ محمد، شهادت بدهد زیرا قوانین محرمانگی تحت دوران هاسپل به حدی تغییر کرده است که شهادت او به عنوان رئیس سایت سیاه سیا در گوآنتانامو که شیخ محمد اوایل دهه ۲۰۰۰ در آن شکنجه شد، "ضروری" است.

در این سند دادگاه، وکیل خالد شیخ محمد تاکید دارد دادستان‌ها مدعی هستند که "نمی‌خواهند روی شکنجه سرپوش بگذارند" اما "تمایلی ندارند درباره نام افرادی که در این شکنجه دخیل بودند صحبتی کنند." پس از آن قسمت‌های زیادی سانسور شده است و پس از آن وکیل این متهم گفته است: این باعث می‌شود تا برای افرادی که در گوآنتانامو حضور داشتند و شاید زمانیکه او (مونث) به عنوان رئیس آن پایگاه خدمت می‌کرد او را دیده باشند، شناسایی و صحبت با او غیر ممکن شود.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از عبارت "رئیس پایگاه" برای توصیف افسران مسوول پایگاه‌های خارجی مخفی شامل شبکه زندان‌های خارجی سری این آژانس موسوم به "سایت‌های سیاه" استفاده می‌کند. در گزارش شکنجه ۲۰۱۴ کمیته اطلاعات سنای آمریکا به دو سایت این چنینی در گوآنتانامو با نام مستعار "مارون" و "ایندیگو" اشاره شده است. اینها از "کمپ دلتا"ی پنتاگون که تحت عنوان زندان داخلی درون این پایگاه دریایی شناخته می‌شود، تفاوت دارند.   

سابقه جینا هاسپل در نظارت و تایید شکنجه‌ها کاملا مشخص است. اقدامات او به عنوان رئیس یک پایگاه سیاه سیا در تایلند به سال ۲۰۰۰ کانون بحث‌های جلسه تاییدیه او به عنوان مدیر سیا در ماه مه بود. هاسپل در زمان حضورش در تایلند بر شکنجه زندانیان نظارت داشت که در نهایت به فرمول "تکنیک‌های پیشرفته شکنجه" شامل غرق مصنوعی انجامید. هاسپل شخصا بر امحای سوابق آن شکنجه‌ها نظارت داشته است.

به گزارش اسپوتنیک، خالد شیخ محمد سال ۲۰۰۳ توسط اطلاعات پاکستان بازداشت و به سیا تحویل داده شد. او در سایت‌های مختلف سیا در پاکستان، لهستان و گوآنتانامو هدف شکنجه قرار گرفت و طبق اسناد وزارت دفاع آمریکا، ۱۸۳ مورد غرق مصنوعی در پرونده دارد. او تحت این شکنجه‌های پیشرفته مدعی شد که طراح اصلی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و سایر اقدامات بوده است. از آنجاییکه این اعتراف‌ها با شکنجه به دست آمده است، وکلای او تلاش دارند تا مجازات مرگ او را لغو کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین