کد خبر: ۲۴۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۰
49 مهاجر سوار بر دو کشتی امدادرسان از اول دی ماه در دریای مدیترانه سرگردان هستند، وضعیتی که صدای اعتراض مدافعان حقوق بشر را درآورده است.
  49 مهاجر سوار بر دو کشتی امدادرسان از اول دی ماه در دریای مدیترانه سرگردان هستند، وضعیتی که صدای اعتراض مدافعان حقوق بشر را درآورده است.

به گزارش رویترز، 32 نفر از این مهاجران از قایقی ناامن در آبهای نزدیک سواحل لیبی نجات داده شدند و دریک کشتی اسکان یافتند و 17 نفر دیگر نیز وارد کشتی امدادرسان دیگری شدند، اما از آغاز عملیات امداد و نجات در روز اول دی ماه، همچنان روی آبهای مدیترانه بلاتکلیف مانده اند.

وضعیت مبهم این مهاجران، صدای اعتراض گروه های مدافع حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل و سازمان بین المللی مهاجرت ملل متحد را درآورده است و گروه های مزبور از اتحادیه اروپا خواسته اند بندری امن برای پهلوگیری این دو کشتی را مهیا کند.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان نیز روز یکشنبه از رهبران اروپایی خواست به مجادله بر سر سرنوشت این مهاجران، پایان دهند و بندری امن را برای ورود آنها به خشکی، فراهم کنند.

وی با این سخنان سعی کرد به بحث و جدل بین ایتالیا و مالت در مورد مهاجران پایان دهد و در همین راستا از سران اروپا درخواست کرد با سرنوشت این افراد، اعلام همبستگی کنند.

«لوئیجی دی مایو» معاون نخست وزیر ایتالیا گفته است که رم در صورتی که کشور مالت به این دو کشتی اجازه پهلو گرفتن در بنادر خود را دهد، پذیرای زنان و کودکانی خواهد بود که سوار بر این دو کشتی هستند.

اما «ماتیو سالوینی» وزیر کشور ایتالیا که هدایت حزب لیگ ضد مهاجرتی این کشور را برعهده دارد و بنادر ایتالیا را به روی کشتی های امدادرسان بسته است، با موضع معاون نخست وزیر مخالفت کرد.

آبهای مدیترانه از دیرباز قربانگاه مهاجران بوده است، به طوری که بیش از دو هزار مهاجر در سال گذشته میلادی هنگام عبور از این دریا برای رساندن خود به اروپا، غرق شدند.

حدود 105 هزار مهاجر و آواره جویای پناهندگی در سال 2018 خود را به اروپا رساندند که این رقم در مقایسه با آمار قبل از سال 2014 کاهش نشان می دهد؛ اما تعداد غرق شدگان سال گذشته میلادی در دریای مدیترانه، نشان از افزایش شدید آمار مرگ و میرها در این دریا دارد.

فقر و جنگ در کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه، موجی از مهاجرت را به ویژه به مقصد کشورهای اروپایی به راه انداخته است.

سیل مهاجران، کشورهای اروپایی را به تکاپو وا داشته است و سازمان ملل نیز چندی پیش در تلاش برای سازمان دهی به این بحران، معاهده مهاجرت جهانی را تدوین کرد، اما آمریکا، مجارستان و اتریش از ملحق شدن به آن خودداری کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین