|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
کد خبر: ۲۴۵۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
لیلاز با بیان اینکه سالهاست به جهان در چارچوب منافع نگاه می کنم، افزود: منافعمان پشت شعارها پنهان شده است. اگر خواستید فریاد می زنم که طرفدار برجامم، چون در شرایط عادی نان ایران در تعامل با جامعه بین المللی و کاسبی بعضی ها در دعواست.
کارشناس مسایل اقتصادی گفت: درآمد نفتی بهترین سال ریاست جمهوری روحانی (1396) از درآمد نفتی بدترین سال تحریم، یک یا دو میلیارد دلار کمتر بود با این حال سه تا چهار درصد رشد اقتصادی داشتیم این موضوع نشان می دهد در این مدت رشد اقتصادی ما 60 درصد بیشتر از عربستان سعودی و حدود 50 درصد بیشتر از روسیه بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی روز جمعه در نشست سیاسی - اقتصادی مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران تحت عنوان 'چشم انداز سیاسی -اقتصادی ایران تا سال 1400' با بیان اینکه سقوط قیمت های جهانی نفت خام دستاوردهای برجام را خورد، گفت: اگر چهار سال ابتدایی دولت احمدی نژاد را از اقتصاد ایران مستثنی کنیم متوسط رشد اقتصادی ایران در چهار دهه گذشته از سطح متوسط منطقه بدتر نبوده است، عربستان و ترکیه از نطر رشد اقتصادی از ما جلوتر نیستند. با وجود همه منازعات داخلی در سال 96 توانستیم بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران را جبران کنیم.

وی اظهار کرد: متوسط شاخص رشد اقتصاد ایران بعد از جنگ تا کنون بیشتر از ترکیه، روسیه و عربستان سعودی است. رشد توسعه انسانی هم در ایران به سرعت در حال افزایش است. در همین اوضاع که همه گله مند هستیم رشد انسانی ما بسیار خوب است.

لیلاز با بیان اینکه سالهاست به جهان در چارچوب منافع نگاه می کنم، افزود: منافعمان پشت شعارها پنهان شده است. اگر خواستید فریاد می زنم که طرفدار برجامم، چون در شرایط عادی نان ایران در تعامل با جامعه بین المللی و کاسبی بعضی ها در دعواست.

وی ادامه داد: همیشه گفته ام تنها کسی که نمی خواهد مالاریا ریشه کن شود رئیس اداره ریشه کنی مالاریا است. هنوز هم این منازعات هست، مثلا بر سر سی اف تی، اف ای تی اف و پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و مبارزه با پولشویی. منافع برخی ها این است که جلوی پولشویی گرفته نشود. با وجود این موارد جامعه ایران باید رو به جلو حرکت کند.

لیلاز همچنین گفت: به لحاظ مادی و عینی و از نظر شاخص ها شخصا اوضاع را وخیم نمی دانم. میان سالهای 1392-1396 مقدار زیادی از مشکلات جامعه ایران را حل کردیم، قدرت خرید طبقه کارگر که تا سال 92 به 75 درصد سال 89 سقوط کرده بود، به طور منظم افزایش پیدا کرد و به سال 89 رسید.

وی ادامه داد: مقدار زیادی از کسری قدرت خرید کشاورزان، مستمری بگیران بهزیستی، کمیته امداد، تامین اجتماعی و کارمندان و بازنشستگان اصلاح شد، پنج گروه اصلی که در ایران جزو زحمتکش ترین ها هستند. میان سال های 96-92 قدرت خرید این پنج گروه منظم بهبود یافت و متوسط رشد اقتصادی ما بین 3 و 4 درصد بود.

این اقتصاددان افزود: میان سالهای 2014 تا 2017 میلادی به عنوان مقایسه، عربستان برای آنکه بتواند به رشد اقتصادی کمتر از نصف رشد اقتصادی ایران برسد ناچار شده است 215 میلیارد دلار از ذخایر ارزشی اش را خرج کند.

وی افزود: چون ابتدای عصر انفجار اطاعاتی هستیم تلگرام ویژگی اش این است که در هر چیزی اغراق می کند و ایجاد توجه به نکات منفی می پردازد. در روزنامه نگاری خبر، چیزی جز خبر بد نیست. جلو افتادن ذهن از عین بسیار خطرناک و زودگذر است و اگر دولت حواسش باشد می تواند از آن عبور کند اوضاع مانند سال 56 نیست ما تا رسیدن به افق رویداد و تحولات برگشت ناپذیر فاصله داریم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در ادامه به آخرین آمار ضریب جینی ایران اشاره کرد و گفت: آخرین آمار نشان می دهد ضریب جینی زیر چهل صدم است. در ضریب جینی هرچه اعداد به سمت یک برود بدتر و هرچه به سوی صفر برود بهتر است.

وی یادآور شد: اوضاع را آنقدر وخیم نمی بینم به ویژه وقتی که ایران را با کشورهای نفتی مقایسه می کنند می دانید که تقریبا تمام دستاوردهای برجام را سقوط قیمت های جهانی نفت خام خورد.

لیلاز افزود: اقتصاد ایران قادر است در مقابل فشارهای آمریکا دوام بیاورد چرا که زیر ساخت ها و منابع ما طی 60 سال گذشته شکل گرفته اند و ذخیره های فکری و انسانی ما توان خلق فرصت های متفاوتی را دارد.

وی ادامه داد: صادرات نفت ما می تواند تا سقف 100میلیارد دلار افزایش یابد، چرا که ظرفیت توسعه صنعت نفت در داخل وجود دارد و می توانیم روابطی با دنیا داشته باشیم که مستقل از امر ونهی آمریکا باشد.

لیلاز اضافه کرد: در تمام 250 سال تاسیس آمریکا دولتی بدتر و ناشایست تر از دولت دونالد ترامپ وجود نداشته است، لذا معتقدم نباید در مقابل چنین دولتی کرنش کرد.

لیلاز خاطر نشان کرد: اگر دولت مدیریت کند بر موج تحریم ها فائق می آییم. من مخالف مذاکره نیستم ولی در مقطع کنونی مذاکره با آمریکا را به صلاح نمی دانم.

وی افزود: سیاست های جدید پولی بانک مرکزی امیدوار کننده است و به سمت اقتصاد مولد پیش می رود. بانک مرکزی توانست از سقوط آزاد اقتصاد جلوگیری کند و شواهدی می گوید در دی ماه بهتر می شود.

این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: با جمهوری اسلامی می توان به دنبال راه های برون رفت از موانع اقتصادی و گره های سیاسی بود.

لیلاز اضافه کرد: فساد ناشی از افزایش درآمدهای نفتی است، اگر نقش نفت در اقتصاد ایران نباشد فساد هم نخواهد بود. شرایط تولید ما در بخش کشاورزی خیلی بهتر از سال 57 است البته از نظر بازرگانی سهمی در جهان نداریم.

در ادامه نشست، علی شکوری راد فعال سیاسی اصلاح طلب نیز گفت: در شرایط فعلی جامعه با موضوعات مختلفی مواجه است، موضوعاتی چون برجام، اعتراض های دی ماه 96، عملکرد دولت و نوع رابطه اصلاح طلبان با دولت، رئیس جدید مجمع تشخیص، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و...

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی افزود: گروهی این موضوع را تئوریزه می کنند که قرار است در سال 98 فتنه ای ایجاد شود، تحلیل من این است اگر بنا باشد چیزی در سال 98 رخ دهد یقینا از جانب کسانی است که دیگران را متهم می کنند اما خودشان علت العلل جامعه هستند.

به گزارش ایرنا، بیست و ششمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران صبح جمعه -چهاردهم دی ماه 97 - با حضور تعدادی از چهره های سیاسی در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین