|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱
کد خبر: ۲۴۳۳۰۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۵
متاسفانه عده‌ای که در‌اندازه سادیسم اجتماعی گرفتار بعضی از بیماری‌ها هستند نه تنها کمکی به تغذیه یا نگهداری یا درمان حیوانات خیابانی و بی‌صاحب نمی‌کنند بلکه در جهت آزار و شکنجه آنها قدم برمی دارند!
   این روزها به لطف فضای مجازی به راحتی می‌توان از فاجعه‌ها‌یی که انسان با دستان خودش رقم می‌زند آگاهی پیدا کرد؛ فجایعی که در حالت طبیعی در باور خیلی‌ها‌ نمی‌گنجد اما متاسفانه این روزها زیر پوست شهر در جریان است! حیوان آزاری یک نوع از این فجایع است که این روز‌ها‌ در سطح وسیعی در حال رخ دادن است به طوری که با یک جستجوی ساده در شبکه‌ها‌ی اجتماعی پی می‌برید که تعداد اتفاقات از این دست به طور گسترده‌ای رو به افزایش است؛ کتک زدن یک الاغ با چوب، اسید ریختن روی صورت یک سگ، سوزاندن گربه و بریدن عضوی از بدن یک کفتار که ریشه در خرافات دارد از جمله اخبار تلخی هستند که در چند روز اخیر در فضای مجازی دست به دست می‌شود و موجب ناراحتی خیلی از حیوان دوستان شده است.

حیواناتی که اقبال نداشتند!

روز گذشته اخباری در فضای مجازی منتشر شد که موجبات حیرت همگان را فراهم کرد! اخبار منتشره به این شرح بود که «فردی بی‌رحم با کمک سگ‌ها‌ی گله یک کفتار ماده را با شقاوت از بین برده و قسمتی از بدن این حیوان را با چاقو بریده بود، این فرد توسط نیروهای محیط زیست تفرش دستگیر و با دستور مقام قضایی روانه زندان شد. در زمان دستگیری، قسمت بدن کفتار در جیب او بود!» متاسفانه برخی معتقدند آن قسمت از بدن کفتار ماده منجر به خوش شانسی برای دارنده آن میشود و این موضوع ریشه در خرافات دارد!

چند روز پیش هم شاهد بودیم که در یکی از شهرستان‌ها‌ فردی اقدام به کتک زدن یک الاغ کرده بود! قبل از آن هم بر چهره یک سگ اسید پاشیده بودند یا یک گربه را آتش زده بودند و به هوا پرتاب کرده بودند! حتی شاهد بودیم که یک جوان که ظاهرا مواد مخدر مصرف می‌کرد به همراه دوستانش یک مرغ دریایی را گرفته بودند، مواد می‌کشیدند و بر چهره این پرنده فوت می‌کردند! بعد هم پرنده را رها کردند و آن پرنده توان پرواز کردن نداشت! بار‌ها‌ دیده شده که حیوانات متفاوتی از جمله سگ و گربه را پشت ماشین بسته‌اند و آن‌ها‌ را در خیابان کشیده‌اند! انواع و اقسام حیوان آزاری‌ها‌یی که ناشی از خشم درونی یک جامعه است و این خشم درونی بر پیکر حیوانات بی‌گناه فرود می‌آید! اما سوالی که مطرح است این است که افراد حیوان آزار به چه درجه‌ای از قصاوت رسیده‌اند که این طور بی‌پروا دست به خشونت می‌زنند؟ چه دلایلی سبب می‌شود که آن‌ها‌ این طور حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار دهند و بعد هم از صحنه‌ها‌ی آزار و اذیت فیلم بگیرند و در فضای مجازی به اشتراک بگذارند؟ برای بررسی این موضوع با مجید ابهری رفتار شناس اجتماعی به گفت و گو نشستیم.

جامعه ما عرصه رفتارهای متضاد است

ابهری می‌گوید:«حیوان‌آزاری گناهی است که هر روز شاهد افزایش آن هستیم، از نگاه رفتار شناسی و اجتماعی متاسفانه جامعه ما عرصه رفتارهای متضاد است؛ عده‌ای از این موضوع که حیوان بازی یا سگ گردانی در شهر باعث ناراحتی شان شده، انتقاداتی به این موضوع می‌نمایند! هر چند به عنوان یک رفتار اجتماعی اینگونه حرکات حتی در جوامع پیشرفته نیز در بسیاری از اماکن و نقاط قابل قبول نمی‌باشد اما در جامعه ما به عنوان یک رفتار افراطی توسط برخی از اشخاص به اجرا در می‌آید! این روزها شاهدیم که علاوه بر حیوانات خانگی مثل سگ و گربه و طوطی، حیواناتی مانند سوسمار، بچه شیر، روباه، گرگ، عقاب و غیره را نیز در خانه نگه می‌دارند و در بسیاری از مواقع به دلیل هزینه‌ها‌ی گزاف نگهداری از این گونه حیوانات آنها را در شهر رها می‌کنند! درست نقطه مقابل و متضاد این رفتار حیوان آزاری است؛ آن هم در‌اندازه یک رفتار بیمارگونه و یا یک سندروم وحشتناک رفتاری.»

نگاه خرافی که جان حیوانات را می‌گیرد!

او در ادامه افزود:« حیوانات مخلوقات خدا هستند و خداوند از انسان‌ها‌ خواسته تا با آنها مهربانی کنند، حتی رسول اکرم(ص) نیز توصیه به مهربانی با حیوانات کرده است؛ غذا دادن و پناه دادن به آنها جزو رفتارهای ممتاز اجتماعی یک انسان متعالی است. متاسفانه عده‌ای که در‌اندازه سادیسم اجتماعی گرفتار بعضی از بیماری‌ها هستند نه تنها کمکی به تغذیه یا نگهداری یا درمان حیوانات خیابانی و بی‌صاحب نمی‌کنند بلکه در جهت آزار و شکنجه آنها قدم برمی دارند! تزریق اسید به رگهای یک سگ و یا ریختن اسید بر صورت این حیوان و یا آتش زدن گربه و آزار‌ها‌یی از این قبیل که بعضا در فضای مجازی مشاهده می‌شود، جامعه را به سوی خشونت رفتاری می‌کشاند مخصوصاً اگر این گونه تصاویر و صحنه‌ها‌ توسط کودکان و نوجوانان مورد مشاهده قرار گیرد؛ چرا این گونه رفتارها از برخی از افراد صادر می‌شود. آیا انجام این حرکت‌ها‌ی غیر اخلاقی و غیر انسانی و دور از منطق باعث آرامش روانی آنها می‌شود؟! آیا موجب ارضا اینگونه اشخاص می‌شود؟! در این اواخر فردی یک حیوان وحشی بیابانی را گرفته و بخشی از بدن او را بریده است. این کار را به دلیل اعتقاد به یک باور خرافی که در جامعه ما وجود دارد انجام داده است؛ در کنار بعضی از خیابانها نیز دیده می‌شود که بخشی از قسمت بدن کفتار با قیمت‌ها‌ی گزاف فروخته می‌شود! در این نگاه خرافی آمده است که برای جلب محبت و افزایش علاقه از این قسمت بدن کفتار باید استفاده کرد که خشک کنند و به گردنشان بیندازند! یا مهره مار که معلوم نیست از چه عنصری است! کسانی هستند که برای به دست آوردن این گونه اقلام و به طبع کسب درآمد یا جلب محبت و توجه دیگران دست به چنین جنایت‌ها‌یی می‌زنند! آن هم در هزاره سوم و عصر اینترنت! چگونه می‌شود باور کرد که یک عضو بدن کفتار بتواند باعث خوشبختی و ایجاد محبت برای فردی گردد؟»

>سندروم خطرناک لذت بردن از حیوان آزاری!

این رفتار شناس اجتماعی معتقد است:« اگر به حیوانات در این زمستان غذا نمی‌دهید، اگر به پرندگان دانه نمی‌دهید، حداقل باعث آزار و مرگ آنها نگردید! برخی از افراد بیمار در جامعه با زیر گرفتن حیوانات و مجروح نمودن یا حتی کشتن آنها ظاهراً گویی اقدام بسیار قدرتمندی انجام داده‌اند! تازه از اینگونه صحنه‌ها‌ فیلم هم می‌گیرند و در فضای مجازی منتشر می‌کنند! از نظر روانی و رفتاری به نظر می‌رسد کسانی که مرتکب این گونه رفتار می‌شوند علاوه بر اینکه برای گناه و مجازاتی الهی را برای خود رقم می‌زنند، دچار سادیسم روانی و سندروم لذت بردن از آزار حیوانات و حیوان آزاری نیز هستند! این افراد حتماً باید مورد درمان قرار گیرند! چرا که برای اثبات بیماری و جنون آنها همین حرکات و نشر فیلمشان در فضای مجازی کافی است! من امیدوارم تشکل‌ها‌ی مردمی ضمن پیگیری این گونه موضوعات و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ضمن تصویب قوانین مقابله و مجازات حیوانات آزاری ساز و کاری را بر قرار کنند که از این صحنه‌ها‌ی دل آزار، دلخراش و آزار دهنده جلوگیری نمایند و ما دیگر شاهد چنین صحنه‌ها‌ی دلخراشی در جامعه نباشیم.»

ابهری در خاتمه گفت:« کسی که به راحتی جانور بی‌آزار را که هیچ آزاری نداشته و در گوشه‌ای برای خود نشسته یا به دنبال غذا می‌گردد، آتش می‌زند یا به روی او اسید می‌ریزد یا او را چرخانده و به دیوار می‌کوبد، این فرد اگر دستش به افراد و انسان‌ها‌ برسد آنها را نیز آزار داده و شاید موجب قتل و یا شکنجه انسانها شود! اینگونه افراد به راحتی دست به جنون‌ها‌ی جدی می‌زنند و همچنین رفتارهای خشن از آنها سر باز می‌زند و به همین جهت است که عرض می‌کنم روان درمانی و روانکاوی این گونه افراد یک وظیفه اجتماعی است که باید با سرعت انجام شود.»

حیوانات بسیاری در کشور ما مورد شکنجه قرار می‌گیرند و جانشان را از دست می‌دهند اما این نکته را نباید فراموش کرد، فردی که امروز جان یک حیوان را به هر دلیلی می‌گیرد انگیزه این را دارد که فردا جان یک انسان را هم بگیرد! این افراد بسیار خطرناک هستند از کنار آن‌ها‌ به سادگی عبور نکنیم.

منبع:آفتاب یزد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین