کد خبر: ۲۴۲۸۸۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۰
نیتروگلیسرین به طور معمولی درد سینه ناشی از آنژین صدری را کاهش می‌دهد و همچنین این دارو با توصیه و صلاحدید می‌تواند به منظور پیشگیری از درد سینه استفاده شود که باید به خاطر داشت بدون تجویز پزشک نباید از این دارو استفاده کرد.
 با داروی نیتروگلیسرین آشنا شده و به چند نکته لازم در مورد این دارو توجه کنید.

دکتر داوود کاظمی صالح متخصص قلب و عروق اظهار داشت: نیتروگلیسرین به طور معمولی درد سینه ناشی از آنژین صدری را کاهش می‌دهد و همچنین این دارو با توصیه و صلاحدید می‌تواند به منظور پیشگیری از درد سینه استفاده شود که باید به خاطر داشت بدون تجویز پزشک نباید از این دارو استفاده کرد.
 
وی تصریح کرد: این دارو به اشکال مختلف مثل کپسول، قرص، پماد و یا اسپری وجود دارد اما بیشتر به فرم کپسول زیر زبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به سرعت اثر می‌کند.
 
کاظمی صالح متذکر شد: بنابراین همیشه تعدادی از داروهای نیتروگلیسرین را در ظرف مخصوص شیشه‌ای تیره رنگ به همراه داشته باشید زیرا این دارو نسبت به حرارت، نور و هوا حساس بوده و خاصیت خود را از دست می‌دهد و در درون ظرف حاوی نیتروگلیسرین از پنبه استفاده نکنید زیرا می‌تواند دارو را به خود جذب کند.
 
این متخصص گفت: نیتروگلیسرین داروی بی‌خطری است و اعتیاد آور نیست لذا از مصرف مکرر آن در صورت لزوم نترسید و سعی کنید حتی الامکان فرد هنگام استفاده از آن در حالت نشسته یا خوابیده قرار بگیرید.
 
وی خاطر نشان کرد: سردرد یکی از عوارض ناشی از مصرف این دارو است و در صورتی که درد سینه شما با مصرف نیتروگلیسرین بهبود نیافت و یا با فواصل کمتری نسبت به قبل تکرار شد یا شدت آن افزایش یافت موضوع را سریع با پزشکان در میان گذاشته و در صورت دسترسی نداشتن به وی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید و همیشه به پزشک خود مواردی را که موجب درد سینه شما می‌شود بیان کنید تا از رهنمود‌های لازم در مورد نحوه پیشگیری از آن را به شما ارائه دهد.
 
کاظمی صالح افزود: برخی افراد با مصرف نیتروگلیسرین دچار سردرد یا احساس پری و سنگینی در سر می‌شوند، اغلب این ناراحتی‌ها بعد از چند بار مصرف از بین می‌رود اگر این مسئله از بین نرفت و شدت یافت موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا با تغییر نوع و یا میزان دارو ناراحتی شما را تسکین دهد.
 
وی متذکر شد: اگر درد سینه شما پس از مصرف سه قرص، یا کپسول یا اسپری زیر زبانی به فاصله هر پنج دقیقه البته با مشورت پزشک بهبود نیافت سریع به پزشک خود مراجعه کنید و در صورت دسترس نبودن خود را به نزدیک‌ترین اورژانس بیمارستانی برسانید.
 
وی تاکید کرد: هر شش ماه یک بار در مورد تجدید دارو‌ها با پزشکان مشورت نمایید زیرا نیتروگلیسرین به مرور زمان خاصیت خود را از دست می‌دهد و در صورتی که نیتروگلیسرین خاصیت خود را از دست نداده باشد در موقع استفاده یک احساس سوزش زیر زبانی شما ایجاد می‌کند.
 
کاظمی صالح تصریح کرد: پزشک ممکن است از دیگر ترکیبات نیتروگلیسرین با طول اثر بیشتر استفاده نماید این ترکیبات اغلب از طریق خوراکی و یا به صورت پمادهای جلدی استفاده می‌شوند.
 
وی بیان کرد: داروی نیتروگلیسرین برای درمان طبی آنژیم صدری، درمان برخی از بیمار ناراحتی‌های قلبی با توصیه و نظر پزشک باید مصرف شود و از مصرف خود سرانه آن باید اجتناب کرد و در صورتی که به صورت اتفاقی و بیش از اندازه توصیه شده مصرف شود باعث ایجاد مسمومیت و یا مشکلات دیگری در بدن شود که در صورت بروز این مسئله سریع به مرکز درمانی مراجعه کرد و همچنین در صورت بروز عوارض این باید با پزشک خود مشورت کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین