کد خبر: ۲۴۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
‌طبق آمار پزشکی قانونی، طی چهار ماهه اول سال جاری 143 نفر در جاده‌های استان مرکزی جان خود را از دست دادند.
مهدی فراهانی معاون اجرایی مرکز خدمات پزشکی اورژانس استان قم در جلسه همکاری مرکز فوریت‌های پزشکی استان مرکزی و استان قم به منظور استفاده از خدمات امداد هوایی استان قم با اشاره به اینکه اورژانس هوایی استان قم تا شعال 150 کیلومتری، حوادث جاده‌ای استان مرکزی را پوشش خواهد داد، افزود: با توجه به تلفات و حوادث جاده‌ای در کشور، ماه گذشته طرح اورژانس هوایی در 14 استان آغاز به کار کرد.

وی تصریح کرد: فوتی‌های استان مرکزی در حوادث جاده‌ای در چهار ماهه اول سال طبق آمار پزشکی قانونی 143 نفر بوده است که 107 نفر در جاده‌های برون شهری و 12 نفر در جاده‌های فرعی جان خود را از دست داده‌اند و دو هزار و 325 نفر نیز تعداد مجروحین در این بازه زمانی بوده است که میانگین آن نشان می‌دهد روزانه 19 نفر در جاده‌های این استان دچار حادثه و جراحت می‌شوند.

فراهانی به آمار تلفات جاده‌ای قم در پنج ماهه نخست سال اشاره کرد و گفت: در این مدت تعداد فوتی‌های استان 80 نفر بوده است که 14 نفر آنها در محورهای قم و استان مرکزی جان خود را از دست داده‌اند و با وجود اینکه همکاری این دو استان در حوزه امداد هوایی امروز آغاز شده، اما در این مدت خدمات امداد هوایی در حوزه استحفاظی استان مرکزی نیز انجام شده است.

وی افزود: بالگردی که برای انجام امدادهای هوایی در اختیار است، از بالگردهای هواناجاست و به راحتی می‌تواند در مناطق صعب‌العبور در نهایت ایمنی حرکت کند.

معاون اجرایی مرکز خدمات پزشکی اورژانس استان قم عنوان کرد: نیروی انتظامی و پلیس بازوی توانمند اورژانس در زمان فرود بالگردهای امدادی است و لازم است که فضا را برای نشستن هلیکوپتر آماده کند. براین اساس حتماً باید هر دو طرف جاده نیز بسته باشد، چراکه قطعاً تردد در باند دیگر تلفات بیشتر و خسارات فراوانی را برای بالگرد به دنبال خواهد داشت.

وی در ادامه به بیان نکات ایمنی در استفاده از بالگرد توسط پرسنل اورژانس و پلیس پرداخت و افزود: در طول این یک ماه اورژانس هوایی قم حداقل پنج نفر را از مرگ حتمی نجات داده است و این امر کاملاً نشان از اهمیت وجود این نوع اورژانس دارد.

فراهانی اضافه کرد: بعد از تهران که به طور میانگین از طلوع تا غروب خورشید 1.5 پرواز امدادی انجام می‌گیرد، استان قم با 17 پرواز در صدر تعداد مأموریت‌های امداد هوایی در مردادماه جای دارد و استان‌های شاهرود، کرمان، زاهدان و کرمانشاه، قزوین و شیراز در مراتب بعدی جای دارند.

سرهنگ مهدی حسنی رئیس پلیس راه استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ترافیکی استان در محدود محورهای ساوه و زرندیه است که تلفات زیادی را برجای می‌گذارد، گفت: در شهریورماه سال گذشته 92 نفر جان خود را از دست دادند. در کل یکی از استان‌های پرتلفات در حوزه جاده‌ای بوده و نیاز به مدیریت قوی و رسیدگی به حادثه دیدگان داریم و اورژانس هوایی قطعاً می‌تواند کمک شایانی برای مصدومین باشند.

در ادامه، مرتضی سلیمی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان نیز با اشاره به هم‌پوشانی صورت گرفته بین اورژانس و هلال احمر طی ماه‌های اخیر گفت: معمولاً 10 روز در ماه، هلال‌احمر بالگرد در اختیار دارد که در این مدت می‌توان طرح آموزشی توسط خلبان و کادر پرواز برای پرسنل اورژانس برگزار کرد و همچنین می‌توانیم GPS پایگاه‌های امدادی استان را در اختیار امداد هوایی قرار دهیم تا عملیات با سرعت بیشتری انجام شود.

در ادامه این جلسه سید محسن چاوشی مسئول پایگاه اوژانس هوایی استان قم به ارائه اطلاعات فنی در خصوص امداد هوایی پرداخت.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین