کد خبر: ۲۴۲۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰
کاهش تولید نفت که اخیرا میان اوپک و متحدانش توافق شده است، بازارهای نفت جهانی را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ متعادل خواهد کرد اما پس از آن ممکن است به اقدامات جدی تری در این زمینه نیاز باشد.
 کاهش تولید نفت که اخیرا میان اوپک و متحدانش توافق شده است، بازارهای نفت جهانی را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ متعادل خواهد کرد اما پس از آن ممکن است به اقدامات جدی تری در این زمینه نیاز باشد.

به گزارش ایسنا، اگر عربستان سعودی، روسیه و سایر کشورهای مشارکت کننده در ائتلاف معروف به اوپک پلاس، تولیدشان را همان طور که وعده داده اند در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند، عرضه و تقاضای جهانی متعادل خواهد شد. با این همه، آمار اوپک نشان می دهد روند رشد تولید شیل آمریکا به معنای آن است که این تولیدکنندگان برای جلوگیری از اشباع عرضه در سه ماهه چهارم، باید کاهش تولید را تقریبا دو برابر کنند.

قیمت نفت در روند نزولی باقی مانده و با وجود موافقت اوپک و متحدانش با کاهش تولید که هفتم دسامبر اعلام شد، در حدود ۶۰ دلار در هر بشکه معامله می شود. معامله گران نگرانند که رشد بالای تولید آمریکا و رشد ضعیف مصرف سوخت به اشباع عرضه منجر شود.

مشاوران شرکت "ریستاد انرژی" معتقدند کاهش تولید برای اطمینان از بهبود فوری قیمت نفت کافی نخواهد بود. با این حال این تصمیم مثل یک هدیه کریسمس برای صنعت شیل آمریکا است که رشد بی وقفه تولیدش در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ و فراتر از آن نیز ادامه خواهد یافت.

اوپک در گزارش دسامبر خود، پیش‌بینی درباره میزان عرضه و تقاضای جهانی در سال ۲۰۱۹ را تقریبا بدون تغییر حفظ کرد اما این گروه برآوردش از میزان نفتی که در سال آینده عرضه خواهد کرد را ۹۰ هزار بشکه در روز کم کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، رشد تولید خارج از اوپک که محرک اصلی آن شرکتهای حفاری شیل آمریکا هستند، در سال ۲۰۱۹ بیش از تقاضای جهانی خواهد کرد و ۲.۱۶ میلیون بشکه در روز رشد می کند در حالی که رشد تقاضا برای نفت تنها ۱.۲۹ میلیون بشکه در روز خواهد بود.

در گزارش اوپک خاطرنشان شده که بازارهای جهان ممکن است در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ با اشباع عرضه مواجه شوند و حتی اگر محدودیت عرضه که اخیرا توافق شده است اجرایی شود، همچنان حدود یک میلیون بشکه در روز مازاد عرضه در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ وجود خواهد داشت.

اما در گزارش اوپک آمده است اختلالات عرضه در داخل این گروه ممکن است مازاد عرضه را محدودتر کرده و ضرورت کاهش تولید توسط سایر اعضا را کمتر کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین