|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۲۴۲۲۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۰
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران‌ با بیان این که ذهنیت مسئولان مبنی اینکه فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند درست نیست،گفت: در جلسه بانک مرکزی شیوه تهاتر برای بازگشت ارز صادراتی تعیین شده است.
 رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران‌ با بیان این که ذهنیت مسئولان مبنی اینکه فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند درست نیست،گفت: در جلسه بانک مرکزی شیوه تهاتر برای بازگشت ارز صادراتی تعیین شده است.

بهرام سبحانی روز دوشنبه در نشست خبری  امروز با بیان این که تحریم ها و محدودیت های بیرونی صادرات انواع محصولات فولادی را دشوار کرده است، اظهارداشت: در این شرایط انتظار می رود سیستم بانک مرکزی، تامین ارز، گمرک و سایر دستگاه ها دست به دست هم بدهند تا صادرات فولاد انجام شود و در غیر این صورت مازاد محصول را باید انبار کرد یا تولید را کاهش داد.

سبحانی با اعلام اینکه تا پایان امسال امکان تولید 25 میلیون تن فولاد وجود دارد که 15 تا 16 میلیون تن آن به مصرف داخل خواهد رسید، افزود: با افزایش تولید، واردات به شدت کاهش یافته و می توان 15 تا 16 میلیون تن مصرف داخلی را افزایش داد؛ به این ترتیب می‌توان واردات را با تولید داخل جایگزین کرد.

وی گفت: در هشت ماهه امسال 14 میلیون و 232 هزار تن انواع محصولات نوردی از جمله میلگرد و تیرآهن تولید شد که در همسنجی با پارسال 10 درصد رشد داشته است.
 رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه است که با 25 میلیون تن تولید سالیانه رتبه دوازدهم جهان را دارد، تصریح کرد: در هشت ماهه امسال که هنوز تحریم‌ها عملیاتی نشده و محدودیت‌های صادراتی نبود، پنج میلیون و 373 هزار تن محصول اعم از میلگرد، شمس، تیرآهن، بیلت و اسلب صادر شد و در خوشبینانه ترین حالت در چهار ماهه باقی مانده امسال این صادرات به هفت میلیون و 800 هزار تن خواهد رسید.

وی گفت: با احتساب نرخ متوسط صادرات 450 دلاری، مجموع ارز صادراتی سه میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد شد؛ این در حالیست که متوسط هزینه‌های ارزی برای تولید فولاد سالیانه سه میلیارد دلار است.

سبحانی اضافه کرد: متأسفانه ذهنیتی در مسئولان کشور شکل گرفته که فولادی‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نیما نمی کنند، در حالی که تا پیش از ابلاغ دستورالعمل مربوطه واحدهای تولیدکننده فولاد ابتدا به خرید نیازهای ارزی خود می پرداختند و اینطور نیست که ارز حاصل از صادرات را جای دیگر برده باشند.

دستکاری در بورس کالا مورد تایید نیست

به گفته وی ، هرگونه مشکل در خصوص نقل و انتقالات مالی و بانکی برای صادرات محصول به خارج راهکار دارد و تولید کنندگان راه‌حل آن را یافته اند یا در نهایت به تهاتر نیازهای خود خواهند پرداخت. همچنین ممکن است برخی شرکت‌های خارجی که سهام دار آمریکایی دارند یا تولید کننده برخی محصولات مورد نیاز آمریکایی ها هستند، محدودیت ‌هایی در واردات محصولات فولادی از ایران ایجاد کرده باشند.

وی با بیان اینکه مکانیزم بورس کالا اکنون مکانیزم خوبی بر اساس عرضه و تقاضاست و تا به امروز نیز کار خود را کرده است، اظهار داشت: دستکاری در بورس کالا مورد تایید نیست، البته قیمت محصول جهانی را بازار تعیین می کند؛ این در حالی است که منحنی تغییرات قیمتی در زنجیره فولاد به شکل موزون و هماهنگ پیش می رود.

 رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه کرد: در مورد تغییر قیمت گاز دولت با تولیدکنندگان فولاد جلسه ای نداشته است و البته تغییر نرخ نیز از اول مهر به اجرا گذاشته شده و عطف به ماسبق شده و ما نیز به آن انتقاد داریم؛ البته دلیل دولت این است که ما نباید انرژی را ارزان به تولید بدهیم؛ این در حالی است که روش کار ما احیای مستقیم است نه کوره بلند؛ بنابراین نرخ گاز باید توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی در خصوص اصلاح قیمت پایه صادراتی فولاد گفت: ما موارد را با گمرک در میان گذاشته است و بعضا ارزش‌گذاری ها نیز غیرواقعی انجام می شود. این در حالی است که برگه سبز باید ملاک قرار گیرد. توصیه و پیشنهاد ما این است که به شرکتهای بزرگ اعتماد کنند. اظهارنامه گمرکی باید ملاک کار قرار گیرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد، با بیان اینکه صادرکنندهای فولاد دیشب با بانک مرکزی جلسه داشتند، تصریح کرد: قرار شد دستورالعمل را در قالب تهاتر برای تامین نیاز ارزی فولادسازان از ارز محل صادرات همین رشته معدنی اقدام شود.

 محدودیت های صادراتی برداشته شود

در ادامه این نشست خبری بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در ماه های گذشته شاهد بودیم دولت مداخلاتی در بازار انجام داد که بیشتر از نیاز بود.

وی ادامه داد: در بازار داخل قیمت محصولات داخلی هیچگاه از کیلویی هفت تا هشت هزار تومان بالاتر نرفت، در حالی که نرخ دلاری محصولات بیشتر بود، اما هیچ مشکلی برای تامین بازار داخلی نداشتیم و محصولات به وفور وجود داشته و دارد.

احرامیان گفت: در دوره گذشته تحریم ها ایران دومین یا سومین واردکننده فولاد در جهان بود و بطور متوسط سالیانه 11 میلیون تن فولاد به ارزش هفت تا هشت میلیارد دلار وارد کشور می‌شد، اما امروز به جایگاهی رسیده ایم که به فکر صادرات فولاد هستیم و وضعیت برعکس شده است.

نائب رئیس انجمن فولاد بیان داشت: مشتریان اصلی صادراتی ما از جمله عراق و افغانستان از محدودیت تحریم ها سوء استفاده می کنند و در هفته های گذشته عوارض صادراتی سنگینی روی محصولات فولادی ایران قرار داده‌اند که می‌تواند عرصه را بر صادرات فولاد تنگ‌تر کند.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین