کد خبر: ۲۴۱۵۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵
اما امسال با توجه به تعطیلات پیش روی مجلس و عدم تشکیل جلسه تا ۲۵ آذرماه، دولت لایحه را در وقت قانونی به مجلس ارسال کرد و به دنبال آن نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه - طی نشستی در این سازمان به تبیین ابعاد بودجه ۱۳۹۸ پرداخت.

 آنطور که رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد در سال آینده حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی و غیرنقدی پرداخت می‌شود با تاکید بر این‌که پرداخت یارانه‌های نقدی استانی خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، امروز (پنجشنبه) همزمان با ۱۵ آذر ماه، موعد قانونی ارائه لایحه بودجه به مجلس است، ولی برای امسال روال معمول ارائه لایحه انجام نشد، این در حالی است که هر ساله رئیس‌جمهوری در موعد مقرر لایحه بودجه را به مجلس ارائه کرده و در نطق بودجه پیرامون لایحه مباحثی را مطرح می‌کند.

اما امسال با توجه به تعطیلات پیش روی مجلس و عدم تشکیل جلسه تا ۲۵ آذرماه، دولت لایحه را در وقت قانونی به مجلس ارسال کرد و به دنبال آن نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه - طی نشستی در این سازمان به تبیین ابعاد بودجه ۱۳۹۸ پرداخت.

منابع یارانه اضافه شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیحات خود در رابطه با لایحه بودجه سال آینده گفت که حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی در نظر گرفته شده است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم پرداخت خواهد شد.

این اعلام نوبخت نشان از رشد ۴۴ هزار میلیارد تومانی منابع هدفمندی نسبت به سال جاری دارد چراکه در بودجه امسال حدود ۹۸ هزار میلیارد تومان برای منابع و مصارف هدفمندی مصوب شده بود که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت‌های نقدی است.

توزیع استانی یارانه در سال آینده

در این نشست بحث یارانه‌های پنهان مطرح شد و نوبخت گفت که یارانه‌های پنهان مورد بررسی قرار گرفته و شناسایی شده است و به زودی جزئیات آن‌را اعلام خواهد کرد.

اما در این بین موضوع دیگر آن است که گرچه یارانه‌های پنهان مورد توجه است اما اکنون دولت سال‌هاست که درگیر هزینه‌های سنگین پرداخت یک یارانه آشکار یعنی پرداخت یارانه‌های نقدی است و اعداد و ارقام همچنان نشان از عدم ورود جدی دولت برای حرف یارانه‌بگیران دارد، با وجود این هزینه‌ها و شرایط موجود، سوال بی‌پاسخ در چند سال گذشته از سوی مسئولان دولتی چرایی عدم ورود دولت برای حذف یارانه‌بگیران پردرآمد است که رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با این موضوع در پاسخ به ایسنا توضیحاتی ارائه کرد، هرچند که وی پاسخی به چرایی حذف تاکنون نداد.

نوبخت گفت که در بودجه سال آینده این‌گونه برنامه‌ریزی شده که منابع ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که برای هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته شده به صورت استانی توزیع می‌شود چراکه بخشداران و فرمانداران بهتر می‌توانند اقشار مناطق خود را شناسایی کرده و به آنها یارانه نقدی بپردازند.

وی ادامه داد: در توزیع استانی یارانه نقدی هر آنچه استان‌ها بتوانند صرفه‌جویی کرده و به طور هدفمند و به اقشار نیازمند پرداخت کنند، مازاد آن‌را می‌توانند برای پروژه‌های عمرانی خود بکار بگیرند که این اقدامی انگیزشی برای آنها خواهد بود.

معافیت‌های مالیاتی شفاف شد

نوبخت در ادامه به بحث مالیات در بودجه سال آینده اشاره کرد و از اقدامی در راستای شفافیت در این بخش خبر داد.

وی گفت که در پیوست‌های بودجه سال ۱۳۹۸ لیست تمام دستگاه‌هایی که از معافیت مالیاتی برخوردارند را اعلام کرده‌ایم تا جامعه و نمایندگان مجلس بدانند چه کسانی از مالیات معاف هستند.

بررسی قیمت حامل‌های انرژی

افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال آینده یکی دیگر از بحث‌های پیرامون بودجه ۱۳۹۸ است و به تازگی نوبخت اعلام کرده بود که نرخ بنزین همان ۱۰۰۰ تومان سال جاری خواهد بود.

در این نشست خبرنگاری از رئیس سازمان برنامه و بودجه سوال کرد که چرا با وجود قیمت پایین بنزین که در حد یک بطری آب معدنی است دولت از اینکه به موضوع اصلاح قیمت بنزین وارد شود نگران است؟

نوبخت در این رابطه توضیح داد که قیمت هر لیتر بنزین در منطقه حدود ۵۶ سنت است و با قیمت موجود در ایران اختلاف دارد اما در این بین دو موضوع در رابطه با افزایش قیمت مطرح است؛ از یک سو می‌تواند موجب صرفه‌جویی و محدودیت قاچاق سوخت شود اما در سویی دیگر  هرگونه تغییر در قیمت بنزین هم مانند دلار اثرات روانی خاص خود را دارد.

وی گفت که دولت از این جهت از افزایش قیمت بنزین نگران است که در شرایط موجود هرگونه تغییری موجب دامن زدن به قیمت‌ها و افزایش تورم شود که به فشار به اقشار جامعه منتهی خواهد شد.

اما در مجموع نوبخت جریان افزایش قیمت حامل‌های انرژی را کلا رد نکرد و یادآور شد که موضوع در حال مطالعه و بررسی بوده و اگر به نتیجه برسد اعلام خواهد شد.

سهم صندوق ۳۴ درصد اما...

با توجه به شرایط درآمدهای ارزی بحث‌هایی در رابطه با احتمال کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی در سال آینده وجود داشت تا در مقابل سهم دولت افزایش یابد، با این حال رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که سهم صندوق توسعه ملی به روال قانونی خواهد بود و به ۳۴ درصد افزایش می‌یابد، البته مکانیزم‌هایی در نظر گرفته می‌شود که دولت بتواند در شرایط خاص از ورودی صندوق نیز استفاده کند.

گفتنی است که طبق قانون برنامه ششم توسعه باید از درآمد نفتی در سال اول ۳۰ درصد به صندوق توسعه واریز و سالانه دو درصد به آن اضافه شود که براین اساس سال جاری به ۳۲ درصد رسید و باید در سال آینده به ۳۴ درصد افزایش یابد. در کنار این رقم ۱۴.۵ درصد سهم شرکت ملی نفت و حدود سه درصد سهم مناطق نفت خیز و مابقی سهم دولت است.

دولت بزرگترین بازیگردان بازار ارز است

در ادامه این نشست پورمحمدی - معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه - به تشریح جزئیاتی از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ پرداخت.

وی با اشاره به نقش دولت در بازار ارز و اینکه بزرگترین بازیگر آن است، از هدف‌گذاری برای تامین ۱۴ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان به منظور تامین کالاهای اساسی جامعه سخن گفت.

رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان، استمرار اجرای طرح تحول سلامت با منابع ۳۵ هزار میلیارد تومانی و منابع ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای یارانه نقدی، به عنوان جزئی از منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها از دیگر مواردی بود که پورمحمدی به عنوان بخشی از برنامه‌های دولت در راستای حمایت از معیشت و سلامت مردم به آن اشاره کرد.

بودجه اضافه شد، مدارس بهانه پول گرفتن از خانواده‌ها نداشته باشند

در بخش دیگری از نشست بودجه ۱۳۹۸، جریان بودجه آموزش و پرورش و فشاری که برای خانواده‌ها در مورد دریافت هزینه از آنها وجود دارد مطرح شد که در این رابطه نیز مسئولان سازمان برنامه و بودجه توضیحاتی ارائه کردند.

بنا بر گفته نمکی - معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه - بودجه آموزش و پروش در سال آینده ۲۵ درصد رشد، در برخی بخش‌ها تا ۲۸ درصد و حتی در ردیف‌هایی تا ۵۰ درصد افزایش داشته است و فکر نمی‌کنیم دیگر آموزش و پرورش کمبود بودجه داشته باشد و موجب فشار بر خانواده‌ها شود.

وی همچنین به رتبه‌بندی فرهنگیان اشاره کرد و گفت که گرچه تاکنون مصوبه‌ای در این رابطه نداشتیم اما حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای آن در ردیفی قرار دادیم تا اگر در سال بعد اجرایی شد بتوانیم تامین مالی کنیم.

به گزارش ایسنا، اگرچه لایحه بودجه ۱۳۹۸ همزمان با ۱۵ آذر ماه و در موعد قانونی به مجلس ارسال شد اما جزئیات لایحه در اعداد و ارقام فعلا منتشر نشده است و بعد از حضور رئیس‌جمهوری در مجلس و ارائه لایحه، منتشر و به اطلاع عموم خواهد رسید.

انتهای پیام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین