«امیر عبدالحسینی» اظهار کرد: کسانی که میخواهند ازدواج کنند 2 تا 4 ساعت آموزش و مشاوره ازدواج میبینند و یک نفر برای زوجین سخنرانی میکند که معلوم نیست روانشناس است یا مشاور، اما در کل این جلسه متاسفانه صوری است و بعضا در حدود یک ساعت هم تمام میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور ایلام با بیان اینکه 43 تا 47 درصد طلاقها در 5 سال آغاز زندگی زوجین شکل میگیرد، تصریح کرد: محدوده سنی زوجینی که طلاق میگیرند بین 19 تا 29 سال است و برخی هم با دارا بودن یک یا 2 فرزند تن به جدایی دادهاند.
عضو نظام روانشناسی و مشاوره استان یکی از دلایل این مشکل را عدم آگاهی و هماهنگی مسئولان با نظام روانشناسی و سازمانهای مشابه دانست و گفت: ما پیشنهاد دادیم به جای 2 تا 4 ساعت آموزش که قبل از مراسم عقد رسمی انجام میشود، این سازمان حدود 12 ساعت کار مشاورهای برای کسب مهارتهای زندگی در قالب فیلم و بستههای آموزشی انجام گیرد و 2 سال این آموزشها تداوم داشته باشد و هر زوج تحت نظر یک روانشناس یا مشاور خانواده باشند، تا با راهنمایی آنها زندگی زوجین از سال اول مستحکم شود.
عبدالحسینی تصریح کرد: اگر سال اول زندگی مشترک اعتماد زوجین به هم شکل گیرد، این زندگی دوام پیدا میکند، چون خیلی از مشکلات سال اول زندگی به این دلیل است که زوجین آگاهی لازم را ندارند و اگر مسئولان این فرصت را بدهند و طرح جامع روانشناس خانواده اجرا شود، بسیاری از زندگیها به طلاق منجر نمیشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور ایلام تصریح کرد: اگر این طرح اجرا شود یک زوج بعد از هر سوال به مشاور خانوادگی خود مراجعه میکند، نه بعد از اینکه مشکلات حاد شده و راهی جز جدایی باقی نمیماند و زوج ما در مشاوره گرفتنها مهارتهای زندگی را کسب میکند.
نایب رییس نظام روانشناسی و مشاوره استان با بیان اینکه طلاق در استان زمینهساز خشونت علیه زنان، نزاعهای دستهجمعی و خشونت علیه زنان شده است است، گفت: طرح جامع روانشناس خانواده میتواند این مشکلات را حل کند و از نیروی کافی و مجرب در این زمینه هم برخوردار است، پس لازم است مسئولان استان این وظیفهی ذاتی را از سازمان روانشناسی و مشاوره سلب نکنند و با اعتماد به این مرکز علمی زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی را فراهم کنند.