|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
کد خبر: ۲۴۰۹۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
خودش می گوید، "نخستین مانور اجرایی ما در تاریخ 7 مهر ماه ۱۳۹۴ بود که در مرکز شهر محمودآباد برگزار شد؛ در آن زمان داوطلبان بسیاری شرکت کردند اما فقط تعدادی از آن ها توانستند از پس دوره های سخت این شغل بربیایند و آتشنشان شوند."
نخستین بار که در اول دبیرستان دوره آموزشی آتش‌نشان بودن را تجربه کرد تازه متوجه شد که چقدر به این حرفه علاقمند است و به اصطلاح متوجه شده که جگر این کار را دارد و حالا بیش از سه سال است که به عنوان آتش‌نشان در حال فعالیت است و البته در این راه سخت‌ترین آزمایش‌ها را از سر گذرانده است.

نه تنها بارها خود را به آب و آتش زده بلکه حرف از برخی مردم زیاد خورده که تو زن را چه به آتش نشان بودن و با وجود حمایت نشدن از مسئولان ذیربط در مازندران اما او توجهی کرده و با پشتکار فراوان از سخت‌ترین آزمونها که حتی مردان هم گاهی در آن رفوزه می‌شوند سربلند بیرون آمده و پس از گذراندن دوره‌های سخت بدون توجه به تفاوتهای فیزیک مردان و زنان، حالا یک آتش‌نشان حرفه‌ای شده و به صورت افتخاری به عنوان بانوی درجه دار آتش‌نشان در محمودآباد معرفی شده است.



آنقدر حرفه‌ای شده که حالا بانوی آتش‌نشان خادم امام رضا در مشهد شده و علاوه بر آن به عنوان مسئول آموزش بانوان داوطلب آتش‌نشان شهرستان محمودآباد در حال فعالیت است و همه این‌ها در حالی است که به او اجازه شرکت در عملیات آتش نشانی را نمی‌دهند و تنها در فعالیت های اداری آتش نشانی مشارکت دارد.

او حتی امسال در رشته فیزیک دانشگاه مازندران پذیرفته شد اما با این وجود به عشق آتش نشانی از آن گذشت و حالا می‌خواهد محکم‌تر از قبل برای سال آینده تلاش کند تا در رشته مرتبط با شغلش یعنی ایمنی، بهداشت و محیط زیست راهش را ادامه دهد.

زهرا مسعودی به خبرنگار ایسنا گفته، ۳ سال و ۹ ماه است که به عنوان بانوی آتش‌نشان در حال فعالیت است و اولین بار سال اول دبیرستان به عنوان آتش‌نشان داوطلب در مدرسه بدون هیچ آشنایی با این کار مشغول به فعالیت شده است. او زمانی که فرم آتش‌نشان داوطلب را پر کرده و یک دوره ۸۴ ساعته کار عملی را گذرانده، تازه متوجه شده که چقدر به این شغل علاقمند است.

این بانوی آتش‌نشان تا به امروز به حرف‌هایی که در مورد بانوان آتشنشان و شرایط کاری آنها گفته می‌شود، توجه نکرده و با پشتکار به فعالیت خود ادامه داده است.

خودش می گوید، "نخستین مانور اجرایی ما در تاریخ 7 مهر ماه ۱۳۹۴ بود که در مرکز شهر محمودآباد برگزار شد؛ در آن زمان داوطلبان بسیاری شرکت کردند اما فقط تعدادی از آن ها توانستند از پس دوره های سخت این شغل بربیایند و آتشنشان شوند."

او تمام دوره‌های اولیه آتشنشانی و امداد و نجات را گذراند تا به صورت افتخاری به عنوان بانوی درجه دار آتشنشان در محمودآباد معرفی شد.

این بانوی آتش‌نشان از اینکه تمامی کارهایی که تا به امروز از او خواسته شده، اداری بوده و در عملیات‌ها نقش اجرایی نداشته است، گلایه دارد و معتقد است نقش و حضور یک بانوی آتش نشان در برخی عملیات‌ها بسیار پر رنگ‌تر است چرا که به عنوان مثال اگر یک زن در موقعیت خاص به خطر بیفتد و یک بانوی آتشنشان ورود پیدا کند، قطعا عملیات موفق تر خواهد بود.

مسعودی در حال حاضر به عنوان مسئول آموزش بانوان داوطلب آتشنشان شهرستان محمودآباد فعالیت می‌کند.

او از اینکه با دریافت نامه مجوز از سوی مسئولش و حمایت های وی به عنوان آتشنشان خادم امام رضا راهی مشهد شده تا به عنوان خادم آتش نشان به مدت یک هفته حضور پیدا کنم، بسیار خوشحال است و خودش اینگونه تعریف میکند "به صورت اتفاقی با گروهی از زنان آتش نشان در مشهد آشنا شدم و از من دعوت شد تا به عنوان بانوی آتشنشان خادم امام رضا در مشهد فعالیت کنم اما این کار ملزم به کسب اجازه از رئیس آتشنشانی شهرستان بود."

این بانوی آتش نشان با اشاره به اینکه در مازندران تنها بانوان می توانند به صورت داوطلبانه به عنوان آتش نشان معرفی شوند و عملا فعالیتی در این حوزه نخواهند داشت، تصریح کرده، متاسفانه به دلیل دیدگاه های فرهنگی و عرفی از بانوان آتشنشان هیچ حمایتی صورت نمی‌گیرد.



مسعودی با تاکید بر اینکه ماندن و فعالیت یک بانو آتش نشان آن هم بدون حمایت مسئولین در مازندران بسیار سخت است، اظهار کرده "عاشقی کار دل مصلحت اندیشان نیست، قدم اول این راه جگر می‌خواهد؛ من پیش از ورود به این حرفه از همه چیز حتی ارتفاع می ترسیدم اما پس از ورود، آشنایی و فعالیت در این عرصه ترس‌هایم به مساله‌ای بی اهمیت، بدل و عشق جایگزین آن شد تا بتوانم محکم تر در راستای رسیدن به هدفم گام بردارم."

وی معتقد است در برخی حادثه‌ها نیاز به حضور آقایان نبوده و حضور بانوی آتشنشان موثرتر است؛ او تعریف می‌کند که مدتی پیش طی تماس تلفنی اعلام شد که خانمی در حمام محبوس شده و در این عملیات حضور یک بانوی آتشنشان بهتر از ورود آقایان است و یا به عنوان مثال در شهرستان کرج، ایستگاه آتش نشانی به طور جداگانه برای بانوان در نظر گرفته شد تا بتوانند در این حوزه فعالیت داشته باشند.

این بانوان آتش نشان عنوان کرده" امسال در رشته فیزیک دریا دانشگاه مازندران قبول شدم اما به خاطر علاقه‌ای که به شغل آتشنشانی دارم در دانشگاه ثبت نام نکرده و محکم‌تر از قبل برای سال آینده تلاش می‌کنم تا در رشته مرتبط با شغلم یعنی ایمنی، بهداشت و محیط زیست راهم را ادامه دهم."

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین