کد خبر: ۲۴۰۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۷
رئیس مجلس گفت: در زمینه قانونگذاری قوانین مهمی تصویب شد.قانون بازنشستگان اخیرا تصویب شد منطقی پشتش بود و در اجرا هم با مشکلاتی مواجه است که باید حل شود. قانون صدور چک، قانون حقوق کودکان و نوجوانان، قانون کاهش محکومیت اعدام، قانون حمایت از حقوق معلولان از جمله قوانین مهمی بود که بررسی و تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی گفت: مجلس چوب لای چرخ دولت نمی‌گذارد و چنین روحیه‌ای ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب( شنبه 10 آذر) در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به‌مناسبت روز مجلس و سالروز شهادت آیت‌الله مدرس، شخصیت مرحوم مدرس را شخصیتی نادر برای کل سیاست‌مداران ایران و فرد منحصری برشمارد.

لاریجانی با اشاره به همه‌جانبه‌گری مدرس، وی را فقیهی مبرز و اسلام‌شناس دانست و گفت: ایشان یک فکر راهبردی داشت و ما از اینگونه افراد زیاد نداشتیم. فردی صالح و اهل معنا بود و بسیاری از افراد و شخصیت‌های بزرگ اسلام مانند میرزای شیرازی برای او عبارت‌های مهمی بکار بردند و به شب‌زنده داری و مراقبت وی یاد می‌کنند. حضرت امام وی را فردی تاثیر گذاری می‌دانست که هوای نفس نداشت.

وی افزود: در مسائل سیاست داخله صاحب فکر بلند بود و در سیاست‌خارجه هم همینطور و حتی مخالفان وی به این مطلب اذعان داشته‌اند. وی به وفاق ملی و اتحادملی اعتقاد داشت و می‌گفت باید جمع‌مان را زیاد کنیم و افتراق نداشته باشیم و باندبازی ما را از وحدت جدا می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره عمکلرد دوسال و نیمه مجلس دهم، گفت: برخی کارهای مجلس مانند رسیدگی به مشکلات کشور است که بخشی از آن مشکلات مزمنی است. بحران آب موضوع مهمی است یا ریزگردها که بخشی از آن به خارج مربوط می‌شود. مسئله بانک‌ها که در سال 76 مرکز پژوهش‌ها نسبت به مشکلات این بخش تذکر می‌داد و از این سنخ مسائل کم نداریم و بخشی از جلسات درباره این موضوعات بود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: درباره "مسئله ارز" جلسات غیرعلنی داشتیم تا ببینیم چگونه این معضلات را می‌توان حل کرد. بخشی دیگر از مسئولیت مجلس مربوط به نظارت است و 2700 پرونده را بررسی کردیم و برخی نظارت‌هایی است که کمیسیون‌ها بصورت تحقیق و تفحص و سوال انجام می‌دهند.

وی افزود: در زمینه قانونگذاری قوانین مهمی تصویب شد. قانون اشتغال پایدار روستاییان با امکاناتی از صندوق توسعه برای کمک به کاهش مهاجرت از روستاها بود و قانون مهم و درازمدتی است. در مورد نظام جامع آموزش فنی حرفه‌ای به این نتیجه رسدیم که هرم آموزش نابسامان است و می‌خواهیم فعالیت‌های فنی حرفه‌ای را گسترش دهیم. قانون بازنشستگان اخیرا تصویب شد منطقی پشتش بود و در اجرا هم با مشکلاتی مواجه است که باید حل شود. قانون صدور چک، قانون حقوق کودکان و نوجوانان، قانون کاهش محکومیت اعدام، قانون حمایت از حقوق معلولان از جمله قوانین مهمی بود که بررسی و تصویب شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره نظارت مجلس بر اجرای قوانین همچنین قانون خصوصی‌سازی، گفت: قانون سیاست‌های کلی اصل 44 قانون مهمی است که  خوب اجرا نشد و اهدافی که برای‌ آن ترسیم شده بود به‌درستی انجام نگرفت. قانون ناوگان حمل‌ونقل ریلی نقایصی داشت، راجع‌به موسسات مالی اعتباری کمیسیون اقتصاد گزارش داد و حل آن ساده نبود. درباره تسهیل ازدواج که قانونش درست اجرا نشد کمیسیون فرهنگی بررسی کرد و گزارش آن ارائه شد. صندوق ذخیره فرهنگیان تحقیق و تفحص شد و به قوه قضاییه برای پیگیری رفت.

لاریجانی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دولت و مجلس گاهی باهم همراه هستند و گاهی مجلس چوب لای چرخ دولت می‌گذارد، اظهار داشت: مجلس چوب لای چرخ دولت نمی‌گذارد و چنین روحیه‌ای ندارد. ممکن است انتقاداتی داشته باشند اما این چوب لای چرخ گذاشتن نیست. در جاهایی که منافع ملی هست مانند اصل 44، دولت و مجلس همسو هستند یا در مسائل مرتبط با امنیت کشور همینگونه است. در شرایط امروز که با رفتار ناهنجار‌ آمریکا روبرو هستیم همه قوا باید با هم کار کنند و باید مسائل خرد را کنار گذاشت و به مشکلات معیشتی رسیدگی کرد.

وی افزود: مدت‌هاست راجع‌به مسئله سوخت وبنزین بحث داریم و به‌همین دلیل درگیری ذهنی ما حل مشکلات کشور است خودروسازها و قطعه‌سازان همه مشکل دارند و چهارشنبه کمیسیون ویژه ما جلسه داشت که من هم شرکت کردم و باید برای مشکلات اصلی کشور جلسه گذاشت و پیگیری کرد.

لاریجانی درباره نرخ بنزین و مدیریت مصرف سوخت در کشور، اظهار داشت: ما بخاطر اینکه قیمت‌مان با کشورهای همسایه تفاوت دارد، با قاچاق بنزین و گازوئیل به کشور ضرر می‌زنند. مصرف زیاد بنزین در چندسال اخیر طبیعی نیست و حجم مصرف زیاد شده است. طوری باید عمل کنیم فشار زیاد به مردم نیاید، شرایط کشور عادی نیست و همین دونرخه شدن هم مفاسدی دارد.

وی افزود: در این زمینه چند راه‌حل وجود دارد و آنچه در حال انجام است "کارت سوخت" است و بحثی برای افزایش قیمت بنزین فعلا نداریم و استدلال‌های طرفین این است که فشار به مردم نیاید.

رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره گران شدن کالاهای اساسی و اینکه رئیس سازمان  تعزیرات می‌گوید جریمه و مجازات برای گرانفروشی بازدارنده نیست و برخی محصولات لبنی هرهفته درحال افزایش است، اظهار داشت: قیمت‌ها را مستمرا مرکز پژوهش‌ها برای من می‌فرستاد. بخشی از این گرانی مرتبط با جهش های ارزی بود. مجموعه تصمیمات گرفته شد و شاید 15 مورد بود که تصمیم گرفته شد ازجمله درمورد نحوه ورود بانک مرکزی که اختیاراتی برای این‌کار می‌خواست.

وی افزود: برخی دلالان ارزی مشکلاتی ایجاد کرده بودند و برخی قیمت‌ها به مشکلات داخلی برمی‌گردد و یک عدم تعادل در قیمت ها بوجود آورد.

لاریجانی درباره آزادسازی قیمت خورد و قیمت‌های حاشیه بازار که مردم را آزار می‌دهد، گفت: مسئله خورود حالت انحصاری دارد و چند شرکت بزرگ این کار را انجام می‌دهند. نقدینگی اخیر  تاحدی به سمت اتوموبیل رفت و به‌همین دلیل دلال‌بازی در این قضیه راه افتاد. این دلال‌ها کارشان شده از خودروساز خودرو را ارزان بخرند و در حاشیه بازار با قیمت گران بفروشند. ما برای دادن خودرو به متقاضی باید روشی داشته باشیم.

وی درباره مشکلات قطعه‌سازان هم تصریح کرد: مسئله قطعه‌سازان این نیست که قطعه سازند بلکه دنبال پولشان از خودروسازان هستند و قیمت‌های آنها هم بالا رفته و نیاز به واردات دارند. قیمت خورد هم تا حدی تابع این مسائل هست. من امروز هم با رئیس‌جمهور صحبت کردم تا مشکل قطعه‌سازان حل شود و خودورسازان از این وضع بیرون بیایند.

رئیس‌مجلس شورای اسلامی درباره مشکل مسکن و افزایش قیمت مسکن، گفت: یکی از مسائلی برای آینده مطرح می‌شود این است که نقدینگی را به طرح‌های عمرانی نیمه تمام سوق دهیم و در جلسه سران قوا بحث شده تا طرح‌های عمرانی را مردم بگیرند و تکمیل کنند. "مسکن" ثروت مردم را می‌تواند حفظ کند و زمین را باید از حالت سرمایه درآورد و زمین ارزان داد تا مسکن ارزانتر به‌دست مردم برسد. طرح "احیای بافت‌های فرسوده" است که باید سرمایه‌گذاری بشود و بخش مسکن نیاز به کار و سرمایه‌گذاری دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین