او با بیان این که ایران روابط هشتاد ساله با دانمارک دارد، تصریح کرد: این روابط در زمینههای مختلف وجود دارد و ما امروز در خصوص مسائل منطقه و خطر افراطیگری با یکدیگر گفتوگو و تبادل نظر کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان، افغانستان و نحوه گسترش روابط دوجانبه ایران و دانمارک را از دیگر محورهای گفتوگویش با همتای دانمارکیاش برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سیاست دولت تدبیر و امید در دیپلماسی سیاستی همهجانبه و معطوف به تمام نقاط جهان است، خاطرنشان کرد: گرچه ما در دیپلماسی معطوف به یک منطقه نیستیم اما همیشه همسایگان ما دارای اولویت بودهاند.
ظریف ادامه داد: اولویت روابط ایران در منطقه شامل آسیای میانه و قفقاز است که دارای تاریخ و فرهنگ مشترک با ایران هستند و در حال حاضر هم با مشکل تندروی و افراط دست و پنجه نرم میکنند.
او با اشاره به اجلاس شانگهای افزود: افغانستان و افراطیگری یکی از معضلات مهم این اجلاس به شمار میآید.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا شما از حملات آمریکا علیه داعش حمایت میکنید؟ گفت: ما در زمینه افراطیگری نیاز به حرکت بینالمللی داریم و از همه کشورها در این خصوص خواستار ارائه راهحل جدی هستیم تا بتوانیم این مشکل را ریشهکن کنیم. برای نابودی داعش صرفا" نیاز به ابزار نظامی نداریم.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای کشورمان نیز تصریح کرد: در ملاقاتهایی که با سران کشورهای گروه 1+5 داشتیم تلاش ما این بود که از طریق گفتوگو موضوع هستهای را حل کنیم و همه دنیای شاهد این واقعیت بود که ایران به دنبال حل مسأله است. امکان ایجاد فضای امنیتی وجود ندارد و ما کماکان به دنبال رسیدن به راهحلی جامع هستیم.
ظریف به فعالیتهای گروهکهای تروریستی داعش و جبهه النصره اشاره کرد و افزود: فکر میکنم که تمام کشورهای دنیا متوجه این موضوع شده باشند که چنین گروهکهایی به دنبال دموکراسی نیستند. اما در مورد سوریه دیدگاه ما با سایر دوستانمان متفاوت است. ما با وزیر امور خارجه دانمارک امروز در این زمینه صحبت کردیم.
خبرنگاری دانمارکی از وزیر امور خارجه سوال کرد برخی گزارشها حاکی از آن است که آیتالله خامنهای اجازه همکاری با آمریکا در مقابله با داعش را صادر کردهاند، آیا شما این مسأله را تأیید میکنید؟ که ظریف در پاسخ گفت: آن گزارشها دقیق نیست و دفتر مقام معظم رهبری و وزارت امور خارجه چنین گزارشهایی را رد کردهاند.
او در رابطه با مذاکرات ایران و دانمارک درباره حقوق بشر نیز گفت: ما آمادگی هر گونه گفتوگوی صریح و باز را در این زمینه با طرف مقابل خود داریم. در انتخابات ریاست جمهوری 73 درصد از مردم ایران شرکت کردند که از میان 6 نامزد انتخاباتی به معتدلترین آنها رأی دادند. ما در رابطه با حقوق بشر آماده مذاکره هستیم.