|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۲۳۹۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۹
نرخ یورو در بازار ثانویه امروز (شنبه، ۳ آذر) با افزایش قیمت نسبت به هفته گذشته به ۹۱۸۱ تومان رسید و در عین حال حجم معاملات در سامانه نیما امروز رشد قابل توجهی نسبت به هفته گذشته داشت.
 نرخ یورو در بازار ثانویه امروز (شنبه، ۳ آذر) با افزایش قیمت نسبت به هفته گذشته به ۹۱۸۱ تومان رسید و در عین حال حجم معاملات در سامانه نیما امروز رشد قابل توجهی نسبت به هفته گذشته داشت.

به گزارش ایسنا، مجموع معاملات در سامانه نیما از نیمه مرداد ۹۷ تاکنون از ۱۰ میلیارد یورو عبور کرده و امروز (۳ آذر) به ۱۰ میلیارد و ۲۱۸ میلیون یورو رسید.

با اعلام بانک مرکزی، مجموع فروش ارز حاصل از صادرات در همین مدت یعنی از نیمه مرداد تاکنون به پنج میلیارد و ۴۲۱ میلیون یورو و در مقابل مجموع تأمین ارز برای واردات در مدت مذکور به چهار میلیارد و ۷۹۷ میلیون یورو رسیده است.

در روز جاری نیز مجموع فروش ارز حاصل از صادرات در بازار ثانویه به ۶۸ میلیون یورو رسید و همچنین مجموع تأمین ارز بابت واردات امروز حدود ۳۹ میلیون یورو بوده است.

گزارش‌ها از بازار امروز حاکی از آن است که میزان ورود ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما و تامین ارز برای واردکنندگان از طریق این سامانه در روز جاری نسبت به دوشنبه هفته گذشته که آخرین روز اعلامی وضعیت بازار ثانویه توسط بانک مرکزی بوده، رشد قابل توجهی داشته است و به طور کلی مشاهده می‌شود که میزان معاملات در سامانه نیما با گذر زمان رو به افزایش است.

عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی چند روز پیش با انتقاد از صادرکنندگانی که ارز خود را وارد سامانه نیما نمی‌کنند، گفته بود که از ابتدای سال حجم صادرات غیر نفتی ایران ۲۷ میلیارد دلار بوده و این در حالی است که تاکنون تنها کمتر از هفت میلیارد دلار وارد سامانه نیما شده است.

وی از صادرکنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرده بود که برای ورود ارز به چرخه اقتصاد، ارز حاصل از صادرات خود را وارد سامانه نیما کنند چراکه نرخ ارز بازار آزاد همیشه در این رقم نخواهد ماند.

بنا بر این گزارش، دولت با تغییر سیاست‌های ارزی خود از فروردین سال‌جاری تصمیم گرفت برنامه‌ای را اجرایی کند که بر اساس آن صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند ارز موردنیاز و صادرات خود را در بازار ثانویه معامله کنند.

با اجرای این سیاست‌ها، به تدریج میزان ورود ارز به این سامانه افزایش یافت اما معافیت‌هایی برای برخی صادرکنندگان در نظر گرفته شده بود که باعث شد به اندازه انتظار ارز به این سامانه وارد نشود.

در همین راستا، از نیمه مرداد، دولت تصمیم گرفت تا با لغو معافیت‌ها، همه صادرکنندگان ارزی را وارد این سامانه کند تا علاوه‌بر تأمین ارز موردنیاز برای واردکنندگان، ورود ارز به این سامانه را نیز افزایش دهد.

با این‌حال هنوز، انتظار می‌رود که با توجه به میزان صادرات قطعی اعلام‌شده توسط گمرک، باز هم حجم ورود ارز به این سامانه افزایش پیدا کند؛ در واقع انتظار از این سامانه بیشتر از این ارقامی است که تاکنون وارد شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین