کد خبر: ۲۳۸۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۷
تامین منابع آب شیرین پایدار به یک معضل در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است تا جایی که بر اساس آخرین مطالعات، کمبود آب آشامیدنی نیمی از مردم جهان را تهدید می کند.
تامین منابع آب شیرین پایدار به یک معضل در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است تا جایی که بر اساس آخرین مطالعات، کمبود آب آشامیدنی نیمی از مردم جهان را تهدید می کند.

شبکه تلویزیونی یورونیوز روز یکشنبه گزارش داد، افزایش جمعیت و صنعتی شدن جهان و همچنین تغییرات اقلیمی که گرم شدن کره زمین را در سال های گذشته به همراه داشته است، موجب گسترش بحران آب در سراسر جهان شده است.
در سال های گذشته این موضوع موجب شده است تا خشکسالی و طوفان در نقاط مختلف جهان گسترش یابد.

بر اساس آخرین مطالعات موسسه 'منابع جهانی'، حدود 37 کشور با کمبود شدیدی از منابع آب مواجه هستند. بیشتر این کشورها در منطقه خاورمیانه، اقیانوسیه، شمال آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آسیای میانه واقع شده اند که بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده اند.
در مطالعات این موسسه نسبت مصرف آب به ذخایر موجود در سطح کشورها از قبیل رودخانه‌ها، نهرها و سفره‌های کم عمق آب زیرزمینی که برای استفاده خانگی، کشاورزی و صنعتی است، به دقت بررسی شده است.

با وجود این کمبودها، دانشمندان راهکارهایی چون شیرین کردن آب‌های شور مانند آب دریاها و اقیانوس‌ها و همینطور استفاده از آب خاکستری می‌تواند به کاهش این بحران کمک کند.
آب خاکستری به آب قابل بازیافت از فاضلاب‌ خانه‌ها یا ساختمان‌های اداری اطلاق می‌شود که در برگیرنده جریان‌های خروجی به‌جز آب سرویس‌های بهداشتی است.
این آب که در اثر فعالیت‌های روزمره همچون شستشو می‌تواند مجددا بازیافت شود و مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از کارشناسان و سازمان های بین المللی در سال های گذشته درباره افزایش بحران آب در سطح جهانی هشدار داده و آن را برای ادامه حیات بشر بسیار خطرناک توصیف کرده اند.

کارشناسان بر این عقیده اند که اگر دولت ها برای رفع این معضل جهانی اقدامی انجام ندهند و برای حفظ منابع آبی موجود تلاشی نکنند، جهان در دهه های آینده با بزرگترین بحران خود رو به رو خواهد شد تا جایی که برخی از آنها پیش بینی کرده اند جنگ جهانی آینده بر سر منابع آبی جهان خواهد بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین